Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2010-07-17, 19:34
35.5C problem z ekranem (kalibracja)
Autor Wiadomość
vivro
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Lip 2008
Posty: 14
Wysłany: 2009-07-30, 12:21   

palcem na krzyzyk zaraz sprubóje cos wykąbinować
 
 
 
ad2122 
GPS instruktor



Pomógł: 42 razy
Dołączył: 27 Kwi 2008
Posty: 605
Wysłany: 2009-07-30, 12:37   

vivro napisał/a:
palcem na krzyzyk

nie palcem, a rysikiem, czy czymś podobnym - źle skalibrujesz, źle działa ekran.
_________________
NavRoad NR350
HTC x7500 Advantage
 
 
jerzyst 
Navi Expert
Lark + MM


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 275
Skąd: 3city-5hills
Wysłany: 2009-07-30, 12:40   

ad2122 napisał/a:
w tym samym katalogu powinien być drugi plik Calibr....cfg (sorki, nie pamiętam jego nazwy).

... możliwe, że miałeś na myśli touchCali.txt .
vivro: po skalibrowaniu zmień go na "tylko do odczytu" i kalibracja pozostanie na stale
Ostatnio zmieniony przez jerzyst 2009-07-30, 12:44, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
ad2122 
GPS instruktor



Pomógł: 42 razy
Dołączył: 27 Kwi 2008
Posty: 605
Wysłany: 2009-07-30, 12:43   

jerzyst napisał/a:
touchCali.txt

oooo, właśnie - nie mam już 35.0 i powoli zapominam, starość nie radość :-D
_________________
NavRoad NR350
HTC x7500 Advantage
 
 
vivro
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Lip 2008
Posty: 14
Wysłany: 2009-07-30, 13:18   

No podziekowanie dla chlopaków DZIEKI WIELKIE....
DZIALA ;] :mrgreen: :mrgreen:
 
 
 
sebolek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Lip 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-07-19, 09:21   

Wtrące ze po przytrzymaniu przycisku menu i kalibracji wejdz w ustawienia i zresetuj z poziomu menu nawigacje i problem z "klikaniem nie tam gdzie ma" powinien zniknąć u mnie to pomogło :mrgreen:
 
 
sznaps78
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Gru 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-12-15, 18:26   Hard reset

Co może być przyczyną tego że po wyłączeniu navi za każdym razem trzeba czekać na inicjalizację systemu i trzeba kalibrować?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18790
Wysłany: 2010-12-15, 19:38   

Inicjalizacja to norma po wyłączeniu Larka.
Kalibracja po włączeniu to nie jest normą - spróbuj http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=6445
_________________

 
 
sznaps78
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Gru 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-12-17, 09:25   

niestety nic nie pomogło.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9618
Wysłany: 2010-12-17, 10:55   

Co nie pomogło?
Read Only?
Usunięcie mesady?
Reset?
Skrypt?

[ Dodano: 2010-12-17, 10:56 ]
Jeśli w powyższych nic nie pomogło - serwis lub kosz na smieci
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
sznaps78
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Gru 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-12-17, 12:26   

Problem polega na tym, że nie mam programu nawigacyjnego w urządzeniu, wolnego miejsca jest tylko 1,6 Mb a jak zmieniam atrybuty to nie zapisuje ich w pamięci tzn. zmieniam na READ ONLY i reset po uruchomieniu wprowadzonej zmiany nie ma. Używam do tego centrum obsługi urządzeń windows mobile. Acha skopiowałem z innego larka $msd$i po wyłączeniu i włączeniu znowu były moje stare ustawienia.

A co to usunięci mesady?

Usunąłem $msd$ i nic. Cały czas to samo.

Problem częściowo rozwiązany. Format NandFlash'a = ok.

Pozostaje jeszcze problem z rozłączaniem przy kopiowaniu i instalacji MapyMap do urządzenia.
To też rozwiązane. Inny kabel (w moim przypadku z Manty)
 
 
HarryZTybetu
azymut


Dołączył: 18 Lip 2010
Posty: 4
Wysłany: 2011-02-12, 14:49   

Witam Koledzy!

Mam taki problem. Mam Larka 35.5c, kiedys spadł mi i pojawilo sie pekniecie na wyswietlaczu w lewym dolnym rogu. Ale jak doszedlem do samchodu, to dzialal ok, raczej nie bylo problemow.
Nie pamietam, ale prawdopodobnie pozniej probowalem cos z kalibracja i byl tak rozkalibrowany, ze nie dalo sie go uzywac, ale po dotknieciu wyswietlacza byl dzwiek,. Teraz, po ok. roku przeczytalem ten temat i wcisnalem dlugo przycisk menu i pojawia sie kalibracja. ale nie dosc ze nie mozna kliknac na krzyzyk to nie ma nawet dzwieku...

moje pytanie, czy larka da sie jeszcze uratowac za pomaca grzebana w systemie czy wyswietlacz jest kopniety?

pozdrawiam
 
 
zaba45
azymut


Dołączył: 28 Lut 2012
Posty: 1
Wysłany: 2012-02-28, 16:20   Lark 35.5c ciagle wlacza sie kalibracja i reset ustawien!

Witam!!!
juz 3 godziny przegladam wszystkie wpisy i nic mi nie pomaga . Mam podobne problemy co inni,lecz nic nie pomaga>
problem
chcialem wgrac nowa mape ,nie wiem dlaczego podlaczylem przez usb ;/ po wrzuceniu nowej mapki na karte . zaczely sie problemy za kazdym razem wlacza sie system intializing i kalibracja ekranu i menu ang . probowalem juz zmieniac pliki w folderze nandflasze tylko do odczytu ,ale nie pomoglo sa tam trzy pliki i po wylaczeniu navi wszystkie wczesniejsze ustawienia znikaja i znow sie wlacza kalibracja

Wiem ,ze to juz strary watek ...ale prosze o pomoccc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
 
maksiu55 
Waypoint


Wiek: 64
Dołączył: 30 Kwi 2008
Posty: 152
Skąd: slaskie
Wysłany: 2012-04-08, 20:14   

Witam . Ja z kolei mam nastepujacy problem z kalibracja .Jest krzyzyk zaznaczam obejde caly ekran i mozna tak nawet kilka razy ale nie ma OK zeby zakonczyc! kazde wlaczenie Larka rozpoczyna sie bialym ekranem i nic nie mozna dalej zrobic bo nie ma OK zeby zakonczyc Kalibracje.Jak tto opanowac Dzieki za pomoc
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9618
Wysłany: 2012-04-10, 06:26   

Po 5 krzyżyku kliknij gdziekolwiek w ekran
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,17 sekundy. Zapytań do SQL: 10