Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2010-07-17, 20:51
Lark 35.0 - jak go uśpić
Autor Wiadomość
muchor
azymut


Dołączył: 19 Wrz 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-10-13, 11:49   Lark 35.0 - jak go uśpić

Witam,

Właśnie zostałem świeżo upieczonym posiadaczem Larka 35.0 - naturalnie, skorzystałem z promocji Carrefour i Wyborczej. Całkiem fajnie działa, traktuję to bardziej jako wprowadzenie do nawigacji niż docelowy zestaw, ale może jak się doładuje Automapę, to nie będzie to tylko zabaweczka.

Ale mam pytanie - według instrukcji krótkie naciśnięcie przycisku Power (takiego dwustronnego, z lewej strony Menu z drugiej strony zasilanie) powinno przenieść urządzenie w stan "zaśnięcia". No i krótkie naciśnięcie drugi raz powinno urządzenie "obudzić". U mnie nic takiego się nie dzieje - mogę co najwyżej przytrzymać przez trzy sekundy ale wtedy urządzenie wyświetla komunikat Power Off no i po włączeniu (znowu 3 sekundy) wszystko się ładuje od początku. To chyba jest jakiś feler mojego egzemplarza - ale zanim pójdę reklamować chciałbym się Was spytać - nie chcę się zbłaźnić przed jakimś siusiumajtkiem w sklepie :mrgreen:

Po drugie, ten sam guzik ale naciśnięty z lewej powinien mnie przerzucać do Menu (w którym mogę wybrać sobie czy uruchamiam nawigację, słuchanie muzyki, oglądanie zdjęć albo filmów itp.). Ale on mnie tam wcale nie wrzuca - tylko włącza kalibrowanie ekranu, no i muszę latać za tym krzyżykiem.

Pzdr,
 
 
dzac
Waypoint


Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 112
Wysłany: 2008-10-13, 13:07   

Wszystko jest TU napisane
nie ma czegoś takiego jak uśpienie, czy standby w larku 35.0 , wyłącznik odłącza baterię na dobre, pamięć jest kasowana, dlatego nie można w pełni odblokować larka 35.0 i to jest właśnie w nim najpiękniejsze :)
_________________
"pobieranie pliku 99%" cieszy tylko pierwsze pół godziny
 
 
muchor
azymut


Dołączył: 19 Wrz 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-10-13, 13:21   

No zaraz, ale przecież instrukcja mówi co innego.

Np. zajrzyj do instrukcji na stronach Larka: http://www.olbrycht.pl/do...350_351_354.pdf

i tam na stronie 12 jest napisane jak wół:

"Kiedy urządzenie działa, naciśnij krótko przycisk “POWER”, aby przejść do stanu
wstrzymania. Ponowne naciśnięcie przycisku POWER spowoduje przebudzenie
urządzenia."

No to jak mam to rozumieć? :-|
 
 
ad2122 
GPS instruktor



Pomógł: 42 razy
Dołączył: 27 Kwi 2008
Posty: 605
Wysłany: 2008-10-13, 13:57   

muchor napisał/a:
No zaraz, ale przecież instrukcja mówi co innego.

instrukcja instrukcją, a life lifem ;-)
jeszcze wiele rzeczy w 35.0 Cię zdziwi np. jego procesor, który jest taktowany 266, a nie 400 MHz jak drzewiej podawała wspomniana instrukcja i świadczył opis na pudełeczku (obecnie chyba usunięty).
 
 
muchor
azymut


Dołączył: 19 Wrz 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-10-13, 15:12   

Ojej, no to niefajnie :-( Z drugiej strony, nie ma co oczekiwać cudów za sprzęt za 199 zł :-P

A czy MapaMap ma funkcjonalność typu 'dump setupu'? No wiecie, coś takiego co pozwala na zamrożenie stanu programu, tak aby można było potem szybko wrócić do tych samych ustawień. A może Automapa ma takie coś?
 
 
ad2122 
GPS instruktor



Pomógł: 42 razy
Dołączył: 27 Kwi 2008
Posty: 605
Wysłany: 2008-10-13, 15:34   

muchor napisał/a:
Ojej, no to niefajnie :-( Z drugiej strony, nie ma co oczekiwać cudów za sprzęt za 199 zł :-P

Nie przejmuj się, 35.0 ma inne zalety.
muchor napisał/a:
A czy MapaMap ma funkcjonalność typu 'dump setupu'? No wiecie, coś takiego co pozwala na zamrożenie stanu programu, tak aby można było potem szybko wrócić do tych samych ustawień. A może Automapa ma takie coś?

MM, zdaje się nie ma czegoś takiego.
AM ma tylko opcję minimalizacji, ale nie wiem, czy wstrzymywana jest wówczas jej praca. Jeśli wyjdziesz z AM bez usuwania trasy (menu->wyjście) to po ponownym włączeniu AM program zdaje się powróci do nawigowania wg wprowadzonej wcześniej trasy. Więc jest to w sumie jakaś tam forma 'dump setupu'. A że 35.0 wstaje dość szybko więc jest to jakieś rozwiązanie.
Przyznam się, że nie sprawdzałem tego w MM.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 12