Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
35.x i komunikat "Error! insert your card and reboot&qu
Autor Wiadomość
Venio
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Mar 2010
Posty: 5
Skąd: Legnica
Wysłany: 2010-03-01, 15:19   Lark 35.7 / Mapa

Witam, dostałem larka 35.7 by wgrać na niego mapę (najlepiej chyba automapę). Mam kartę pamięci 1GB i pamięć wewnętrzna to też niby 1GB więc trzeba uważać żeby się zmieściła ta mapa. Prosiłbym o linki do najlepszej wersji automapy, bo mam kilka ale jak się orientuje to trzeba też witaminki.
Jak dobrze słyszałem potrzebny jest jakiś sterownik bo Lark mógł połączyć się z komputerem poprzez kabel USB tak?.
A ta mapa spokojnie ruszy?, ma na to wpływ zablokowanie urządzenie (nie wiem czy lark jaki posiadam jest zablokowany czy odblokowany). Prosiłbym również o jakiś poradnik wgrania mapy bo ja nie znam się na GPS, jedynie co robię to Tuning telefonów.

Liczę że mi pomożecie wgrać mapę i odpowiecie na moje wszelkie pytania, bo jak wcześniej wspomniałem larka dostałem od wujka by mu wgrać, zgodziłem się mimo że na tym się nie znam. Liczę na wasze chęci i że mi pomożecie.

Aaa, zapomniałem napisać że karta jest pusta i wcześniej na tym larku była mapa "mapamap" czy jakoś tak lecz została usunięta, bo ponoć nie była za dobra.
Teraz jak włączam larka to wychodzi komunikat Error! insert your card and reboot your device! - leczy to chyba przez to że mapy nie ma.
Wchodząc w opcje Nawigacja wychodzi ten komunikat a w prawym oknie: NANDFlash: 819.158 M jest takie coś jak FileTransmittor.exe
 
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-03-01, 15:57   

Bez obrazy ale jakbyś chociaż tyle przeczytał co napisałeś to rozwiązanie byś juz znalazł na temat linków do automapy i jej instalacji . Wszystko jest opisane w odpowiednim dziale. Co do błędu co Ci wyskakuje to nie wiem co i jak.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
Venio
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Mar 2010
Posty: 5
Skąd: Legnica
Wysłany: 2010-03-01, 17:10   

No tak ale czy ta mapa wejdzie na ten lark nie ma znaczenia żadna blokada czy coś ?.

A jaki system ma ten lark ? Windows CE ?
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9600
Wysłany: 2010-03-01, 17:17   

Venio napisał/a:
Prosiłbym o linki do najlepszej wersji automapy, bo mam kilka ale jak się orientuje to trzeba też witaminki.
Wszystko jest opisane w dziale o AutoMapie. trzeba duuużo czytać.

Venio napisał/a:
Jak dobrze słyszałem potrzebny jest jakiś sterownik bo Lark mógł połączyć się z komputerem poprzez kabel USB tak?.
Instrukcja obsługi larka + strona WWW firmy lark

Venio napisał/a:
A ta mapa spokojnie ruszy?, ma na to wpływ zablokowanie urządzenie
Instrukcja obsługi - rozdział o innych programach nawigacyjnych

Venio napisał/a:
Aaa, zapomniałem napisać że karta jest pusta i wcześniej na tym larku była mapa "mapamap" czy jakoś tak lecz została usunięta, bo ponoć nie była za dobra
MM w wersji TOP jest równie dobra (jeśli nie lepsza) od AM. A niepotrzebnie kasowałeś, bo inne programy mozna miec na karcie SD

Venio napisał/a:
jak włączam larka to wychodzi komunikat Error! insert your card and reboot your device!
To nieżle musiałes pokasować... Nie tylko MM, ale i pliki systemowe. http://www.my-navia.pl/vi...p=105433#105433 http://www.my-navia.pl/vi...p=104256#104256 http://www.my-navia.pl/vi...p=100170#100170

Venio napisał/a:
Wchodząc w opcje Nawigacja wychodzi ten komunikat a w prawym oknie: NANDFlash: 819.158 M jest takie coś jak FileTransmittor.exe
A co masz w NANDFlash?

Venio napisał/a:
No tak ale czy ta mapa wejdzie na ten lark nie ma znaczenia żadna blokada czy coś
patrz trzecia odppowiedż od góry

Venio napisał/a:
A jaki system ma ten lark ? Windows CE ?
WinCE 5.0. Ale o tym chyba też jest w instrukcji obsługi lub na opakowniu
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Venio
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Mar 2010
Posty: 5
Skąd: Legnica
Wysłany: 2010-03-01, 17:44   

Ja nic nie usuwałem, przeczytaj opis tematu. W NANDFlash mam FileTransmittor.exe a ścieżka do programu nawigacji to: NANDFlash/File Transmittor.exe

PS. Co to znaczy Gotowce na kartę SD i czy nie potrzebuje to jakiś witaminek ??. Właśnie ściągam: Gotowce na kartę SD AutoMapa 6.1.0 0912a POLSKA FINAL:
Win CE 50/60:
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2010-03-01, 20:27   Re: Lark 35.7 / Mapa

Venio napisał/a:
wcześniej na tym larku była mapa "mapamap" czy jakoś tak lecz została usunięta, bo ponoć nie była za dobra.
Nieważne kto usuwał, istotny jest efekt końcowy

Gotowiec to kopia z czyjejś nawigacji, z reguły są z nimi same kłopoty (brak sygnału GPS, rozdzielczość). W razie problemów zalecam lekturę http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573
_________________

 
 
Venio
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Mar 2010
Posty: 5
Skąd: Legnica
Wysłany: 2010-03-01, 20:45   

Czyli najlepsza wersja to instalacyjna z witaminkami tylko takiej znaleźć nie mogę :evil: chodzi o AM 6 Polska.
A przez to że coś zostało usunięte i pokazuje mi się ten komunikat to zauważyłem że Lark nie widzi karty. Wgrałem plik i w opcji nawigacja obok okna NANDFlash jest SD i pusta.
Teraz by to naprawić to komis ?.

PS. Jak ktoś ma działające linki do AM 6 Polska z witaminkami niech podrzuci.
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2010-03-01, 20:51   

Nie upieraj się przy wersji witaminizowanej, podmiana trzech plików nie jest taka trudna
Linki w dziale z AM.

Venio napisał/a:
Teraz by to naprawić to komis ?
A zaglądałeś pod linki cztery posty wyżej?
_________________

 
 
Venio
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Mar 2010
Posty: 5
Skąd: Legnica
Wysłany: 2010-03-02, 16:29   

Ten Error nadal jest. Zgrałem do NANDFlash program cecmd.exe i ustawiłem ścieżkę nawigacji na ten program. Po włączeniu opcji Nawigacja ukazało się całe okno z NANDFlash,Windows itd. ale karty nie widziałem. Może rozładować do końca baterie ale to też chyba nic nie da. Zainstalowałem auomape na karcie, wgrałem 3 witaminki, ale nie mam jak sprawdzić czy to w ogóle chodzi. Może zrzucę na pamięć wewnętrzną. :roll:

PS. Słuchajcie, przegrałem ten program na pamięć larka, ustawiłem ścieżkę do automapy. Włączam program (obraz nie chodzi płynnie, tnie się, nawet na prezentacji demo, to normalne ? czy to przez to że program jest na pamięci larka a nie na SD?), i wyszukuje mi sygnału GPS mam ustawione na (Auto com2). Po pewnym czasie coś załapało, wyszukało mnie i włączyła mi się kalkulacja trasy. Nie zależnie co daje (ok,anuluj), to jest taki dźwięk i znów komunikat szukam sygnału gps, znika do 5sek. szuka mojej pozycji i znów włącza się kalkulacja trasy. Czy coś jest nie normalnie że tak skacze i wariuje ? (miałem prędkość ponad 40kmh mimo że stałem w miejscu,a potem już się uspokoiło i 1-2kmh.

[ Dodano: 2010-03-02, 20:20 ]
Dowiedziałem się coś więcej na temat błędu/karty. Karta która obecnie znajduje się w tym Larku jest z telefonu. Karta microSD SanDisk 1GB włożona w adapter. Może ten błąd spowodowany jest złą kartą ?.
Zdjęcie: http://img411.imageshack.us/i/dsc00015wu.jpg/
 
 
 
matjas125
azymut


Dołączył: 05 Maj 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-05-05, 21:16   lark 35.6

Niegdyś nie mogłem odblokować swojego gpsa i pani z serwisu poleciła mi reinstalcje programu, teraz po reinstalacji gdy klikam w nawigacje pojawia się error: insert card and reboot your device! pomocy co mam zrobić

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2010-05-05, 21:32 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku.
Przypominam o obowiązku przestrzegania regulaminu forum - punkt 4
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-05-05, 21:19   

"Włóż kartę i ponownie uruchom urządzenie"
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
matjas125
azymut


Dołączył: 05 Maj 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-05-05, 21:26   

jaką karte i po co? nie mam karty do tego
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-05-05, 21:36   

Po co? No taki komunikat otrzymujesz. Najlepiej przeczytaj ten wątek do którego Jacek dołączył twój post i stanie się jasność ;-)
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
ziobe
azymut


Dołączył: 05 Maj 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-05-05, 21:41   

mam problem z my mobile caly czas nie moge sie polaczyc
 
 
matjas125
azymut


Dołączył: 05 Maj 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-05-05, 22:07   

wgrałem na nowo mape map i teraz po kliknięciu w opcje nawigacji wyświetla sie tak jakby menadżer , moge przesyłać pliki itp
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10