Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
nowa deska ratunkowa (do sprawdzenia)
Autor Wiadomość
misiek_kowalski
azymut


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-09-25, 18:27   nowa deska ratunkowa (do sprawdzenia)

Może tym którzy za bardzo nadłubią w 4301-a3 przyda się czysty windows (tylko dla tej navi)

http://odsiebie.com/pokaz/606286---27e2.html

krótka instrukcja obsługi:
1. przełącznik on/off na off
2. rozpakować na czystą kartę sd (wszystko do głównego katalogu) i włożyć do navi
3. trzymając przycisk uśpienia przełączyć on/off na on
4. jak ekran navi rozświetli się na biało puścić "uśpienie"
5. czekać ze 20 minut aż się wszystko zainstaluje i uruchomi windows

P.S. Zalecane (/wskazane /wymagane) korzystanie z pewnego źródła zasilania w postaci ładowarki sieciowej (nie przez usb).
Hasło do pliku: 4301-a3
Ostatnio zmieniony przez navigator 2008-11-22, 21:40, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Jose 
azymut


Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-09-26, 21:33   

Sprawdź czy podałeś prawidłowe hasło, bo u mnie wywala błąd i się nie da rozpakować.
Pozdr
_________________
Akira 4301
 
 
misiek_kowalski
azymut


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-09-27, 12:11   

sprawdziłem przed chwilą, bez problemu się rozpakowuje
 
 
FireAngel 
Waypoint
Marcin


Dołączył: 13 Kwi 2008
Posty: 15
Wysłany: 2008-09-27, 15:02   

Jose napisał/a:
Sprawdź czy podałeś prawidłowe hasło, bo u mnie wywala błąd i się nie da rozpakować.
Pozdr

Miałem ten sam problem. Musisz użyć WinZIP v12 (wystarczy wersja TRIAL) i wtedy da się rozpakować.
 
 
RomanW 
Waypoint


Wiek: 45
Dołączył: 30 Kwi 2008
Posty: 15
Wysłany: 2008-10-26, 19:31   

Sprawdziłem. U mnie działa.
Istotną sprawą jest źródło zasilania. Podłączenie poprzez gniazdo USB uniemożliwi reinstall. Pozostaje więc zasilacz.
Trzeba też pamiętać że oryginalny MapaMap zostanie usunięty więc warto sobie go gdzieś zrzucić.

pozdro
rom
_________________
ojojoj...
 
 
 
krysha 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Wrz 2008
Posty: 5
Wysłany: 2009-04-14, 17:54   

misiek_kowalski napisał/a:
Może tym którzy za bardzo nadłubią w 4301-a3 przyda się czysty windows (tylko dla tej navi)

http://odsiebie.com/pokaz/606286---27e2.html

krótka instrukcja obsługi:
1. przełącznik on/off na off
2. rozpakować na czystą kartę sd (wszystko do głównego katalogu) i włożyć do navi
3. trzymając przycisk uśpienia przełączyć on/off na on
4. jak ekran navi rozświetli się na biało puścić "uśpienie"
5. czekać ze 20 minut aż się wszystko zainstaluje i uruchomi windows

P.S. Zalecane (/wskazane /wymagane) korzystanie z pewnego źródła zasilania w postaci ładowarki sieciowej (nie przez usb).
Hasło do pliku: 4301-a3


Witam
Kilka dni temu padła mi moja Akira. Wyświetla tylko ekran startowy. Link z powyższego postu nie działa. Może którys z kolegów posiada powyższy plik i mógłby mi go udostępnić - jest to moja ostatnia deska ratunkowa. Dziękuję z góry za pomoc.
 
 
mietek440 
Navi Expert


Pomógł: 6 razy
Wiek: 47
Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 260
Wysłany: 2009-05-04, 20:42   

przyłączam się do prośby krysha , jeśli ktoś ma ten plik bardzo proszę o wstawienie
 
 
RomanW 
Waypoint


Wiek: 45
Dołączył: 30 Kwi 2008
Posty: 15
Wysłany: 2009-05-14, 13:04   

Udało mi się pobrać pliczek przed awarią dysku serwera. Na prośbę kolegów wrzuciłem go na swojego chomika.
Link tutaj

pozdrowionka
Rom
_________________
ojojoj...
 
 
 
krysha 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Wrz 2008
Posty: 5
Wysłany: 2009-05-17, 18:49   

RomanW napisał/a:
Udało mi się pobrać pliczek przed awarią dysku serwera. Na prośbę kolegów wrzuciłem go na swojego chomika.
Link tutaj

pozdrowionka
Rom


Bardzo Wielkie dzięki. Doprawdy nalezy się kilka zgrzewek kubusiów dla kolegi RomanW. Co prawda naprawiłem swój sprzęt w serwisie, co opisałem w poście http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=83342#83342 , ale pewnie się jeszcze przyda, jak nie mnie to z pewnością wielu kolegom.
Czy testowałeś ten plik? A może któryś z kolegów przetestował ? Ja "niestety" nie testowałem bo jak wyżej napisałem naprawiłem sprzęt w serwisie i "boję" się go teraz "dotknąć". ;-) :-) :oops:
 
 
RomanW 
Waypoint


Wiek: 45
Dołączył: 30 Kwi 2008
Posty: 15
Wysłany: 2009-05-17, 19:18   

krysha napisał/a:

Bardzo Wielkie dzięki. Doprawdy nalezy się kilka zgrzewek kubusiów dla kolegi RomanW. Co prawda naprawiłem swój sprzęt w serwisie, co opisałem w poście http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=83342#83342 , ale pewnie się jeszcze przyda, jak nie mnie to z pewnością wielu kolegom.
Czy testowałeś ten plik? A może któryś z kolegów przetestował ? Ja "niestety" nie testowałem bo jak wyżej napisałem naprawiłem sprzęt w serwisie i "boję" się go teraz "dotknąć". ;-) :-) :oops:


Zamiast Kubusia może być Heineken ;-)
Plik oczywiście testowałem i jak już pisałem wcześniej, warto przed zabawą zgrać zainstalowaną MapaMap.

pozdro
Roman
_________________
ojojoj...
 
 
 
maciej_41 
azymut


Dołączył: 12 Mar 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-05-18, 17:53   

Deska działa. ale po wgraniu Mapamap mam inny nr urządzenia i nie mogę odblokować map. Jakieś pomysły mile widziane.
Pozdrawiam
 
 
RomanW 
Waypoint


Wiek: 45
Dołączył: 30 Kwi 2008
Posty: 15
Wysłany: 2009-05-18, 18:04   

maciej_41 napisał/a:
Deska działa. ale po wgraniu Mapamap mam inny nr urządzenia i nie mogę odblokować map. Jakieś pomysły mile widziane.
Pozdrawiam


Miałem podobny problem. Opisałem w wątku poniżej:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=6998

A tak na szybko to mail do imagis załatwił sprawe

pozdrawiam
Roman
_________________
ojojoj...
 
 
 
krysha 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Wrz 2008
Posty: 5
Wysłany: 2009-05-19, 14:11   

RomanW napisał/a:

Zamiast Kubusia może być Heineken ;-)
Plik oczywiście testowałem i jak już pisałem wcześniej, warto przed zabawą zgrać zainstalowaną MapaMap.

pozdro
Roman


Heineken - beczułka 5 L z kranikiem - super sprawa, ale ..... hm, mam za ciasne łącze, nie chce się zmieścić :-( ;-)

Jaka jest to wersja Windowsa ? Nie chodzi mi o oznaczenia, nr. itp, tylko z belką z menu start, czy bez tej belki ?
Osobiście stwierdziłem - na 2 egz. Akiry - że bez belki lepiej "chodzi" ! System "okrojony" ( a może właśnie dzięki temu ), a nie zawiesza się tak często, lepiej odtwarza filmy itp.
Ostatnio zmieniony przez krysha 2009-06-08, 12:04, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
RomanW 
Waypoint


Wiek: 45
Dołączył: 30 Kwi 2008
Posty: 15
Wysłany: 2009-05-20, 19:59   

krysha napisał/a:

Jaka jest to wersja Windowsa ? Nie chodzi mi o oznaczenia, nr. itp, tylko z belką z menu start, czy bez tej belki ?
Osobiście stwierdziłem - na 2 egz. Akiry - że bez belki lepiej "chodzi" ! System "okrojony" ( a może właśnie dzięki temu ), a nie zawiesza się tak często, lepiej odtwarza filmy itp.


U mnie jest belka ale ukryta. To znaczy widać ja moze w 1/10 a po naciśnięciu dolnego lewego rogu rozwija się do normalnego rozmiaru.
Co do zawieszania to nie wiem. Moja się nie zawiesza, może dla tego, że używam jej tylko do programów nawigacyjnych nie bawiąc się w filmy, mp3 itp

pozdrawiam
Roman
_________________
ojojoj...
 
 
 
krysha 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Wrz 2008
Posty: 5
Wysłany: 2009-05-21, 21:25   

RomanW napisał/a:
U mnie jest belka ale ukryta

I tak było bezpośrednio po zainstalowaniu systemu ?

RomanW napisał/a:
używam jej tylko do programów nawigacyjnych nie bawiąc się w filmy

Ja też używam swojej Akiry głównie do programów nawigacyjnych, ale w wolnych chwilach ( a mam ich niestety sporo z racji wykonywanego zawodu - taxi ) oglądam sobie filmy. :-)
Po prostu zauważyłem, że przed awarią - mając wersję Windows "z belką" filmy odtwarzane programem "tcpmp" startowały z wielosekundowym opóźnieniem.
Natomiast po wgraniu w serwisie systemu "bez belki" (którą i tak sobie uruchomiłem dokonując drobnych zabiegów), filmy odtwarzane tym samym programem startują dosłownie natychmiast, co mnie bardzo ucieszyło ale i zdziwiło.
Poza brakiem belki - system "bez belki" charkteryzuje również dość mocno okrojony panel sterowania z czym też można sobie poradzić.
Ogólnie - zważywszy na szybki start filmów sytuacja ta mnie zadowala i dlatego chciałbym wiedzieć czy wersja systemu zawartego w przedmiotowym PLIKU pokrywa się z wersją, którą mam obecnie zainstalowaną w mojej Akirze.

Pozdrawiam
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10