Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z ostrzeganiem przed radarami
Autor Wiadomość
Waldek22
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Lis 2007
Posty: 14
Wysłany: 2008-05-25, 07:26   Ostrzeganie przed radarami

Zainstalowalem i stwierdzilem ze za pozno ostrzega, w praktyce jak jestem na wysokosci radaru, mimo ze ustawione jest, zeby ostrzegal "podczas zblizania". Mnie interesowalo aby ostrzegal przynajmniej (200- 400)m przed, jak to zrobic? Druga sprawa to automatyczna zmiana widoku po minieciu skrzyzowania na widok 2D, a chcialbym zeby trzymal nastawy 3D takie jakie sobie wybralem.Czy jest to mozliwe?
Ostatnio zmieniony przez Waldek22 2008-05-25, 10:23, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
bonanza 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 235
Skąd: podkarpacie
Wysłany: 2008-05-25, 09:46   

Pytanie 2 - w Mio, jeśli do następnego skrzyżowania jest 20km, to domyślnie włącza się "widok z samolotu". Można to wyłączyć w ustawieniach ogólnych "wyłącz tryb przeglądania" - samolot nadal będzie dostępny, ale tylko "z palca". Opis "wyłącz tryb przeglądania" brzmi dziwnie, a jak to się tłumaczy na igoański - nie mam pojęcia.
 
 
Waldek22
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Lis 2007
Posty: 14
Wysłany: 2008-05-25, 10:22   

bonanza napisał/a:
Pytanie 2 - w Mio, jeśli do następnego skrzyżowania jest 20km, to domyślnie włącza się "widok z samolotu". Można to wyłączyć w ustawieniach ogólnych "wyłącz tryb przeglądania" - samolot nadal będzie dostępny, ale tylko "z palca". Opis "wyłącz tryb przeglądania" brzmi dziwnie, a jak to się tłumaczy na igoański - nie mam pojęcia.

akurat dla celow "badawczo edukacyjnych" jezdzilem z dwoma GPSami na MYGUIDE mialem MIO, a na LARKU wlasnie IGO8. Na MIO dziala zadowalajaco nie przelacza tak jak ustawie tak mam.
 
 
redarrow 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Maj 2008
Posty: 41
Wysłany: 2008-05-25, 11:32   

Sprawdź to: (z forum peb.pl)

---------------------------------------------
A teraz parę trików - jeszcze nie testowałem - wszystko przed wami

Odległość w jakiej iGO ma krzyczeć, że po drodze mamy radar:
data.zip\project_config\igo8.ini
dodać w sekcji
[warning]
speedcam_max_lookahead="200" - odległość w metrach

Własny dźwięk ostrzegania
Utworzyć katalog audio wewnątrz SD\igo8
wkleić jakiś .wav, który chcemy i nazwać go !alert5.wav - to będzie teraz sygnałem ostrzegawczym

Dźwięk ding przed zapowiedzią manewru:
plik sys.txt
[sound]
ding=0

0 (bez Ding), 1 (Ding), 2 (Ding-Ding)

Błąd przy gekodowaniu kontaktów (gdy przy pierwszym starcie iGO nie było mapy na której powinni się znaleźć ludzie z ksiązki adresowej urządzenia - np mapy Polski)
Wtedy można zmusić iGO aby ponownie geokodował kontakty i znalezione załadował do POI.
Żeby nie bawić się w grzebaniu w sys.txt najprościej usunąć:
SD\iGO8\save\gccache.dat
Przy ponownym restarcie iGO ponownie powinno odpalić ładowanie kontaktów urządzenia do POI
--------------------------------------------------------------------
_________________
Akira3512-A3
GC 5066BTFM
http://klubseata.pl/forum/
 
 
qper
azymut


Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-06-09, 18:58   

Odległość w jakiej iGO ma krzyczeć, że po drodze mamy radar:
data.zip\project_config\igo8.ini
dodać w sekcji
[warning]
speedcam_max_lookahead="200" - odległość w metrach


Witam, interesuje mnie powyższy wątek. Chciałbym dokonać takiej zmiany ale w iGO 06+ bo wg mnie w tej chwili za późno mnie ostrzega. Jeśli ktoś ma na to sposób to proszę o pomoc.
 
 
ryshard 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 25
Skąd: Bielsk Podlaski
Wysłany: 2008-06-10, 10:30   

Witam, by nie zaczynać nowego tematu podepnę się pod ten. Mam pytanie, gdzie znaleźć i gdzie wrzucić plik (i) z POI dla igo8 z miejscami POI takich miejsc jak stacje benzynowe, bankomaty, dworce lotniska? Coś na przykład tomtom'a ?
Pozdrawiam
 
 
 
michal1357
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 5
Wysłany: 2008-10-05, 01:38   Problem z ostrzeganiem przed radarami

Proszę o pomoc mam wgrane fotoradary ktore nawigacja pokazuje na mapie ale nie ostrzega sygnałem dzwiekowym czy glosem pomimo ustawienia o ostrzeganiu dodam ze testowalem przy symulacji trasy a nie na żywo
 
 
martitbg 
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2008
Posty: 24
Skąd: Tarnobrzeg
Wysłany: 2008-10-05, 08:50   

Z tego co pamiętam to przy symulacji trasy nie bedzie Cię ostrzegała. Działa tylko na żywo. Sprawdź sam.
 
 
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1409
Skąd: Lublin
Wysłany: 2008-10-05, 10:15   

michal1357 napisał/a:
fotoradary ktore nawigacja pokazuje na mapie ale nie ostrzega sygnałem dzwiekowym czy glosem pomimo ustawienia o ostrzeganiu


Podczas symulacji nie działa ostrzeganie , nie działało mi też na nie których skórkach pomimo włączonego strzegania. Może zmień skórkę.
_________________

 
 
michal1357
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 5
Wysłany: 2008-10-05, 11:02   

Dzieki spróbuję wszystkich sposobów
 
 
mirej 
Waypoint


Dołączył: 30 Cze 2008
Posty: 15
Wysłany: 2008-12-28, 21:55   

Masz skonfigurowane USTAWIENIA/OSTRZEGANIE/ustawienia przekroczenia prędkości ZAZNACZ nacisnij na przycisk za zaznaczeniem i dalej pierwsze 2 pozycje 100% zaznacz kolejne dwie. Podczas jazdy powinno działać. Podczas symulacja NIEdziała!!!
 
 
scar 
Navi Expert
miGOnister


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 217
Skąd: z miasta wiadać ;)
Wysłany: 2008-12-29, 12:21   

Jak ustalić odległość ostrzegania?
_________________
123 wygrałeś Ty, proszę nie dawać mi "pomógł"
moje zwierzątko
 
 
mirej 
Waypoint


Dołączył: 30 Cze 2008
Posty: 15
Wysłany: 2008-12-30, 18:31   

W konfiguracji programu jest tylkwybor podczas zbliżania / proste / wył
 
 
scar 
Navi Expert
miGOnister


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 217
Skąd: z miasta wiadać ;)
Wysłany: 2008-12-30, 20:54   

Cytat:
tylkwybor podczas zbliżania / proste / wył

wiem bo już mam :-) , z jakiej odległości ostrzega i od czego jest to zależne?
_________________
123 wygrałeś Ty, proszę nie dawać mi "pomógł"
moje zwierzątko
 
 
MisiekXXXL 
młodszy inspektor GPS
Suzuki M1800R



Dołączył: 11 Sty 2009
Posty: 10
Skąd: NRW
Wysłany: 2009-01-18, 12:31   

Podlacze sie do tematu z tam samym problemem , czy jest mozliwosc ustawienia odleglosci o ostzeganiu o radarach itp 100m 200m itd. lub zmiane dzwieku ostzezenia :?:
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 9