Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-10-13, 20:36
ActiveSync w Linuxie
Autor Wiadomość
buszmen005 

Wiek: 26
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 0
Wysłany: 2008-10-28, 17:21   ActiveSync w Linuxie

Witam was z racji, że to mój pierwszy post :D

Posiadam Larka 35.0 z Wyborczej i jak dotąd sprawuje się nieźle, ale mam jedno pytanko, czy istnieje jakiś program typu ActiveSync dla Linuxa?? Mam zainstalowany program WINE ale on nie rozpoznaje plików .msi Za wszelką pomoc dzięki.

P.S. Używam Ubuntu 8.04
 
 
 
gizmo121
[Usunięty]

Wysłany: 2008-10-28, 20:39   

wpisz w google ActiveSync for Linux

znalazlem to: http://knowledgeworks.wor...tive-for-linux/
 
 
haen 

Dołączył: 29 Paź 2008
Posty: 0
Skąd: Polska
Wysłany: 2008-10-29, 13:32   

Hello

Pliki MSI możesz uruchomić przez
Cytat:
msiexec /i filename.msi

aczkolwiek ostatnie wersje Wine chyba są mocno zabugowane w tym zakresie. ActiveSync ma status garbage w AppDB, więc tak czy inaczej cudów tu bym nie oczekiwał.

Co do programów natywnych na Linuxa to wspomniane wcześniej synce/opensynce, aczkolwiek nie znalazłem żadanych sensownych nakładek graficznych na nie (nic w oficjalnym repozytorium, a te które ściągałem ręcznie nie chciały mi działać). Tak czy inaczej - podejrzewam, że jedyne co byś osiągnął to dostęp do systemu plików i prosta synchronizacja danych - o odpalaniu instalatorów programów i dostępie do zaawansowanych opcji raczej można zapomnieć, chyba żeby jakoś pożenić ze sobą Wine i synce ;-) .

Tak więc jedyna sensowna opcja na dziś to VirtualBox/VMWare + Windows XP - obydwa narzędzia do wirtualizacji obsługują dostęp do urządzeń USB.
 
 
buszmen005 

Wiek: 26
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 0
Wysłany: 2008-10-31, 18:10   

To znowu ja :mrgreen:
Znalazłem w internecie ActiveSync 3.71 w wersji .exe zainstalowałem i program działa uruchamia się normalnie ale nie potrafi znaleźć mojego Larka wiecie co może być nie tak?? Może spróbować przekopiować jakieś sterowniki z ActiveSync zainstalowanego na Windowsie??
 
 
 
Payti
Navi Expert



Dołączył: 25 Mar 2008
Posty: 345
Wysłany: 2008-10-31, 19:01   

Pobierz sobie wersję 4.5 prosto od producenta (setup.msi) i nie będziesz miał problemów:

http://www.microsoft.com/...4B-DC09F8141141

Pozdrawiam,
_________________
Nie prowadzę HelpDesku dotyczącego navii na PW. Od tego jest forum.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 10