My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2008-12-30, 15:21
Pomocy z Binatone Carrera A350
Autor Wiadomość
Cali 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 30
Dołączył: 26 Paź 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-10-26, 12:22   Pomocy z Binatone Carrera A350

Witam, na wstepie zaznacze iz jestem kompletnym lalikiem jesli chodzi o navigacje.
Od 8 miesiecy posiadam navigacje Binatone Carrera A350 W.Europe.
Jej mankamentem jest to iz nie moge wybrac miejsca docelowego znajdujacego sie w innym kraju- w danym momecie moge miec wgrana mape tylko 1 kraju co troche przeszkadza np jak sie planuje podroz z UK do Polski.
Moje zapytanie jest takie- czy moge cos zrobic z tym?? niewiem- np wgrac 1 duza mape zawierajaca wszytskie kraje, jak tak to jak to zrobic i czym by moc spokojnie zaplanowac sobie podroz z 1 kraju do innego bez zmieniania mapy przy zmianie kraju.
Jesli jest to nie wykonalne prosil bym tez o taka informacje :)
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2768
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2008-10-26, 12:32   

A jakie oprogramowanie masz wgrane? w sensie Automapa mapamap igo ?
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
Cali 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 30
Dołączył: 26 Paź 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-10-26, 13:52   

Ja nic kompletnie w nia niewgrywalem- wesja surowa :)
Jak wlaczam opcje navigation to pisze "Navteq on board" jesli o to chodzi.
Software version: b.071213.shp35.a01
Rozszerzenia map to sa "cdt"
O ile sie nie myle to jest to oparte na nokia maps.
Tyle moge powiedzic co widze na tym urzadzeniu.
 
 
gizmo121
[Usunięty]

Wysłany: 2008-10-26, 14:25   

w BC A350 jest Smart2Go
 
 
Cali 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 30
Dołączył: 26 Paź 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-10-26, 16:44   

To znaczy ze....?? :)
Moj brak wiedzy na temat navigacji mowi sam za siebie :)
Da to sie jakos przerobic, cos wgrac lub cos innego czy pozostaje zakup nowej navi?? By bylo tak jak chcem czyli przekazd z 1 kraju do 2 bez zmieniania map??
 
 
gizmo121
[Usunięty]

Wysłany: 2008-10-26, 18:17   

Zapewne masz tam mape UK_IRL albo DACH. Samej polski nie spotkalem i niedostalem.Mam plik z Europa,ale znow nie ma cukieraska wiec mija sie to z celem.
Posiadam spolszczenie do s2g i to jedyny plus. Z tego co pamietam bez odblokowania ruszy inny program GPS,musisz tylko zmienic nazwe na Taka sama jak nazwa pliku wykonywalnego z ktorego sie uruchamia.
 
 
Cali 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 30
Dołączył: 26 Paź 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-10-26, 20:57   

Mam i DACH i UK_IR i mam cala reszte innych jak france, italy, spain....itd bo to wersja z mapami europejskimi.
Ale kijowe jest to ze nie moge zaplanowac bezposrednio podrozy np do pl z UK gdzie teraz jestem- bo tak zmieniac mapy na francje, belgie, niemcy....to troche malo sensowne jak dla mnie.
W sumie to nie chodzi mi o mape polski bo az tak mi na niej niezalezy bo mieszkam w gorzowie wlkp wiec po przekroczeniu granicy nie mam daleko do domu :) ale sam fakt dotarcia do tej granicy niemiecko-polskiej mnie troche denerwuje bo nie wiem jak mam ustawic sobie miejsce docelowe w danym kraju by byla to najszybsza droga:)
Wiec rozumiem iz pozostaje mi zakup nowej navi tak??

[ Dodano: 2008-10-26, 21:02 ]
a to jest link z danymi mojej navi:
http://binatonegps.com/gp...l.php?item_id=5
 
 
gizmo121
[Usunięty]

Wysłany: 2008-10-26, 21:44   

Cali napisał/a:
Mam i DACH i UK_IR i mam cala reszte innych jak france, italy, spain....itd bo to wersja z mapami europejskimi.
Ale kijowe jest to ze nie moge zaplanowac bezposrednio podrozy np do pl z UK gdzie teraz jestem- bo tak zmieniac mapy na francje, belgie, niemcy....to troche malo sensowne jak dla mnie.
W sumie to nie chodzi mi o mape polski bo az tak mi na niej niezalezy bo mieszkam w gorzowie wlkp wiec po przekroczeniu granicy nie mam daleko do domu :) ale sam fakt dotarcia do tej granicy niemiecko-polskiej mnie troche denerwuje bo nie wiem jak mam ustawic sobie miejsce docelowe w danym kraju by byla to najszybsza droga:)
Wiec rozumiem iz pozostaje mi zakup nowej navi tak??

[ Dodano: 2008-10-26, 21:02 ]
a to jest link z danymi mojej navi:
http://binatonegps.com/gp...l.php?item_id=5


Wiem co ma bo mialem ale UK IRL,Ty masz Europe :-) ale czy w osobnych plikach czy w 1 pliku mape Europy ?

Nie musisz nic kupowac mozna odblokowac i smigac na wszystkim.
 
 
Cali 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 30
Dołączył: 26 Paź 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-10-26, 22:57   

A no niestety w osobnych- mam chyba z 8 plikow w ktorych sa DACH, UK&IR i reszta jak spain, france. I za kazdym razem jak cos to trza wbic mape danego kraju- ehm
Ja mam odblokowane bo wszedzie pisze UNLOCKED :) pocz radarow :)
Wiec chyba swiadczy co ze kupa?? :)
 
 
gizmo121
[Usunięty]

Wysłany: 2008-10-27, 15:56   

Malo kto mial z S2g doczynienia,nie wiem jaka tam sie odbywa szukanie,czy sa jakies pliki ze zszywaniem granic,ale chetnie sciagne mape Polski do Smart2Go.

Napewno z tego programu nie bedziesz mial pozytku,wiec pozostaje ci wzucic cos innego;]
 
 
Cali 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 30
Dołączył: 26 Paź 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-11-02, 11:26   

A moglbys mi cos polecic co tam mam zgrac, przy uzyciu czego i jak to zrobic?? :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,26 sekundy. Zapytań do SQL: 10