Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
TomTom 7.910 (9185) na WinCE 5
Autor Wiadomość
koczyk
[Usunięty]

Wysłany: 2007-09-08, 13:01   [NAVIA NV55] wgralem mape niemiec i nic bo mam niby pirata

koledzy kolejne moje pytanie , wgralem tomtoma tu z forum wersje gotowa wszytsko ladnie pieknie dziala ale ... sciagnalem mape niemiec i mam komunikat ze mama pirata da rade to jakos ominac ? :D
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1031
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-09-08, 13:28   

prawdopodobnie nie wszystkie wersje aplikacji działają identycznie z różnymi mapkami

często nowsza mapka wymaga tak samo nowszej wersji programiku

w tomku np. juz są dostępne mapki, które ruszą jedynie z wersją 7 (z tego co wiem to jeszcze nie ma na nią haka coby wypróbować i do sklepu jak w dym ;-) )
więc może o to tu chodzi

jak ktoś ma pomysł co z tym fantem to z checią wysłuchamy
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
koczyk
[Usunięty]

Wysłany: 2007-09-08, 14:08   

chris_m napisał/a:
prawdopodobnie nie wszystkie wersje aplikacji działają identycznie z różnymi mapkami

często nowsza mapka wymaga tak samo nowszej wersji programiku

w tomku np. juz są dostępne mapki, które ruszą jedynie z wersją 7 (z tego co wiem to jeszcze nie ma na nią haka coby wypróbować i do sklepu jak w dym ;-) )
więc może o to tu chodzi

jak ktoś ma pomysł co z tym fantem to z checią wysłuchamy


Ale wgrywajac mape PL-CZ-SK-HU jest tak samo :/ mam tomtoma ver 6 a mapy z numerami 6... nie wiem czy to jest roznica pomoze ktos ?
 
 
Gelo
[Usunięty]

Wysłany: 2007-09-10, 17:43   

Witaj mam podobny problem tylko na acer e310.O dziwo-mam zainstalowany GAPI i w momencie kiedy ustawiam zeby była mapka w poziomie wyskakuje bląd ze niby to nielegalna wersja,ale jezeli jest w pionie to jest wszystko oki.Krótko mówiąc ingerencja GAPI przeszkadza mapie TomTom.Moze ktos znajdzie sposób :mrgreen:
 
 
fix
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Paź 2007
Posty: 11
Wysłany: 2007-10-24, 19:54   TomTom 6 brak dzwieku na Akirze 517

Witam mam taki problem zainstalowelem na Akirze TT6 i wszystko dziala oprucz dzwieku nie mozna go wybrac czy jest na to jakas rada . Rozumiem ze trzeba dograc dzwieki i mam prozbe o aktualny link z dzwiekami
Za pomoc z gory dziekuje
Glosy dogralem ale to nie rozwiazalo problemu w wyborze scierzki glosowej nie mozna nic ustawic i jest komunikat Zainstaluj z plyty cd lub pobierz
 
 
Lcf
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 15 Gru 2007
Posty: 54
Wysłany: 2007-12-30, 14:00   Czy jest jakis nowszy TomTom dzialajacy na WinCE Core 5 ?

Jest jakas nowsza wersja od tej ktora uzywamy tj. TT 6.01, ktora pojdzie na Win CE Core 5.0 ?
 
 
pppp
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 22 Paź 2007
Posty: 95
Wysłany: 2007-12-30, 14:10   

TT 6.201. Poszukaj sobie na forum jak zmienić nazwę punktu montowania karty SD zeby ten TT działał
 
 
konrad.86
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Paź 2007
Posty: 5
Wysłany: 2007-12-30, 19:15   

Znalazłem i zainstalowałem tą wersje TT, ale po uruchomieniu jest napisane że nie może znaleźć map a są wgrane i bezpośrednio na kartę i do katalogu TT. Pewnie chodzi o to montowanie karty, ale przejżałem cały plik tt.exe hex edytorem ale nie ma tam nic do zmieniena

Dobara przeszukałem forum i już jest wszystko ok
 
 
Lcf
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 15 Gru 2007
Posty: 54
Wysłany: 2007-12-30, 20:37   

Podeslij jakis link i do TT 6.21 i do opisu jak odpalic, bo ja czesciej klikam z N9300 i te szukanie jest dla mnie troche meczace.
 
 
kreon28
Waypoint


Dołączył: 08 Mar 2008
Posty: 34
Wysłany: 2008-03-08, 23:32   TomTom na 4301-A3

Hej,

Czy probowal ktos z Was uruchomic TomToma na Akira 4301-A3?
Ja probowalem wersje dostepne na tym forum oraz wersje instalacyjne ale w wiekszosci wypadkow po uruchomieniu programu i probie zmianie mapy dostawalem info, ze "program has performed an illegal operation and will be shut down"
 
 
navigator
Administrator


Pomógł: 24 razy
Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 722
Wysłany: 2008-03-08, 23:57   

Proszę podaj linki do tematów z których próbowałeś uruchomić TT.
 
 
kreon28
Waypoint


Dołączył: 08 Mar 2008
Posty: 34
Wysłany: 2008-03-09, 00:21   

Hej,

Oto linki:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=256
http://www.my-navia.pl/vi...omtom+navigator

oraz
http://peb.pl/programy-na...tml#post1015410

i
http://peb.pl/programy-na...html#post742992

i
http://peb.pl/programy-na...html#post756138
 
 
navigator
Administrator


Pomógł: 24 razy
Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 722
Wysłany: 2008-03-09, 00:38   

No to zacznijmy od pierwszego linka : http://www.sendspace.com/file/ex5xuz

Trochę cierpliwości wymaga " polowanie " na możliwość ściągnięcia pliku.
Cytat:
Sorry, the free service is at full capacity.

[ w temacie : http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=256 jest jeszcze kilka alternatywnych źródełek ]
Gdy już uda nam sie pobrać plik : TomTom Navigator.rar rozpakowujemy go na komputerze i kopiujemy np. na kartę SD

Jeżeli już to zrobiłeś to możemy przejść do kolejnego punktu : uruchomienie.

Po uruchomieniu TomTom Navigator jest praktycznie gotowy do pracy .
Z konfiguracji wybieramy :
- odbiornik GPS : Inne NEMEA GPS
- szybkość transmisji : 4800
- COM 7
- Wybierz mapę : Eastern Europe

i możemy spokojnie rozstawić fotel na balkonie w oczekiwaniu nawiązania transmisji z satelitami.

Czy tak samo postąpiłeś i nadal masz komunikat :
Cytat:
"program has performed an illegal operation and will be shut down"
 
 
kreon28
Waypoint


Dołączył: 08 Mar 2008
Posty: 34
Wysłany: 2008-03-09, 09:58   

Tak jest :) U mnie po uruchomieniu tej wersji TomToma nie widac zadnych klawiszy. Tylko na slepo rysikiem znajdowalem to glosnosc, to info o programie to wybor mapy. Kiedy rysikiem stukalem na mape to wtedy wyskakuje ten blad. Podobnie jest przy innych wersjach tego programu - blad wyskakuje zawsze przy probie zmianie trasy. Wersje instalacyjne nie chca sie zainstalowac - po uruchomieniu plikow Cab , instalator pisze,ze nie moze wgrac plikow, po czym kasuje plik instalacyjny

P.S. Dodam jeszcze, ze inne programy nawigacyjne: Automapa, MapMam chodza.
Pliki Dlls zgodnie z poradnikiem takze wrzucilem na SMMC oraz zmodyfikowalem rejestr aby WinCE te pliki widzial.
P.P.S. Nie kombinowalem z mapami do TomToma i zawsze wgrywalem tylko te, ktore byly "podczepione" pod dana wersje programu do sciagniecia
 
 
navigator
Administrator


Pomógł: 24 razy
Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 722
Wysłany: 2008-03-09, 14:14   

Czyli problem dotyczy najprawdopodobniej formatu ekranu .AKIRA 4301-A3 ma 4,3" .[ ale właściwie to nie mam pomysłu :( rozdzielczość jest taka sama jak Akirze 517 320x240 ] Pozostaje czekanie na odpowiedź czy komuś udało się uruchomić na tym sprzęcie TT i co ewentualnie musiał podmienić.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,21 sekundy. Zapytań do SQL: 10