Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2010-02-04, 07:39
Automapa - mapa uszkodzona lub nie poprawnie zarejestrowana
Autor Wiadomość
tryniu 
azymut


Dołączył: 13 Sie 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-08-19, 20:03   Problem z wczytaniem mapy

Witam
Niedawno zainstalowałem na swoim Larku 35.3 Automape. Jest to wersja bez instalacyjna. Wszystko niby pięknie ale podczas przeszukiwania map pisze mi że mapa jest źle zainstalowana lub uszkodzona. Ponieważ najpierw czytam a dopiero potem zadaje pytania - znalazłem kiedyś na forum,że trzeba podmienić/zmienić nazwa 2 plików: AutoMapa.amm i map.a . Postanowiłem spróbować i zmienić na mobilenavigator jednak i to nie pomogło. Co powinienem zrobić ??
 
 
bbart79 
Waypoint



Pomógł: 2 razy
Wiek: 40
Dołączył: 04 Sie 2008
Posty: 37
Wysłany: 2008-08-19, 21:01   

A gdzie wyczytałeś, że należy zmienić nazwy tych plików? Te pliki trzeba zamienić na "odpowiednie" a nie zmieniać ich nazwy! Szukaj witaminki.
_________________
Navigon 2110 max
 
 
tryniu 
azymut


Dołączył: 13 Sie 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-08-19, 21:21   

Nie za bardzo kumam. Korzystałem z http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=2325
Ściągnąłem tam zamieszczoną automape bez map. Pod spodem napisane jest, że "do katalogu Maps kopiujemy dowolne mapki". Nic nie ma o żadnej witamince?? Szukałem też na forum ale też nie mogę znaleźć
 
 
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1409
Skąd: Lublin
Wysłany: 2008-08-19, 21:44   

Po wypakowaniu z ostatniej paczki dwóch plików AutoMapa.am i map.a podmieniamy je w katalogu z mapą. http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=2325
_________________

 
 
tryniu 
azymut


Dołączył: 13 Sie 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-08-19, 23:32   

Dzięki wszystko mi pięknie poszło, mapy brałem z innego źródła a tam nie było plików do podmienienia z tond moje pytania. dzięki jeszcze raz i pozdrawiam
 
 
Regos
Waypoint


Dołączył: 27 Wrz 2008
Posty: 26
Wysłany: 2008-10-01, 18:51   Automapa - mapa uszkodzona lub nie poprawnie zarejestrowana

Witam,
po wgraniu mapy Polski według instrukcji z http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=2325 wyskakuje mi błąd: mapa jest uszkodzona lub nie poprawnie zarejestrowana. Scrackowałem ją, nie wiem czemu źle?
Przepraszam jak był już taki temat ale nie widziałem w szukajce:)
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-02-04, 07:40, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
OSICK 
Waypoint


Dołączył: 27 Cze 2008
Posty: 30
Skąd: Z nienacka
Wysłany: 2008-10-02, 12:20   

Proponuje przeinstalowac wszytko:). Jak to nie pomaga to format karciochy pamieciochy i "one more time":). Powinno pomoc:)
_________________
VANITAS VANITATUM ET OMNIA VANITAS
 
 
 
kolbi123 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Paź 2008
Posty: 8
Wysłany: 2008-10-13, 23:10   mapa jest uszkodzona lub nie jest poprawnie zarejstrowana ?.

mam ten komunikat na każdej wersji instalacyjnej automapy, teoretycznie wszysko robie ok tz (podmieniam to co trzeba podmienić) restartowałem sprzęt, używałem różnych kart itd.
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2008-10-13, 23:25   

a wgrałeś lekarstwa do map ?
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
kolbi123 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Paź 2008
Posty: 8
Wysłany: 2008-10-14, 08:29   

wgrałem tz 2 pliki w mapkach i jeden w głównym odpalający aplikacje, z tym że co mnie zastanawia plik który podmieniałem w głównym miał identyczny rozmiar co do bajta jak i 1 z plików w mapkach równiez miał identyczny rozmiar ?, czy to normalne.
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2008-10-14, 08:41   

którą wersje AM posiadasz?
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
kolbi123 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Paź 2008
Posty: 8
Wysłany: 2008-10-14, 09:00   

Automapa+5.1.1.618 ale był ten sam problem na 5.0.5
 
 
qwerter 
GPS instruktor



Pomógł: 16 razy
Wiek: 64
Dołączył: 15 Maj 2008
Posty: 691
Wysłany: 2008-10-14, 09:39   

a ściągnij stąd http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=38996#38996 i powinno zadziałać...

[ Dodano: 2008-10-14, 10:51 ]
albo inaczej... wrzuć sobie pliki z załącznika...

Na zdrowie 5.1.1.rar
Pobierz Plik ściągnięto 203 raz(y) 15,84 KB

_________________
MODECOM MX3 marzenia się spełniają...
 
 
kolbi123 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Paź 2008
Posty: 8
Wysłany: 2008-10-14, 10:22   

wrzuciłem nadal to samo, po za tym patrząc po rozmiarze to właśnie te miałem nie wiem co jest grane.
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2008-10-14, 10:34   

A próbowałeś z wersją bezinstalacyjną?
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 14