Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-08-06, 21:33
jak odblokowac LARK VOYAGE 35.5C
Autor Wiadomość
mikki
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Lis 2008
Posty: 10
Wysłany: 2008-11-29, 15:47   jak odblokowac LARK VOYAGE 35.5C

czy ktos juz rozblokowywal ten model? jesli tak to prosze o info jak to zrobic model 35.0 rozblokowalem metoda http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=5859 czy 35.5c rowniez pojdzie? :oops:
 
 
lelek
Navi Expert


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 432
Wysłany: 2008-11-29, 16:13   

35.5c ma identyczny soft jak 35.0

[ Komentarz dodany przez: Wedrowca: 2008-11-30, 22:53 ]
...czyli tylko skrypty.
Ostatnio zmieniony przez lelek 2008-12-02, 18:27, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
lordwader
Waypoint


Dołączył: 02 Gru 2008
Posty: 41
Wysłany: 2008-12-02, 15:03   

no nie jest chyba tak kolorowo,
wrzucilem skrypt windows 7 na swojego larka voyage 35.5c, wszystko sie zainstalowlo, jednak po wylaczeniu i wlaczeniu jest sieczka na ekranie (tak jak niezestrojony telewizor), praktycznie nic nie widac. poniwaz pamietam gdzie startuje sie nawigacje z plikiem startowym windowsa 7 jak po omacku to odpale to obraz jest OK. po wyjsciu do standardowego menu Larka znow jest sieczka. restart i reset nie pomagaja. dopiero usuniecie calego katalogu z NANDflasha !!MSI!!! - czy jakos tak - tego katalogu co sie tworzy, a nastepnie odtworzenie danych pomoglo.

tak wiec nie wiem czy tylko u mnie wystapila taka przypadlosc czy jest to niekompatybilnosc.

ps. windows 7 pokazuje zegar 266MHz a jest tam przecież 400.

czy ktos jeszcze to testowal???

pozdr.
 
 
kockodo
Waypoint


Dołączył: 15 Maj 2008
Posty: 16
Wysłany: 2008-12-02, 18:15   

lelek mikki napisal o 35.5 a nie o 35.3
mikki a na allegro jest w opiesie do 35.5 "...Jest to jedyne urządzenie na rynku, którego nie trzeba odblokowywać, aby zainstalować mapy innych producentów, dzięki temu zachowujemy gwarancję na sprzęt."... czyli to nie prawda?
 
 
lelek
Navi Expert


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 432
Wysłany: 2008-12-02, 18:28   

kockodo napisał/a:
lelek mikki napisal o 35.5 a nie o 35.3


lelek też, tylko palec się omsknął na klawiaturze i napisał "3" zamiast "5" :mrgreen: Literówka mi się zrobiła. Już poprawiłem w poście powyżej.
Sorki za zamieszanie.
 
 
bartaso77
azymut


Dołączył: 06 Gru 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-12-06, 12:30   problem z NAVIBE lark voyage

Witam,

Ja tez wgralem jak kolega win 7.0 i po restarcie nic nie wiedze na LCD, kaszka jak na niezaprogramowanym kanale. Co dalej co mam robic , jak mam przywrocic poprzednie ustawienia, zeby standadowe menu bylo widoczne.
 
 
adzik8 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 44
Dołączył: 07 Gru 2008
Posty: 5
Skąd: Piaseczno
Wysłany: 2008-12-07, 16:29   

Witam, mam larka 35.5c i taki sam problem z rozsypanym menu po wgraniu skryptu Windows 7.0 Załączam zdjęcie menu

menu.jpg
rozsypane Menu
Plik ściągnięto 106 raz(y) 294,67 KB

 
 
 
bartaso77
azymut


Dołączył: 06 Gru 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-12-07, 16:50   

ja juz sobie z tm poradzilem, trzeba wszysto co zwiazane z tym win 7.0 wywalic i wszystko wraca do stanu poprzedniego.
 
 
adzik8 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 44
Dołączył: 07 Gru 2008
Posty: 5
Skąd: Piaseczno
Wysłany: 2008-12-07, 17:08   

bociek napisał/a:
Wykasuj plik DeviceConfig.cfg z katalogu $MSD$ i zrestartuj urządzenie.

Po jakimś czasie skalibruj ekran i działa! .Menu powruci do normalnego wygladu miałem to samo


Teraz wszystko w mim larku 35.5c jest ok :-) Dzieki wielkie za pomoc
 
 
 
rafreality 
Waypoint


Wiek: 92
Dołączył: 01 Wrz 2008
Posty: 20
Wysłany: 2008-12-10, 22:13   

Raczej 266Mhz będzie, tak jak miał być w 35.0 procek 400 a jest 266, jedna, wielka ściema.
A tak poza tym, to tego Win 7 wgrywaliście razem z podmianą MESADA plików? Czy tylko katalogi z windows wgrane na navi?
 
 
romario4 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Gru 2008
Posty: 8
Skąd: NS
Wysłany: 2008-12-15, 22:03   

Witam!
Też chciałbym odblokować swojego larka 35.5c lecz mam stałe IP i nie pociagnę tych skryptów Windows7 z rapida. Czy są może gdzieś jeszcze indziej umieszczone? Bo nie mogę znaleźć.
Pozdrawiam.
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3460
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-12-16, 11:36   

romario4 napisał/a:
lecz mam stałe IP i nie pociagnę tych skryptów Windows7 z rapida
Przecież wystarczy wykupić konto...
Jeśli rzadko korzystasz to dokonaj zakupu na Allegro - za 2-3 zł. np. 4GB/20dni za 2,49-zł.
_________________

 
 
romario4 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Gru 2008
Posty: 8
Skąd: NS
Wysłany: 2008-12-16, 16:36   

harry napisał/a:
romario4 napisał/a:
lecz mam stałe IP i nie pociagnę tych skryptów Windows7 z rapida
Przecież wystarczy wykupić konto...
Jeśli rzadko korzystasz to dokonaj zakupu na Allegro - za 2-3 zł. np. 4GB/20dni za 2,49-zł.

A wystarczyło by jakbyś zamiast pisać tego posta to podesłał mi ten pliczek na maila. Tym samym zrobił byś dobry uczynek, pomagając ubogiemu koledze który za te pieniądze kupiłby sobie bułkę w szkole :-P
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3460
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-12-16, 20:06   

romario4 napisał/a:
ubogiemu koledze
Ubogi kolega winien niezwłocznie drogą sprzedaży pozbyć się samochodu i przynajmniej dwóch nawigatorów, przeznaczając uzyskane tą drogą środki płatnicze na dofinansowanie lunchu w pracy, aby w tej wieczorówce myśleć o nauce a nie o bułce... :-P
_________________

 
 
mary123 
azymut


Dołączył: 17 Gru 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-12-17, 14:29   

Witam
Od dwóch tygodni jestem posiadaczem tego tzw. cudu. Z tego co wyczytałem jestem posiadaczem tej gorszej wersji ale ja głównie potrzrbuje tego do nawigacji a nie do słuchania muzyki (zresztą w załaczonej paczce jest odtwarzacz który bez problemu odtwarza mp3). Sprawdziłem na tym sprzęcie TT7.910 i Navigon7 i muszę powiedzieć że wszystko chodzi jak należy, nie ma żadnych przycięć czy zamrożeń obrazu. Ja odblokowałem tego Larka tym zestawem (co prawda jest to zestaw pod Larka 35.0):SD_Unlok_LARK_35.0
Trochę opisu:

Cytat:
Instrukcja odlokowania Larka 35.0 (w 100 % bezpieczna i odwracalna do poziomu ustawień fabrycznych)


W związku z kilkoma sygnałami o problemach na Lark 35.0 załączam
dodatkowo link z gotowcem karty odblokowującej do uleczenia zwieszających się Lark-ów 35.0 (zazwyczaj po około 2 minutach zamraża się ekran) oraz instrukcje poniżej linku.

1. Rozpakowujemy pobrane archiwum na dysku naszego PC.
2. Zawartość folderu SD_UNLOCK_Lark_35.0.rar przenosimy luzem na kartę SD (możemy też dorzucić od razu AutoMapę 5, TomTom-a 7.910 i co kto chce.

3. Włączamy Larka 35.0 i w menu głównym wchodzimy w Ustawienia -> Wybierz nawig. -> klikamy na znak "krateczki" po prawej i wchodzimy dalej w -> Storage Card (nasza karta SD) - > Windows - > win.exe i wychodzimy znakiem "x" w prawym górnym rogu, odznaczając jednocześnie (żeby nie było żadnego "ptaszka") Auto-uruchomienia, co pozwoli po włączeniu nawigacji włącznikiem przestawianie opcji w Menu głównym.

4. Po wyjściu do Menu głównego klikamy na symbol auta (u mnie na czarnym polu) czyli w "Nawigacja".

5. Powinno pojawić się parę okien, które same się zaczną ustawiać i konfigurować pod odpowiednie porty com GPS i ustawia nap opcję wyłączania zasilania na "never".

6. Mamy teraz tapętę windows ze skrótami na pulpicie, które możemy zmieniać i kasować (oprócz ikonki Main Menu i OFF).

7. Tworzymy sobie jeszcze raz skrót do programów na karcie np. do Tomtom-a 7.910 itp i uruchamiamy już z pulpitu podwójnym kliknięciem w ikonkę programu.

8. Po wyłączeniu Larka 35.0 wyłącznikiem górnym lub ikonką OFF nasza nawi wróci do ustawień domyślnych.

9. Żeby wrócić do naszej MapyMap startowanej z przycisku nawigacja (symbol auta) wchodzimy z Menu głównego nawigacji w: Ustawienia / Wybierz nawig. / "krateczka" po prawej i dalej Nand Flash / MobileNavigator / MobileNavigator.exe


Dodam że opis i paczka nie jest mojego autorstwa ale szczeże temn zestaw polecam ponieważ jak próbowałem zainstalować Windows7 to stawało na planszy z ustawieniami głośności i tylko reset pomagał.
Pozdrawiam
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 13