My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 
Goclever NAVIO 525 Polska
Goclever NAVIO 525 Polska
259.00 PLN
TomTom XXL Classic Europa
TomTom XXL Classic Europa
299.00 PLN
VORDON 5 Europa
VORDON 5 Europa
195.50 PLN
ModeCom FreeWAY MX3 HD AutoMapa Polska
ModeCom FreeWAY MX3 HD
393.02 PLN
Garmin Nuvi 42 LM Europa
Garmin Nuvi 42 LM Europa
298.98 PLN
Navroad ENOVO S AutoMapa Polska
Navroad ENOVO S AutoMapa
334.81 PLN
TomTom GO 500 Europa
TomTom GO 500 Europa
769.21 PLN
TomTom Start 25 EU Europa
TomTom Start 25 EU Europa
449.00 PLN
 
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2008-12-30, 15:21
Pomocy z Binatone Carrera A350
Autor Wiadomość
Cali 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 29
Dołączył: 26 Paź 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-10-26, 12:22   Pomocy z Binatone Carrera A350

Witam, na wstepie zaznacze iz jestem kompletnym lalikiem jesli chodzi o navigacje.
Od 8 miesiecy posiadam navigacje Binatone Carrera A350 W.Europe.
Jej mankamentem jest to iz nie moge wybrac miejsca docelowego znajdujacego sie w innym kraju- w danym momecie moge miec wgrana mape tylko 1 kraju co troche przeszkadza np jak sie planuje podroz z UK do Polski.
Moje zapytanie jest takie- czy moge cos zrobic z tym?? niewiem- np wgrac 1 duza mape zawierajaca wszytskie kraje, jak tak to jak to zrobic i czym by moc spokojnie zaplanowac sobie podroz z 1 kraju do innego bez zmieniania mapy przy zmianie kraju.
Jesli jest to nie wykonalne prosil bym tez o taka informacje :)
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2795
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2008-10-26, 12:32   

A jakie oprogramowanie masz wgrane? w sensie Automapa mapamap igo ?
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
Cali 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 29
Dołączył: 26 Paź 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-10-26, 13:52   

Ja nic kompletnie w nia niewgrywalem- wesja surowa :)
Jak wlaczam opcje navigation to pisze "Navteq on board" jesli o to chodzi.
Software version: b.071213.shp35.a01
Rozszerzenia map to sa "cdt"
O ile sie nie myle to jest to oparte na nokia maps.
Tyle moge powiedzic co widze na tym urzadzeniu.
 
 
gizmo121
[Usunięty]

Wysłany: 2008-10-26, 14:25   

w BC A350 jest Smart2Go
 
 
Cali 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 29
Dołączył: 26 Paź 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-10-26, 16:44   

To znaczy ze....?? :)
Moj brak wiedzy na temat navigacji mowi sam za siebie :)
Da to sie jakos przerobic, cos wgrac lub cos innego czy pozostaje zakup nowej navi?? By bylo tak jak chcem czyli przekazd z 1 kraju do 2 bez zmieniania map??
 
 
gizmo121
[Usunięty]

Wysłany: 2008-10-26, 18:17   

Zapewne masz tam mape UK_IRL albo DACH. Samej polski nie spotkalem i niedostalem.Mam plik z Europa,ale znow nie ma cukieraska wiec mija sie to z celem.
Posiadam spolszczenie do s2g i to jedyny plus. Z tego co pamietam bez odblokowania ruszy inny program GPS,musisz tylko zmienic nazwe na Taka sama jak nazwa pliku wykonywalnego z ktorego sie uruchamia.
 
 
Cali 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 29
Dołączył: 26 Paź 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-10-26, 20:57   

Mam i DACH i UK_IR i mam cala reszte innych jak france, italy, spain....itd bo to wersja z mapami europejskimi.
Ale kijowe jest to ze nie moge zaplanowac bezposrednio podrozy np do pl z UK gdzie teraz jestem- bo tak zmieniac mapy na francje, belgie, niemcy....to troche malo sensowne jak dla mnie.
W sumie to nie chodzi mi o mape polski bo az tak mi na niej niezalezy bo mieszkam w gorzowie wlkp wiec po przekroczeniu granicy nie mam daleko do domu :) ale sam fakt dotarcia do tej granicy niemiecko-polskiej mnie troche denerwuje bo nie wiem jak mam ustawic sobie miejsce docelowe w danym kraju by byla to najszybsza droga:)
Wiec rozumiem iz pozostaje mi zakup nowej navi tak??

[ Dodano: 2008-10-26, 21:02 ]
a to jest link z danymi mojej navi:
http://binatonegps.com/gp...l.php?item_id=5
 
 
gizmo121
[Usunięty]

Wysłany: 2008-10-26, 21:44   

Cali napisał/a:
Mam i DACH i UK_IR i mam cala reszte innych jak france, italy, spain....itd bo to wersja z mapami europejskimi.
Ale kijowe jest to ze nie moge zaplanowac bezposrednio podrozy np do pl z UK gdzie teraz jestem- bo tak zmieniac mapy na francje, belgie, niemcy....to troche malo sensowne jak dla mnie.
W sumie to nie chodzi mi o mape polski bo az tak mi na niej niezalezy bo mieszkam w gorzowie wlkp wiec po przekroczeniu granicy nie mam daleko do domu :) ale sam fakt dotarcia do tej granicy niemiecko-polskiej mnie troche denerwuje bo nie wiem jak mam ustawic sobie miejsce docelowe w danym kraju by byla to najszybsza droga:)
Wiec rozumiem iz pozostaje mi zakup nowej navi tak??

[ Dodano: 2008-10-26, 21:02 ]
a to jest link z danymi mojej navi:
http://binatonegps.com/gp...l.php?item_id=5


Wiem co ma bo mialem ale UK IRL,Ty masz Europe :-) ale czy w osobnych plikach czy w 1 pliku mape Europy ?

Nie musisz nic kupowac mozna odblokowac i smigac na wszystkim.
 
 
Cali 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 29
Dołączył: 26 Paź 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-10-26, 22:57   

A no niestety w osobnych- mam chyba z 8 plikow w ktorych sa DACH, UK&IR i reszta jak spain, france. I za kazdym razem jak cos to trza wbic mape danego kraju- ehm
Ja mam odblokowane bo wszedzie pisze UNLOCKED :) pocz radarow :)
Wiec chyba swiadczy co ze kupa?? :)
 
 
gizmo121
[Usunięty]

Wysłany: 2008-10-27, 15:56   

Malo kto mial z S2g doczynienia,nie wiem jaka tam sie odbywa szukanie,czy sa jakies pliki ze zszywaniem granic,ale chetnie sciagne mape Polski do Smart2Go.

Napewno z tego programu nie bedziesz mial pozytku,wiec pozostaje ci wzucic cos innego;]
 
 
Cali 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 29
Dołączył: 26 Paź 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-11-02, 11:26   

A moglbys mi cos polecic co tam mam zgrac, przy uzyciu czego i jak to zrobic?? :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,22 sekundy. Zapytań do SQL: 13