Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: navigator
2008-07-27, 18:45
Pulpit w Navi - odblkokowanie
Autor Wiadomość
rober
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 59
Skąd: Lubin
Wysłany: 2007-07-24, 19:59   

klucz
CUser/controlpanel/desktop/wallpaper:SZ:\flash_storage\windows\tapeta.bmp
i enter reset i nic zero folderu
Moze to jednak należy podmienic oba klucze
Ostatnio zmieniony przez rober 2007-07-24, 20:10, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1031
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-07-24, 20:09   

czyli rozumiem ze jednak zmieniałeś tylko wartośc w jednym kluczu
...hmm, byłem pewien że tak równiez mozna, chociaż sam zmieniałem odrazu full.
Każdy od kazdego się tu uczy wiec dzieki za lekcję. :)

Tak wiec spróbuj do tego jeszcze dodać jednak zmianę:
-LMashine\System\Explorer\Shell Folders
w kluczu: Desktop ustaw wartosc: \flash_storage\windows\Desktop

moze ten Desktop wymusi utworzenie sie katalogów, spróbuj, może załapie.
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
Ostatnio zmieniony przez chris_m 2007-07-24, 23:59, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
rober
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 59
Skąd: Lubin
Wysłany: 2007-07-24, 20:14   

tak jest musza byc oba klucze zmienione teraz sie pojawiło
_________________
Lark 43.1
http://rapideo.pl/rapideoUsers
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1031
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-07-24, 20:17   

no to OK, miłych widoczków życzę :-D
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
rober
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 59
Skąd: Lubin
Wysłany: 2007-07-24, 20:35   

teraz to jest Exstra
:lol:
_________________
Lark 43.1
http://rapideo.pl/rapideoUsers
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1031
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-07-24, 20:47   

no przecież pisałem że tak bedzie a słów na wiatr nie rzucam 8-)

więc nie zaskoczyłeś mnie stary :mrgreen:
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
mtr888 
Waypoint
NOKIA 6210 Navigator



Wiek: 40
Dołączył: 21 Lip 2007
Posty: 70
Skąd: Lubin
Wysłany: 2007-07-24, 23:50   

Wlasnie to wykonalem zgodnie z instrukcja i dziala :)
info: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=268#268

Moge jedynie zasugerowac ze wdzieczny jestem za pomoc koledze chris_m za wieczorny hotline na gg :)

Sorki za stres wieczorny - nie chcialem !!

Podziele sie jednak zdobyta wiedza na mich bledach:
- wielkosc liter w kluczach rejestru ma znaczenie (w oryginale jest inaczej niz to co mamy wpisac)
- ten ukosnik na samym poczatku tez
- po blednym wpisaniu Navia nie uruchomila sie (zawisla po zaladowaniu sie kolorowego paska na dole przy ekranie startowym Navii)
- dzieki plikowi backup'u (z dzialu download za co baaardzo dziekuje) odtworzylem system
- klucz CUser po odtworzeniu pozostal juz zmieniony natomiast LMashine powrocil do stanu dziewiczego
- generalnie po odtworzeniu i restarcie byl juz na tapecie bluescreen z linijka opisowa windowsa a nie bylo juz WindowcCE.bmp
- notepad i regedit wczesniej wrzucone do flash_storage po odtworzeniu nadal tam pozostaly

Mam nadzieje ze choc tym komus pomoge.
_________________
NOKIA 6210 Naigator (Nokia Maps)
 
 
 
dzwonek 
Waypoint



Wiek: 30
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 173
Wysłany: 2007-07-24, 23:57   

mtr888 napisał/a:
wielkosc liter w kluczach rejestru ma znaczenie (w oryginale jest inaczej niz to co mamy wpisac)
- ten ukosnik na samym poczatku tez
- po blednym wpisaniu Navia nie uruchomila sie (zawisla po zaladowaniu sie kolorowego paska na dole przy ekranie startowym Navii)
- dzieki plikowi backup'u (z dzialu download za co baaardzo dziekuje) odtworzylem system


to już wiem gdzie błąd zrobiłem bo też mi zwiesiło :)
_________________
NAVIA
 
 
livefr@g 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 86
Wysłany: 2007-07-26, 13:05   

Servis_pack_1 ??? Czy to możliwe ?

Wpadłem na genialny pomysł :) ale... nie umiem go zrealizować.

Wymyśliłem stworzenie Servis Packa do NAVI !!!.

Cel Servis Packa :
- automatyczne/półautomatyczne rozblokowanie pulpitu Navi z utworzeniem katalogu windows/detskop i zainstalowaniem tapety

Elementy składowe Servis Packa :
- plik Backup.stg z wprowadzonymi zmianami w rejestrze odblokowującymi pulpit i przekierowaniem do podkatalogu flash_storage/windows/detskop
- plik install.bat : tworzy w flash_storage katalogi :windows/detskop
następnie kopiuje tam tapetę oraz skróty do najważniejszych elementów systemu : explorator ,panel sterowania, mapamap - tej oryginalnie zainstalowanej
po wykonaniu zadania program dokonuje restartu urządzenia.

Sposób wykorzystania :

Za pomocą ActiveSync podmieniamy plik backupu w NAVI i kopiujemy do katalogu głównego plik install.bat. Uruchamiamy plik install.bat. Plik wsadowy dokonuje wszystkich zmian i następnie resetaruje urządzenie i mamy odblokowany pulpit.

Taki programik pozwoliłby laikom odblokować NAVIĘ.
Oczywiście mozna iść krok do przodu i dodać jeszcze zmianę nazwy pliku menu.exe w katalogu navia - ale ta operacja wydaje się na tyle prosta / gdy już ją znamy / że niepotrzebnie skomplikowałaby całość operacji i wymagałaby 2 restartów.

kiedyś bawiłem się w Dos-ie plikami bat automatyzującymi niektóre operacje dyskowe.
tutaj nie za bardzo umiem to zrobić.



Czy jest to w ogóle możliwe , oraz czy ma sens ?
_________________

 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1031
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-07-26, 13:50   

Cześć livefr@g.
Wiesz, chyba każdy z nas włącznie ze mną bawił sie swojego czasu podróżowaniem na własna ręke po DOS-ie.
A i pliki .bat tez sie robiło z przyjemnością.

Myśle jednak że od tego czasu kompy poszły jednak ciut (i to raczej bardzo ciut ;-) ) do przodu. A i programy pod nie również.

Ale tu już powinien wkroczyć wiczy, chociaz mysle, że powinniśmy raczej iśc do przodu a nie krecic się wokół tego odblokowywania.
To juz było i ogół powinien dać sobie radę.

Czy nie czas iść w kierunku ulepszania tego co zastaliśmy w środku po odblokowaniu??
Np. przydałby się bardzo na pulpicie pasek zadań. Bo jakiś bez tego taki goły...

No, ale w porównaniu np. ze spotykanymi na forum specami, którzy mają w małym palcu dziecinnego Turbo Pascala (i nawet nie chcę mysleć jakie języki mają w tych większych :shock: ), to tak naprawdę w tej tematyce jestem ufoludkiem, i to zielonym po czubek nosa.

Ale rzecz jasna pomysłów nigdy za mało, sam mam kilka i nawet zacząłem już gdzie niegdzie wystawiać transparenty :mrgreen: (przynajmniej do czasu aż mnie z tego forum nie wywalą... ;-) ).

Pozdrawiam.

PS.
A tą NAVIĘ, o którą pytasz w podpisie wreszcie odblokowałem... A było z niej takie nieśmiałe maleństwo...
Swoją drogą CUDOWNIE MI Z TYM ! :mrgreen:

[ Dodano: 2007-07-26, 23:52 ]

-
dzwonek napisał/a:
a czy mógłby ktoś z was zrobić zdjęcie waszych pulpitów (w całości) ??:)


tutaj znajdziesz mały wybór moich pulpicików wraz z Navią:
http://rapidshare.com/fil..._Navia.rar.html

ponieważ z wielkoscią nie przesadzałem więc mam nadzieję, że coś dojrzysz :mrgreen:
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
Mnich27
azymut


Dołączył: 27 Lip 2007
Posty: 3
  Wysłany: 2007-07-27, 13:16   

witam

niemogę pobrać pilku tego pliku co jest grane?

http://www.my-navia.pl/d...tion=file&id=10

[ Dodano: 2007-07-27, 13:36 ]
Odblokowaną już mam tylko mi tapetki i pulpit brakuje

[ Dodano: 2007-07-27, 13:40 ]
jestem na firmowym kompie ii muszę sie sporo namączyc żeby cośściągnąć.

A ten adres jest pusty??!!
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1031
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-07-27, 13:53   

chyba chodzi ci o RegEdit
proszę sprawdz jeszcze raz tutaj

http://www.my-navia.pl/dl...=download&id=10

a tam własnie zaktualizowałem, dzięki za info :-)

pozdrawiam
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
Mnich27
azymut


Dołączył: 27 Lip 2007
Posty: 3
Wysłany: 2007-07-27, 14:00   

jest ok.

właśnie zczynam działać

wielkie dzięki

[ Dodano: 2007-07-27, 14:59 ]
TO jest SUPER.


Naprawdę wielkie podziękowania dla tych którzy nad tym się męczyli.

Szczegulnie: chris_m ( za podpowiedzi )

Ale wypas.

To jest full wypas!!!!

WIELKIE DZIĘKI!!! :-D

ps.

Wykonalem zgodnie z instrukcja, która jest bezbłędna!!!
 
 
willy29
[Usunięty]

Wysłany: 2007-07-28, 12:03   

wiczy napisał/a:
tutaj jest programik do edycji rejestru
http://rapidshare.com/fil...egEdit.exe.html
wystarczy w kluczach zmienic sciezke do \windows\pulpit na \flash_storage\windows\pulpit
potem tosamo z \windows na \flash_storage\windows
no i wszystko co zostawicie na pulpicie ...ZOSTANIE
bitmape zmieniamy w \flash_storage\windows\WindowsCe.bmp
u mnie dziala

[ Dodano: 2007-07-22, 11:30 ]
podaje lokalizacje kluczy

CUser\ControlPanel\Desktop klucz: wallpaper wartosc: \flash_storage\windows\Windows.bmp
( i tam trzeba wrzucic bitmape pulpitu / pamietajcie 320x240)
LMashine\System\Explorer\Shell Folders klucz:Desktop wartosc: \flash_storage\Windows\Desktop

No spoko dziala
A teraz ja sie doloze. Problem z DLL-kami oto przepis
Tworzymy w flash_storage katalog DLLs
wrzucamy tam wszystkie dll-ki nastepnie odpalamy regedita i zaczynamy zabawe :)
otwieramy galaz LMachine nastepnie tworzymy w niej nowy klucz 'Loader'
klikamy na niego i w nim tworzymy nowa wartosc Multi-Sz o nazwie 'SystemPath'
w danych wpisujemy \flash_storage\DLLs\
zamykamy i resetujemy navie od tej pory wince szuka dll-ek w:
\
\windows
\flash_storage\DLLs
oraz kat uruchamianej aplikacji dokladnie w takiej kolejnosci.

Pozdro
 
 
paulo
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Lip 2007
Posty: 8
Wysłany: 2007-07-28, 22:59   

czy to oznacza ze po instalacji automapy i resecie nie trzeba jej ponownie instalować??
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 10