Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-07-01, 10:36
Garmin Mobile XT 5.00.20 na MIO MOOV 200/360
Autor Wiadomość
Payti
Navi Expert



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 25 Mar 2008
Posty: 345
  Wysłany: 2008-10-08, 00:41   Garmin Mobile XT 5.00.20 na MIO MOOV 200/360

Witam,
znaleziony przepis jak W CELACH TYLKO I WYŁĄCZNIE TESTOWYCH I EDUKACYJNYCH odpalić Garmin Mobile XT v5.00.20wp na MIO MOOV 200/360 + GPMapa 2008.3 NT

Generalnie dla MIO MOOV 200/360 odblokowanych sposobem @maxpl -> http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=40046

1.) Ściągnąć paczkę 1 z:
http://rapidshare.com/fil...50010w.rar.html
lub
http://www.megaupload.com/?d=IPEP11SI

2.) Ściągnąć paczkę 2 z:
http://rapidshare.com/fil...d_dlls.rar.html
lub
http://www.megaupload.com/?d=F8U8W4HR

3.) Update do wersji 5.00.20wp -> http://rapidshare.com/fil...WM_dir.rar.html lub
http://www.megaupload.com/?d=5NGJZK1R

3.) Rozpakować paczkę 1 na kartę SD do katalogu \Garmin
4.) Nadpisać z paczki 2 pliki na karcie SD w katalogu \Garmin
5.) Uruchomić aplikację z SD \Garmin\RunGMXT\Garmin.exe
6.) Kliknąć ostatni link na dole "Połącz z Garmin GPS" -> Pomiń i dalej postępując wg komunikatów uruchomić aplikację, wejść w Opcje (kluczyk) -> Ustawien. -> strzałka w dół -> Informacje i zczytać i zapisać sobie "Card ID [Identyfikator karty]" i zamknąć aplikację
7.) Uruchomić z paczki 1 garmin_kgen_15 i "Card ID [Identyfikator karty]" wpisać w "Unit ID", wybrać poniżej "Garmin Mobile XT" i wygenerować klucz
8.) Stworzyć pusty plik o nazwie SW.UNL i wkleić do niego powyżej wygenerowany klucz
9.) SW.UNL skopiować na kartę SD go katalogu \Garmin
10.) Przetestować najnowszą mapkę GPMapa 2008.3 NT znalezioną http://rapidshare.com/files/165323517/GMAPSUPP.IMG
11.) Skopiować rozpakowany plik mapki gmapsupp.img na kartę SD \Garmin (tam gdzie jest gmapbmap.img i SW.UNL)
12.) Uruchomić aplikację z \Garmin\RunGMXT\Garmin.exe i gdyby nie chciała zobaczyć odbiornika GPS ustawić w Opcje (kluczyk) -> Ustawien. -> System -> Zewnętrzny GPS port na (COM2): GPS_COM i uruchomić aplikację ponownie.
13.) Ustawić szczegółowość mapy na MAX Opcje (kluczyk) -> Ustawien. -> Mapa -> Szczegółowość map oraz inne wg uznania np. dźwięki alarmów i ostrzeżeń i korzystać ;)
14.) Zainstalować update do wersji 5.00.20 z paczki 3 nadpisując pliki z zawartego katalogu.

U mnie j/w śmiga extra.

Potwierdzone na Mio MOOV 200 także działa Garmin wg tego przepisu.

Troszkę screenshotów jak to wygląda ;)









Pamiętaj używanie programu/map bez zakupionej licencji jest niezgodne z prawem!

Miłej zabawy.

Pozdrawiam,
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-07-01, 10:37, w całości zmieniany 21 razy  
 
 
Peran
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Sie 2008
Posty: 5
Wysłany: 2008-10-08, 10:48   

Na Mio moov 330 nie działa pojawia się na chwile okienko z portsplitera a później wraca do windowsa.
 
 
kropek
azymut


Dołączył: 01 Wrz 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-10-08, 14:40   

Witam:)
Robię wszystko zgodnie z opisem ale po wejściu w Opcje (kluczyk) -> Ustawien. -> System -> Zewnętrzny GPS nie mam żadnych innych opcji...
Nie wykrywa mi GPS'a. Wygląda mi na to, że program nie jest zaktywowany. :evil: :?: :?: :?: :-? :-/ :-( :-|
Dodam jeszcze, że sprzęt to NAVIA- Biedronka :mrgreen:
 
 
andy08
Waypoint


Dołączył: 27 Sie 2008
Posty: 60
Wysłany: 2008-10-08, 16:45   

Peran napisał/a:
Na Mio moov 330 nie działa pojawia się na chwile okienko z portsplitera a później wraca do windowsa.


Potwierdzam. No moim Mio Moov 330 taki sam objaw.
 
 
kropek
azymut


Dołączył: 01 Wrz 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-10-08, 17:43   

:!: :-( :-| :-/ :-? :-x :shock: :cry: :evil: :!: :?: :?: :?:
Zroobiłeem wszystko co mogłem, na miarę swooojej wiedzy (skrooomnej zresztą) ale totalna porażka... Poooddaje się na jakiś czas.....
:!: :-( :-| :-/ :-? :-x :shock: :cry: :evil: :!: :?: :?: :?:
 
 
Payti
Navi Expert



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 25 Mar 2008
Posty: 345
Wysłany: 2008-10-08, 17:51   

Generalnie dodam jeszcze że mam swoje MIO MOOV 360 odblokowane sposobem @maxpl -> http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=40046

Może tutaj leży dodatkowa przyczyna.

Pozdrawiam,

[ Dodano: 2008-10-08, 17:52 ]
Peran napisał/a:
Na Mio moov 330 nie działa pojawia się na chwile okienko z portsplitera a później wraca do windowsa.


Spróbuj odpalić sam plik /Garmin/Apps/WM/Que.exe i zobaczyć czy przypadkiem nie czepia się że nie jest to aplikacja pod Win CE.

Jak tak miałem to pomogło nadpisanie plików z paczki 1 plikami z paczki 2 z pierwszego posta co podałem.

Pozdrawiam,

[ Dodano: 2008-10-08, 17:56 ]
kropek napisał/a:
Witam:)
Robię wszystko zgodnie z opisem ale po wejściu w Opcje (kluczyk) -> Ustawien. -> System -> Zewnętrzny GPS nie mam żadnych innych opcji...
Nie wykrywa mi GPS'a. Wygląda mi na to, że program nie jest zaktywowany. :evil: :?: :?: :?: :-? :-/ :-( :-|
Dodam jeszcze, że sprzęt to NAVIA- Biedronka :mrgreen:


Jak wywala błąd, że nie jest zaktywowany to nie widzi modułu GPS (tak działa jako Demo) i to oznacza, że coś źle zrobiłeś z plikiem SW.UNL i kluczem w niego wpisanym z keygena. Popróbuj jeszcze raz musi działać.

Pozdrawiam,
_________________
Nie prowadzę HelpDesku dotyczącego navii na PW. Od tego jest forum.
 
 
bobik41706 
azymut



Wiek: 47
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-10-08, 22:47   

Witam!
Payti napisał/a:
8.) Stworzyć pusty plik o nazwie SW.UNL i wkleić do niego powyżej wygenerowany klucz
Jaki to ma być plik ?Proszę o info z góry dzięki!
 
 
 
Payti
Navi Expert



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 25 Mar 2008
Posty: 345
Wysłany: 2008-10-08, 22:56   

bobik41706 napisał/a:
Witam!
Payti napisał/a:
8.) Stworzyć pusty plik o nazwie SW.UNL i wkleić do niego powyżej wygenerowany klucz
Jaki to ma być plik ?Proszę o info z góry dzięki!


Zwykły plik - podaję w załączniku, rozpakuj, zedytuj tylko edytorem z Total Commandera (F4) i wklej swoje dane ...


Pozdrawiam,

SW.ZIP
Pobierz Plik ściągnięto 459 raz(y) 137 Bajtów

 
 
sonycuba 
Waypoint


Wiek: 38
Dołączyła: 29 Maj 2008
Posty: 110
Wysłany: 2008-10-09, 09:34   

Garmin Mobile XT v5.00.10w - dziala na Lark 35.0 --- ok.ok.

Dziś krótkie testy na trasie a wieczorem info.

1. Już po testach i mały problem.
2. Nie mozna wyszukać miejscowosci ulic - ani z punktu zarządzaj jak i też dokąd - na mapie najnowszej .
Zaopatrzyłam się w najnowszą mapkę GPMapa 2008.2 BOX np. z http://rapidshare.com/fil..._2008.2_img.rar

Z pierwszych testów wynika że poprzednia mapa 2008.01 nie stwarza takich problemów i wyszukuje wszystkie miasta i ulice.

Może już ktoś testował i zaobserwował takie objawy u siebie a może tylko umnie jest taki problem z tą nową mapą.

Może GPMapa 2008.2 ma inny kod potrzebny do rejstracji a kolega Payti zapomniał go nam podać. aby wygenerować klucz odblokowujący mapę potrzebny jest kod mapy robiłam to z kodem od starszej mapy i może dlatego są te problemy z tą najnowszą.


Już znalazłam i to chyba jest ten problem , kolega zapomniał podać ----

Map ID: 1324 dla GPMapa 2008.2 BOX

A może jeszcze pytanko co za czarna plama na drugim od dołu obrazku - Szukam satelit -- czarny budynek lub czrna plama a może czarna dziura z kosmosu bo u siebie takie samo i w takim samym kształcie zaobserwowałam.
Ostatnio zmieniony przez sonycuba 2008-10-10, 09:36, w całości zmieniany 8 razy  
 
 
Payti
Navi Expert



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 25 Mar 2008
Posty: 345
Wysłany: 2008-10-09, 23:17   

Hehe fajnie też, że dziala na innych sprzętach ;)

Pozdrawiam,

[ Dodano: 2008-10-10, 01:02 ]
sonycuba napisał/a:
Garmin Mobile XT v5.00.10w - dziala na Lark 35.0 --- ok.ok.

Dziś krótkie testy na trasie a wieczorem info.

1. Już po testach i mały problem.
2. Nie mozna wyszukać miejscowosci ulic - ani z punktu zarządzaj jak i też dokąd - na mapie najnowszej .
Zaopatrzyłam się w najnowszą mapkę GPMapa 2008.2 BOX np. z http://rapidshare.com/fil..._2008.2_img.rar

Z pierwszych testów wynika że poprzednia mapa 2008.01 nie stwarza takich problemów i wyszukuje wszystkie miasta i ulice.

Może już ktoś testował i zaobserwował takie objawy u siebie a może tylko umnie jest taki problem z tą nową mapą.

Może GPMapa 2008.2 ma inny kod potrzebny do rejstracji a kolega Payti zapomniał go nam podać. aby wygenerować klucz odblokowujący mapę potrzebny jest kod mapy robiłam to z kodem od starszej mapy i może dlatego są te problemy z tą najnowszą.


Już znalazłem i to chyba jest ten problem , kolega zapomniał podać ----

Map ID: 1324 dla GPMapa 2008.2 BOX


Mapka GPMapa.2 BOX powinna być odblokowana z tego linka co podałem w pierwszym poście. Robisz tak: Dokąd? -> Adresy -> Wpisz kraj: Polska - Gpmapa -> Wpisz nazwę miasta -> Warszawa -> Gotowe: Warszawa, Mazowieckie -> (Ulica) Matecznik -> Gotowe: Matecznik -> (Numer) 119 -> Nast. -> Jedź

Dla małych miejscowości bez skatalogowanych ulic i wiosek używasz: Dokąd? -> Miasta -> Literuj ...... i analogicznie j/w

U mnie działa, choć nie dam głowy, że kiedyś ją faktycznie odblokowywałem ...

pozdrawiam,
 
 
blade82
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Wrz 2008
Posty: 42
Wysłany: 2008-10-13, 21:22   

Niestety ja coś nie mogę się połączyć z gps :( Jak masz ustawione w Port Splitter.exe ??
_________________
Navia v35 => AutoMapa 5.1.1 + IGO8 + POLNAV + Garmin XT + MapaMap + Synic
 
 
gizmo121
[Usunięty]

Wysłany: 2008-10-13, 21:28   

blade82 napisał/a:
Niestety ja coś nie mogę się połączyć z gps :( Jak masz ustawione w Port Splitter.exe ??


Muisz ustawic swoje dane dla Twojego sprzetu
 
 
blade82
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Wrz 2008
Posty: 42
Wysłany: 2008-10-13, 21:31   

Mam tylko do wyboru
GPS Com7
Serial Cable on USP2 Atlas Debug
Serial Cable on USP5 Atlas debug
IrComm COM4

Moje urządzenie to navia v35

Wszystko testowałem i nic :(
_________________
Navia v35 => AutoMapa 5.1.1 + IGO8 + POLNAV + Garmin XT + MapaMap + Synic
 
 
Payti
Navi Expert



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 25 Mar 2008
Posty: 345
Wysłany: 2008-10-13, 23:10   

Nie uruchamiaj poprzez plik Garmin.exe z katalogu RunGMXT tylko z \Apps\WM\Que.exe
Jeżeli tak zadziała na COM7 i 9600 lub 38400 usuń sekcje dotyczące Port Splitera z pliku Garmin.mscr w RunGMXT. Powinien uruchamiać się Garmin wówczas bez Port Splitera ale z pełnym zapamiętywaniem ustawień.

pozdr,
_________________
Nie prowadzę HelpDesku dotyczącego navii na PW. Od tego jest forum.
 
 
gtom
Waypoint


Dołączył: 14 Maj 2008
Posty: 23
Wysłany: 2008-10-14, 13:30   

Uruchomiłem tą wersję na Larku 35.3 działa bez problemów.
Usunąłem tylko splitera w tym sprzęcie jest nie potrzebny.
_________________
Lark FreeBird 35.3
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 13