Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-03-21, 11:11
binatone x350 programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
kubolin
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Kwi 2008
Posty: 11
Wysłany: 2008-04-26, 21:45   

no to zrobiłem tak
1 podłączyłem ją przez usb i normalna instalka na karte sd (minimum 256) karta musi byc sformatowana
2 folder AutoMapa EU zmieniłem na MobileNavigator plik AutoMapa EU.exe zmieniłem na
MobileNavigator.exe
3 uruchamiamy nawigacje i tak jak poprzednio program (w mojej wersji po niemiecku navigation) i nam chodzi
4 port gps ustawiamy na com 7 szbkośc transmisji 19200bps
5 cieszymy się auto mapą w naszym gps a tak na serio jak by komus sie nie udalo to w zaloczniku jest spakowany obraz z mojej karty w wersji 4,12 wystarczy dograc mapy
6 niedługo spruboje uruchomic automape w wersji 5 jak mi sie uda to zrobie poradnik

[ Dodano: 2008-04-26, 21:47 ]
tu masz adresik niestety nie sprzedaja aktualnie sprawnych
http://allegro.pl/item350...uszkodzona.html

[ Dodano: 2008-04-26, 21:50 ]
x450 to nie przypadkowo x430 bo jezeli tak to robi sie tak samo jak z x350

[ Dodano: 2008-04-26, 21:52 ]
to znowu ja podany opis dziala na pewno na wersji z mapami Navteq z innymi nie wiem

[ Dodano: 2008-04-26, 22:08 ]
a tutaj link do wkopiowania na karte jak ktos sobie nieporadził
http://rapidshare.com/fil...igator.rar.html
_________________
kubolin
 
 
kamillo127 
Waypoint


Wiek: 40
Dołączył: 18 Maj 2008
Posty: 16
Wysłany: 2008-05-18, 18:08   

satan9 napisał/a:
eee troche kiepsko jak panel nie dziala :-( ta 100 bym mogl poswiecic i sie pobawic ale jak tak to ne :D ale wizualnie nawet nawet sprzecik.Jaki to ma Windows ? 4,2 czy 5,0 ?


Witam,

Także jestem posiadaczem binatone carrera X350. Cały czas męczę się z zainstalowaniem w niej polsiej mapy. Robię wszystko dokładnie tak jak to opisałeś. Ale po włączeniu i kliknięciu w "Navigation" nic się nie dzieje. Pojawia się na chwilę klepsydra i to wszystko.

Nie rozumiem też punktu "4. port gps ustawiamy na com 7 szbkośc transmisji 19200bps "
Gdzie to się usawia?

Proszę o pomoc.

kamillo127
_________________
kamillo127
 
 
kamillo127 
Waypoint


Wiek: 40
Dołączył: 18 Maj 2008
Posty: 16
Wysłany: 2008-05-18, 21:02   

satan9 napisał/a:
jak bym mial Binatone X w recach to bym po kilku godzinach bycmoze odblokowal, wersje T sie udalo,ale juz jej nie posiadam,poszla w inne rece ;]


A o co chodzi z tym punktem 4. Gdzie się ustawia ten port gps na com?

Może ktoś inny mi tez pomoże??? please :-(
_________________
kamillo127
 
 
kubolin
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Kwi 2008
Posty: 11
Wysłany: 2008-05-18, 21:24   

z punktem 4 chodzi o to zeby ustawic te parametry w opcjach auto mapy bo wtedy szybciej złapie sygnal
_________________
kubolin
 
 
kamillo127 
Waypoint


Wiek: 40
Dołączył: 18 Maj 2008
Posty: 16
Wysłany: 2008-05-26, 07:42   

satan9 napisał/a:
sam juz nie wiem kto dokogoi o czym pisze:D


Jeszcze raz.

Prosiłbym o pomoc w wgraniu polskiej mapy do Binatone carrera X350.

pozdrawiam,

kamil
_________________
kamillo127
 
 
gizmo121
[Usunięty]

Wysłany: 2008-05-30, 16:25   

kamillo127 napisał/a:
satan9 napisał/a:
Potwierdzam,dostalem dzis swoje X350,sprawdzilem i dziala w 100%


Wszystko działa!!!! Super.

Dziękuję wam obu Kuboli i satan9

Jeszcze mam tylko pytanko czy na X350 będzie działać AutoMapa 5 ?

Pozdrawiam,

kamillo127


AutoMapa,iGO 2006 i 8,Mio 3,2,MapaMap,Destinator,TomTom,Navigon,Autopilot,Smart2Go,Route 66 ruszaja

Male sprostowanie to nie jest odblokowanie a zalozenie jakiegjs nakladki,ktora udaje pulpit,z gotowymi juz programami.
 
 
kamillo127 
Waypoint


Wiek: 40
Dołączył: 18 Maj 2008
Posty: 16
Wysłany: 2008-06-15, 11:37   

Witam,

mam jeszcze jedno pytanko. Ktora szybkość transmisji jest lepsza dla X350:
57600bps czy taka jaką podał Kubolin 19200bps???

Z góry dzieki za odpowiedź,

pozdrawiam,
_________________
kamillo127
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-06-15, 11:54   

Jakiej transmisji? Może chodzi Ci o baudrate odbiornika GPS? Jeśli tak, to wybrana szybkość nie ma żadnego znaczenia - na wszystkich działa tak samo.
 
 
 
gizmo121
[Usunięty]

Wysłany: 2008-06-15, 12:44   

W fabrycznym iGO z Carrery X350 masz ustawione na 57600.Tak jak podalem w tutku o odblokowaniu.
 
 
peter1910a 
azymut


Dołączył: 22 Cze 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-06-22, 23:11   

Mialem podobny problem po odblokowaniu wszystko bylo ok mapy chodzily ale nie wykrywalo sygnalu gps choc ustawilem dobry port ciagle go nie znajdywal

cofnolem rejest wystarczy nacisnoc f3 i wybrac kopie nastepnie zaznaczyc co chcemy przywrocic i umnie to zadzialalo ale wsyatko wlacza sie jak wczesniej ale nadal nie ma sygnalu z satelity
moze ktos mam jakis pomysl jak naprawic to

a po za tym
nie wiem czy jest potrzebne odblokowywanie
udalo mi sie wloczyc mapy tomtom 5 poprzez to ze wgralem je do katalogu
MobileNavigator
plik tomtom.exe zmienilem na MobileNavigator.exe i w ten spsob mozna je wlaczyc

tak samo jak mapy iGO8 MIOMAP AutoMapa EU


ale nadal we wszystkich nie moge ustawic zeby widzial sygnalu choc wrucilem do wczesniejszej wesci orginalne mapa tez nie widzi pomocy
 
 
itelm 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Lis 2008
Posty: 5
Wysłany: 2008-11-26, 09:24   binatone x350 programy nawigacyjne

Pytanie mam jak ogolnie sprawuje sie ta nawigacja? i co na niej pojdzie tt7 czy tt8 ? jak przebiega proces instalacji tt na tym sprzecie?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-01-01, 15:20, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
adaam79
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 8
Wysłany: 2008-12-22, 04:37   

jesli tomtom to co najwyzej v7 (v8 to na PNA Tomtoma tylko), ja wrzucam do tego bezinstalacyjna Automape w wersji 5.1.1 i dziala bez najmniejszego problemu (sprawdzone wielokrotnie)
 
 
smyk 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 37
Dołączył: 26 Gru 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-12-27, 15:21   Binatone x350

Witam!
Od kilku dni walcze z tym urzadzonkiem. Na obecna chwile wgralem automape i w rejestrze podmienilem ja z oryginalnym oprogramowiem navteq, czyli po wyborze navigation laduje mi sie automapa. Problem powstaje gdy w menu automapy wybiore opcje KONIEC - wszystko sie wiesza i trzeba robic hard reset. Oprogramowanie navteq po kliknieciu zakoncz wracalo do glownego menu. Ma ktos pojecie co trzeba zrobic aby po wyjsciu z automapy otwieralo sie menu glowne??
Dzieki i pozdro
 
 
smyk 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 37
Dołączył: 26 Gru 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-12-28, 14:12   

Moze mi ktos wytlumaczyc dlaczego AM wiesza mi sie podczas wyjscia ?
 
 
smyk 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 37
Dołączył: 26 Gru 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-12-28, 15:40   Automapa i Binatone X350

Witam!

Czy moglby mi ktos pomoc w prawidlowym zainstalowaniu Automapy na moim urzadzeniu?
Mam maly problem mianowicie wszystko niby dziala ladnie i plynnie ale w momencie gdy klikam na KONIEC automapa podczas zwalniania pamieci zawiesza sie zamiast wychodzic do glownego menu navi.
Pomocy please!
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 12