Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navigon 1210
Autor Wiadomość
packman13
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Lis 2008
Posty: 10
Wysłany: 2008-11-29, 16:16   Navigon 1210

Witam kolegów. Posiadam nawigację Navigon 1210 i chciałbym wgrać do niej Automapę. Tylko nie stety nie wiem jak to zrobić :cry: Przeszukałem już cały internet i owszem jest sposób na odblokowanie Navigona 2100 ale on nie działa na ten model bo sprawdzałem. Dlatego też proszę grzecznie mądrzejszych kolegów o pomoc w rozwiązaniu tego problemu. Dodam jeszcze że najchętniej bym go odblokował żeby po za Automapą jakiegoś playera wrzucić ale nie jest to konieczne. Pozdrawiam i czekam na pomoc.
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3460
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-11-29, 16:33   

packman13 napisał/a:
Przeszukałem już cały internet
Łączny czas wizyt Minut: 27
Na forum to trzeba pogrzebać powiedzmy 100 godzin, żeby powiedzieć że czegoś nie ma.
Hint: poczytaj o odblokowaniu innych Nawigonów i innych nawigatorów.
Poczytaj o łączności z PC, rejestrze, kluczu Init.
Porównaj z innymi opisami i wyciągnij wnioski - przedstaw je na forum.
Przeczytaj w przyklejonych - "Możemy Ci pomóc".
Pytaj, jeśli coś będzie niejasne.
_________________

 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2008-11-29, 16:56   

Wystarczy na czysta kartę wgrać pliki z archiwum

http://www.gpspassion.com/upload/AutoRunCE.zip

wystarczyło 20 sek
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
packman13
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Lis 2008
Posty: 10
Wysłany: 2008-11-29, 17:37   

Sance napisał/a:
Wystarczy na czysta kartę wgrać pliki z archiwum

http://www.gpspassion.com/upload/AutoRunCE.zip

wystarczyło 20 sek



niestety kolego ale to nie działa. Na pewno na tym modelu to testowałeś?
A z drugim kolegą nie będę się kłócił bo nie po to tu jestem.
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2008-11-29, 17:40   

plik ściągnięto 180 razy i nikt się nie skarżył więc raczej działa
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
packman13
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Lis 2008
Posty: 10
Wysłany: 2008-11-29, 17:43   

Ok nie twierdzę że plik nie nie działa po prostu ten model jest dość odporny na wszystko podług innych nawigacji które miałem. I pytam po prostu czy sprawdzałeś tą metodę na tym modelu bo może ja coś źle robię? Bo już to jest chyba 10 sposób jaki testuję na tej zabawce.

[ Dodano: 2008-11-30, 00:27 ]
Hmmm... Widzę że to jest chyba za trudny temat na tym forum. Chociaż nie wierzę w to żeby nie dało się tego odblokować. szukam dalej aż znajdę.
 
 
Albertos 
azymut


Dołączył: 03 Gru 2008
Posty: 1
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2008-12-03, 22:40   

Dołączam się do prośby kolegi packman13. Ja też mam problem z tą nawigacją.
Potwierdzam, że sposób z:
Cytat:
http://www.gpspassion.com/upload/AutoRunCE.zip

jest nieskuteczny.
Po pierwsze program nie wczytuje się z karty. Da się to pominąć wrzucając pliki bezpośrednio do urządzenia uprzednio archiwizując oryginalny AutoRunCe.exe
Proces powiódł się Urządzenie bez przerwy się restartuje co może oznaczać, że wpis do rejestru został wprowadzony. Z drugiej zaś strony, skoro został wprowadzony to nie powinien uruchamiać się AutoRunCe.exe ale może się mylę.
Kolejny pomysł to usunięcie wgranych plików by autorun nie mógł się wczytać. Niestety to powoduje pojawienie się komunikatu:
Cytat:
Navigon software cannot be started. Please reset your device. Contact the NAVIGON Service Center if the problem persistent

Następny pomysł użyć AutoRunCe.exe i zmodyfikować plik AutoRunCe.c31 wpisując w nim explorer.exe. Niestety i to nic nie dało :-( Próbowałem jeszcze innych, podobnych kombinacji ale efekt był jak wyżej lub zwis urządzenia.
 
 
qwerter 
GPS instruktor



Pomógł: 16 razy
Wiek: 64
Dołączył: 15 Maj 2008
Posty: 691
Wysłany: 2008-12-07, 11:10   Re: Navigon 1210

packman13 napisał/a:
Witam. Już raz pisałem ale się powtórzę żeby zwiększyć zainteresowanie ponieważ pierwszy post nic nie zdziałał. Mianowicie potrzebuję pomocy z odblokowaniem Navigona 1210 i wgraniem mu Automapy. Siedzę nad tym już parę dobrych dni i żaden ze sposobów podanych w sieci na odblokowanie podobnych zabawek nie działa. Dlatego jeśli ktoś ma ten model i udało mu się go odblokować to bardzo proszę o pomoc.

A spróbuj może TEGO sposobu..., on nie jest strikte tylko pod navigona 5110, może jest bardziej uniwersalny... sprawdź...
_________________
MODECOM MX3 marzenia się spełniają...
 
 
qwerter 
GPS instruktor



Pomógł: 16 razy
Wiek: 64
Dołączył: 15 Maj 2008
Posty: 691
Wysłany: 2008-12-07, 11:13   

zobaczcie może TAM... i spróbujcie...
pozdrawiam
_________________
MODECOM MX3 marzenia się spełniają...
 
 
bialas 
młodszy inspektor GPS
bialas


Wiek: 33
Dołączył: 19 Lis 2008
Posty: 9
Wysłany: 2008-12-19, 09:49   

Koledzy można zainstalować na tym urządzeniu każdą mapę. bez odblokowania. Wystarczy mieć bezinstalacyjną wersję danej mapy. Jeżeli ktoś chce to niech napisze maila na adres bialymurzyn@wp.pl to opisze dokładnie jak to zrobić. Dziś nie mam za zbytnio czasu do opisywania.
 
 
roki1990 
młodszy inspektor GPS
MasterBlaster



Wiek: 29
Dołączył: 29 Gru 2008
Posty: 7
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-12-29, 22:17   

To może ktoś by tutaj opisał procedurę gdyż jestem ciekaw a szkoda wywalać 50 zł przez aledrogo.

Pozdrawiam
 
 
roki1990 
młodszy inspektor GPS
MasterBlaster



Wiek: 29
Dołączył: 29 Gru 2008
Posty: 7
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-01-07, 14:18   

Witam

Zwracam się z prośbą opisania procedury odblokowania 1210 i 1200.

Posiadam navigona 1210 i chciałbym go odblokować do gołego pulpitu.
Próbowałem usuwając plik autorunce.exe ale z navigona, zamieniłem go na modyfikowany i brakowało bodajże pliku c31 to dodalem ale navi się zaczęła restartować po otworzeniu pliku przez notatnik widziałem że jest tam pod wszystkim komenda restart więc nic dziwnego.
Próbowałem to modyfikować ale nie daje rady.

Ktoś ma jakiś tutorial ?

Pozdrawiam Roki
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-01-07, 17:47   

Co prawda nigdy nie miałem styczności z tą nawigacją ale jeżeli oryginalna mapa jest na karcie SD to proponuje TEN sposób może się uda :D
Pozdrawiam
 
 
 
roki1990 
młodszy inspektor GPS
MasterBlaster



Wiek: 29
Dołączył: 29 Gru 2008
Posty: 7
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-01-10, 22:50   

Właśnie chodzi o to że do tej nawigacji aplikacja navigon jest w pamięci własnej ale jest możliwość włożenia karty micro SD. Szukam już od 2 tygodni sposobu na odblokowanie tej nawigacji a wiem że można bo na allegro jest oferta.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-01-11, 10:44   

Tez trochę po necie poszukałem i nic konkretnego tam nie ma. Wiec mam kilka pytań
1. Navigon łączy się z kompem przez ActiveSync ?? przypuszczam ze nie
2. Jakie pliki są na karcie (standardowo)??
3. Odzywałeś się do użytkownika bialas ?? Podobno potrafi to zrobić
Pozdrawiam
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11