Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-06-25, 13:36
Odblokowanie Mio 268 269 na stałe
Autor Wiadomość
paranojah 
azymut


Dołączył: 04 Sty 2009
Posty: 2
Skąd: okolice W-wy
Wysłany: 2009-01-04, 20:07   Odblokowanie MIO 269 - jakies niekompletne???

http://unlockmio269.pl.tl/
Uzylem tej instrukcji.
Mio odblokowane ale kiedy z tylu wezme na OFF przelacznik i potem znowu na ON znowu jakby sie blokuje i jest menu fabryczne :/
wie ktos jak z tym poradzic sobie?
dzieki i pozdro
 
 
 
edass
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Paź 2008
Posty: 10
Wysłany: 2009-01-14, 09:28   

Witam!

Ten typ tak ma.
Po HR przywraca wszystko do ustawień fabrycznych i znów go musisz odblokować.

Pozdro!

PS. Ta paczka do odblokowywania nie jest zbyt dobra - w sieci krążą lepsze!
PSS. Takie działanie HR ma swoje zalety - możesz dowolnie mieszać w rejestrze/dlla a jak coś nie działa robisz HR i masz czysty działający systemik.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18783
Wysłany: 2009-11-13, 23:11   Odblokowanie Mio 268 i Mio 269

Sposób pierwszy, według http://unlockmio269.pl.tl/
Cytat:
Instrukcja http://rapidshare.com/fil...unlock269PL.pdf
Plik: http://rapidshare.com/fil...ock_by_cozy.zip


Drugi sposób, według http://unlockmio269.pl.tl/
Cytat:
Plik: http://rapidshare.com/fil...8____269___.zip
1. Rozpakuj zipa na karte pamieci (nie musi byc pusta)
2. Na karcie musza byc: Oscar100DM.exe, Oscar100DM.scp, katalog MioAutoRun
3. Wloz karte do Mio26x i wylacz na OFF przelacznikiem z tylu.
4. Wlacz na on i szybko przytrzymaj Glosnosc du gory + przycisk z flaga w tym samym czasie.
5. Otowrzy sie okno: "Clean all data in My flash disk", daj NO
6. Po automatycznym restrarcie zobaczysz pulpit Win CE ze skrotami.

Cytat:
Powinno dzilac na Mio 268, 268+, 269 i 269+
Cofnięcie: ON/OFF czyli hard reset i po krzyku


Za http://peb.pl/sprzet-do-n...-mio-269-a.html
_________________

 
 
cozy 
Waypoint



Dołączył: 01 Gru 2009
Posty: 34
Skąd: Londek
Wysłany: 2009-12-02, 01:44   

... o i tu tez trafilo - pomoglo komus ?
Pozdro dla wszystkich :)
 
 
 
djdeedh
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Maj 2009
Posty: 6
Wysłany: 2010-03-17, 01:42   

pomoglo pomoglo, thx
 
 
zymbion
Waypoint


Dołączył: 23 Cze 2010
Posty: 60
Wysłany: 2010-07-06, 10:07   Jak odblokować Mio 268

Posiadam taki model i niewidzi go PC tylko po podłączeniu słychać dźwięk podłączenia urządzenia. Na Mio widać menu Mio268 i nic więcej Karta pamięci jest pusta. Tyle moge opisać i niewiem co dalej

[ Dodano: 2010-07-06, 12:08 ]
Udało mi się odblokować według jednego z opisów z tego forum
No teraz zostało zainstalować mape ale niewim czy mi się uda.
Może jakieś sugestie??
Na co zwrócić uwagę??
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-07-06, 17:34   

zymbion napisał/a:
No teraz zostało zainstalować mape ale niewim czy mi się uda.
Może jakieś sugestie??
Na co zwrócić uwagę??

Raczej nie mapę tylko program do nawigacji. Co do sugestii to zależy co chcesz na tym sprzęcie zainstalować.?
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
zymbion
Waypoint


Dołączył: 23 Cze 2010
Posty: 60
Wysłany: 2010-07-07, 08:43   

Wczoraj nie miałem czasu ale dziś sie zabiore za nią tyko podpowiedzcie co i jak.
Najchętniej chciałbym mieć AutoMapę
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-07-07, 09:49   

Ściagasz AutoMapę w wersji instalacyjnej, uruchamiasz instalator, postepujesz krok po kroku, po zainstalowaniu patcherem słodzisz, uruchamiasz program i nawigujesz.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
zymbion
Waypoint


Dołączył: 23 Cze 2010
Posty: 60
Wysłany: 2010-07-07, 10:24   

Odblokowałem tym sposobem:
"1. Rozpakuj zipa na karte pamieci (nie musi byc pusta)
2. Na karcie musza byc: Oscar100DM.exe, Oscar100DM.scp, katalog MioAutoRun
3. Wloz karte do Mio26x i wylacz na OFF przelacznikiem z tylu.
4. Wlacz na on i szybko przytrzymaj Glosnosc du gory + przycisk z flaga w tym samym czasie.
5. Otowrzy sie okno: "Clean all data in My flash disk", daj NO
6. Po automatycznym restrarcie zobaczysz pulpit Win CE ze skrotami.
Powinno dzilac na Mio 268, 268+, 269 i 269+ "

Zainstalowałem Automapę na karcie SD i co teraz jak wyciągnąć skrót na pulpit??
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-07-07, 10:36   

W tym poście http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=61028#61028 jest link do filmiku jak się robi skrót.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
zymbion
Waypoint


Dołączył: 23 Cze 2010
Posty: 60
Wysłany: 2010-07-07, 10:49   

Po odblokowaniu mojego Mio niemam takiego pulpitu jak na filmiku
Są tylko ActiveSync ShowTask Miomap WindowsC Resinfo

A po drugie ten filmik tak zap... że niemoge skojarzyć o co biega
Total Comader też niewidzi mojego urządzenia nawet jak klikam ActiveSync

Prosze o wyrozumiałość

[ Dodano: 2010-07-07, 11:53 ]
Druga sprawa
Po znalezieniu na karcie zainstalowanej mapy przez WindosC... i kliknięciu Automapa EU.exe wyskakuje komunikat : Nie można uruchomić programu

[ Dodano: 2010-07-07, 12:38 ]
Udało mi się uzyskać komunikację przez ActiveSync

[ Dodano: 2010-07-07, 12:45 ]
Prawdopodobnie należy zainstalować mape prze to połączenie bo ja instalowałem wyciągając karte w innym urządzeniu. Zaraz sprawdze jak sie zainstaluje tyle że to trwa o wiele dłużej

[ Dodano: 2010-07-07, 13:20 ]
Automapa instalowała się prze 30 mini nadal niedziała

[ Dodano: 2010-07-07, 15:55 ]
Udało mi się odpalić mapę powodem była zła instalacja niewybrałem systemy win ce 4.2
Teraz już działa .
Więc zostało mi jeszcze zrobić skrót na pulpicie
Prosze o pomoc bo już cały dzień siedze

[ Dodano: 2010-07-07, 17:15 ]
Udało mi się utworzyć skrót ale niemogę zmienić nazwy bo jak dam rename to niemam klawiatury i niewiem dlaczego
Druga sprawa jak odpalam Automapę to wyskakuje komunikat Nie można odczytć mapy

[ Dodano: 2010-07-08, 14:29 ]
Zainstalowaem Automapę 6.2 i jest git
Do zamknięcia
 
 
januszek2245 
Navi Expert
januszek2245



Pomógł: 4 razy
Wiek: 45
Dołączył: 27 Kwi 2008
Posty: 274
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2010-10-28, 20:09   Odblokowanie Mio 268 269 na stałe

1. Rozpakuj zipa na kartę pamięci.
2. Przygotuj kartę ale jeszcze nie wkładaj,wyłącz na OFF przełącznikiem z tyłu.
3. Włącz na on i szybko przytrzymaj Glośność do góry + przycisk z flaga w tym samym czasie.
4. Otworzy się okno: "Clean all data in My flash disk", daj NO
5. Na dole ekranu będziemy mieli pasek od windowsa
6.Kasujemy zawartość My Flash Disk i robimy on/off
7.Jak system zapyta o kartę to ją dopiero wkładamy.
8.Po instalacji pod przyciskiem Nawigacja zobaczymy nowy panel,który z chęcią bym przedstawił na forum ale limit zdjęć został przekroczony
Jak zawsze wszystko w odpowiednim dziale na chomiku.
 
 
myrsik
Waypoint


Dołączył: 11 Sty 2009
Posty: 139
Wysłany: 2011-04-06, 08:49   

Mam pewen problem z nai 269+ wedlug tego opisu

1. Rozpakuj zipa na kartę pamięci. - MAM FOLDER INSTALLATION
2. Przygotuj kartę ale jeszcze nie wkładaj,wyłącz na OFF przełącznikiem z tyłu. OK
3. Włącz na on i szybko przytrzymaj Glośność do góry + przycisk z flaga w tym samym czasie. OK
4. Otworzy się okno: "Clean all data in My flash disk", daj NO - OK
5. Na dole ekranu będziemy mieli pasek od windowsa - OK
6.Kasujemy zawartość My Flash Disk (z poziomu windowsa wchodze na FLASH DISK, KASUJE ZAWARTOŚĆ )i robimy on/off -OK
7.Jak system zapyta o kartę to ją dopiero wkładamy. - TEGO NIE MAM- OD RAZU WSKAKUJE MIE CHANGE LANGUAGE i STREFA CZASOWA I LECI ORYGINAL
8.Po instalacji pod przyciskiem Nawigacja zobaczymy nowy panel - NIE MA

prosze o podpowiedz, co jest nie tak
pozdrawiam
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9616
Wysłany: 2011-04-06, 10:50   

Jaka karta - Sd, czy SDHC?
Jaka wielkośc? 1GB, czy więcej?
Jak formatowana - FAT, czy FAT32?
Które odblokowanie - z chomika Januszka? Jeśłi tak, to który plik?
Co masz na SD - pliki, foldery
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
Ostatnio zmieniony przez jestem_ktoś 2011-04-06, 11:04, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 13