My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-04, 22:03
MM4301-A3 reanimacja, backup
Autor Wiadomość
Czaja
azymut


Dołączył: 26 Mar 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-03-26, 10:51   hard reset 4301-a3

ma ktos moze drivera do akiry 4301 bo niestety ale nie chce sie odpalic po zmianie tapety. jak robie hard reseta to xp wola o drivera. hard reset - przelaczyc przelacznik na on trzymajac jednoczesnie power lub volume do gory
 
 
slawko18
Waypoint


Dołączył: 05 Mar 2008
Posty: 50
Wysłany: 2008-05-23, 18:07   Akira 4301 - głęboki reset

Jeżeli ktoś wiedział i nie powiedzieł to niech się smarzy!!!

reset+POWER+VolumeUp - (jednocześnie)

przywróciło mi ustawienia fabryczne w rejestrach i życie nawigacji.
Po eksperymentach (na rejestrach) zostałem z ekranem startowym, bez winCE i bez kontaktu przez AS.
Powróciłem z długiej (tygodniowej) podróży, gdzie na końcu miałem już Akirę spakowaną do wysłania do naprawy.

To działa na pełnych bateriach - na słabych chyba nie.

Pozdro
Sławko
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1032
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-05-23, 18:13   Re: Akira 4301 - głęboki reset

slawko18 napisał/a:

reset+POWER+VolumeUp - (jednocześnie)
przywróciło mi ustawienia fabryczne w rejestrach i życie nawigacji.

ciężko będzie sprawdzić z marszu, ale dobrze wiedzieć
THX

no i potwierdzam: "jak ktoś wiedział i nie powiedział to niech sie smaży" :idea: :roll:


---
całkiem możliwe sławko, że zostaniesz kolejnym idolem naszej społeczności 8-)
...bo chyba pierwszego już mamy ;-)
(a wszystko zaczęło się jak zawsze ot banalnie ...)
no ale to hardcorowiec, czyli trochę jakby poza konkurencją :-)
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
żyłka
azymut


Dołączył: 04 Maj 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-06-08, 14:51   

Pytanie tak z ciekawości: ten reset to przełącznikiem "off"? Ba ja mam na tyle obudowy przełącznik "on/off". W innych modelach to chyba jest po prostu "reset".

A z rad praktycznych: przełączenie w tryb "off" i wciśnięcie na kilka sekund przycisku włączenia powoduje, że windows zaczyna startować bez jakichś dziwnych pionowych kresek na białym ekranie. Oczywiście po tej operacji trzeba urządzenie włączyć przełącznikiem ustawionym na pozycję "on". Druga metoda pozbycia się tych kresek to przełączenie w tryb "off" i odczekanie tak kilka minut. Jak dla mnie, to zbyt długa :)

Ja tak mam (z tymi pionowymi kreskami na białym ekranie) i czytałem gdzieś na tym forum, że ktoś też tak miał).

Mój model, to oczywiście MM 4301-A3

Pozdro,
Jarek
 
 
Netoper 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Wrz 2008
Posty: 12
Skąd: Wa-wa
Wysłany: 2008-09-20, 18:24   

Potwierdzam, sposobik skuteczny, rejestr odzyskany :mrgreen:
 
 
FireAngel 
Waypoint
Marcin


Dołączył: 13 Kwi 2008
Posty: 15
Wysłany: 2008-09-21, 10:21   

Netoper napisał/a:
Potwierdzam, sposobik skuteczny, rejestr odzyskany :mrgreen:


Dokładnie jak to robisz?
Przytrzymujesz przycisk na górze obudowy (wyłączający urządzenie) i Volume na "UP" i teraz...
Wyłącznik z tyłu obudowy przełączasz na "on" czy na "off"?
 
 
Netoper 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Wrz 2008
Posty: 12
Skąd: Wa-wa
Wysłany: 2008-09-21, 14:17   

Akira włączona, przycisk na górze wciśnięty i jednocześnie "volume" drugim palcem jest do góry podciągniete, i w tym czasie wyłączasz (na off) głowny włącznik rysikiem.
_________________
Akira 4301-A3
Sg-320
 
 
FireAngel 
Waypoint
Marcin


Dołączył: 13 Kwi 2008
Posty: 15
Wysłany: 2008-09-22, 05:57   

Wielki dzięki.
Nareszcie ktoś jasno to opisał.
 
 
Netoper 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Wrz 2008
Posty: 12
Skąd: Wa-wa
Wysłany: 2008-09-29, 21:05   

No i jak, u Ciebie zadziałało?
_________________
Akira 4301-A3
Sg-320
 
 
FireAngel 
Waypoint
Marcin


Dołączył: 13 Kwi 2008
Posty: 15
Wysłany: 2008-09-30, 05:30   

Ja nie próbowałem!
U mnie wszystko chodzi OK, mam wprowadzone przekierowania ścieżek dla pulpitu, strefy czasowej, dll itd. i nie chciałem tego tracić.
Sposób chciałem znać "na wszelki wypadek".
 
 
Mercel
Waypoint


Dołączył: 28 Mar 2008
Posty: 23
Wysłany: 2008-10-06, 21:01   Błąd Acces violation. Co to takiego?

Witam
Kupiłem sobie akirę 4301 odblokowałem widnowsa zgodnie z poradnikiem zamieszczonym na forum i na 100 prób uruchomienia nawigacji (program MapaMap) 10 razy udało się uruchomić bez problemu. W pozostałych przypadkach dostaję taki komunikat błędu

Co jest nie tak?
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3459
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-10-07, 07:01   

Mercel napisał/a:
10 razy udało się uruchomić bez problemu
Spróbuj skopiować MM na dysk komputera, skasuj ją na Akirze i wgraj ponownie na swoje miejsce; może pomóc.
_________________

 
 
qnick 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Wiek: 41
Dołączył: 03 Maj 2008
Posty: 21
Wysłany: 2008-10-07, 18:53   

Albo wywal tą MapeMap jak masz odblokowaną Akire i wgraj jakiś normalny program do nawigacji :mrgreen: . Dla mnie ten program to nieporozumienie wszystkie inne są od niego lepsze, ale to jest moje zdanie :!: A co do problemu to ja tak miałem jak za dużo razy uruchomiłem aplikację MapaMap (kliknęło mi się kilka razy za dużo) i program odpalał się dwa razy a za chwilę pojawiał się taki błąd. Jak stuknąłem tylko dwa razy to wszystko było ok. Pozdrawiam :-D
_________________
Akira 4301-A3 + SD Kingston 2GB

U520XL + President Oregon :)
 
 
Mercel
Waypoint


Dołączył: 28 Mar 2008
Posty: 23
Wysłany: 2008-10-08, 15:19   

Przegranie na kompa i wgranie ponownie nie pomaga, klikamm tylko dwa razy więc program uruchamia sie tylko raz, a jeżeli chodzi o mapę to pasuj mi ona i nie chciałbym jej zmieniać. Macie jeszcze jakieś pomysły na rozwiązanie tego problemu?
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3459
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-10-08, 16:22   

Mercel napisał/a:
Macie jeszcze jakieś pomysły na rozwiązanie tego problemu?
Szczerze mówiąc, jeśli czasami aplikacja działa prawidłowo to naprawdę trudno wskazać przyczynę "strajkowania" lub sposób usunięcia tej przyczymy.
Może trafi tu jakiś specjalista...
Jedyne co się nasuwa to wgranie backupu innej 4301; jednak to zawsze pewne ryzyko.
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10