Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-08-09, 21:46
Karta pamięci do L35,5c
Autor Wiadomość
Calineczka 
Waypoint


Dołączył: 17 Kwi 2009
Posty: 32
  Wysłany: 2009-05-05, 00:39   Lark 35.5c a karty SDHC?

Witam Wszystkich :-)
Panowie, czy jest jakiś sposób, by Lark 35.5c zaczął czytać karty SDHC? Dogrywanie sterowników, dłubanie w rejestrze...?Szukam na forum i nie mogę znaleźć jednoznacznej odpowiedzi. Omyłkowo zakupiłem z tym Larkiem właśnie SDHC, no i nie widzi karty...
Wszelkie sugestie mile widziane :mrgreen:
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18781
Wysłany: 2009-05-05, 07:34   

Sądząc z doświadczenia innych użytkowników czyta SDHC po wgraniu nowych sterowników - ale tylko do resetu. pozostaje Ci sięgnąć po karty Transcend (coś pomiędzy zwykłą, a SDHC) - jeśli masz zaprzyjażniony sklep, sprawdź na miejscu.
_________________

 
 
Calineczka 
Waypoint


Dołączył: 17 Kwi 2009
Posty: 32
Wysłany: 2009-05-05, 10:24   

Dzięki za odpowiedź.
Wygląda na to, że do WIN CE to to nie pasuje. Może spróbuję, jeśli coś uda mi się wykombinować-pochwalę się na forum.
Z koniecznością podmiany sterownika za każdym razem poradził by sobie chyba jakiś skrypt automatycznie kopiujący nowe stery z np.NandFlash w miejsce oryginalnych....
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18781
Wysłany: 2009-05-05, 13:13   

Warto spróbować - MortScript juz w niejednym przypadku pomógł. Jakby co, oferuję swoją pomoc przy pisaniu skryptów do MS.
_________________

 
 
falitorek
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 15 Mar 2008
Posty: 49
Wysłany: 2009-05-06, 07:04   

jacekp1313 napisał/a:
Warto spróbować - MortScript juz w niejednym przypadku pomógł. Jakby co, oferuję swoją pomoc przy pisaniu skryptów do MS.


Właśnie kombinuję nad skryptem do Larka 43.0 który zaznaczł by w ustawieniach daty i czasu (panel sterowania) automatyczna zmianę czasu (letni - zimowy).
Bardzo bym cię prosił o pomoc w napisaniu takiego skryptu.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18781
Wysłany: 2009-05-06, 07:13   

Chyba nie ten dział.
Poza tym, nie sądzę, żeby taki skrypcik cokolwiek dał. Nie wiem, jak w larku 43, ale w Navi Nv35 WinCE pobiera czas z programu nawigacyjnego i aby miec czas letni/zimowy przełączam w MapieMap (sekcja GPS) pomiędzy GMT+1 a GMT+2.
Najpierw sprawdź, czy u Ciebie też tak jest - utaw w WinCE abstrakcyjna godzinę, odpal MMi sprawdź, czy się skoryguje.
_________________

 
 
bbogi
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Cze 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-07-09, 09:26   Karta pamięci do L35,5c

O 2 GB pisze w instrukcji ale czy L35,5c pracować będzie z większą kartą?

pozdrawiam.
 
 
koala106 
Waypoint


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 181
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2009-07-11, 19:33   

działa z 4GB Transcenda, SDHC nie obsługuje
_________________
Naprawa GPS zawieszonych lub nie komunikujących się z PC - Mio, Goclever, Blow, Lark, Maxcom i inne chińskie, złącza USB Mio, Tomtom, Lark, Goclever i inne
 
 
 
guziec666 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Lip 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-07-14, 18:55   Lark 35.5c problem

witam zakupilem lark 35.5 voyage(odblokowany) i mam problem bo jest w nim slot na karte pamieci sd i wrzucam tak auto mape bez instalacji filmy zdjecia i co tylko a w palmtopienie moge znaleźć sciezki powinno byc storage card a mam caly czas \Deviance jak to zrobic zeby wejsc na karte pamieci pomocy
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18781
Wysłany: 2009-07-14, 19:05   

Cytat:
w palmtopienie moge znaleźć sciezki
Poszukaj w Larku :lol:

Na poważnie: jak odblokowany - jeśli kupiłeś z jakimś menu, pytaj poprzedniego właściciela/twórcę menu. Bez znajomości struktury poleceń nic Ci nie pomożemy. Może po prostu wrzuć gdzieś zrzut ekranu/fotkę z widokiem ekranu Larka, może coś skojarzymy.

Uruchamianie plików można również ustawić z menu Larka - w opcjach wybierasz plik exe, który ma być uruchamiany spod przycisku NAWIGACJA. W oryginalnym menu jest też przeglądarka zdjęć i filmów.

I jeszcze jedno: w następnych postach staraj sie używać TEGO
_________________

 
 
guziec666 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Lip 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-07-14, 19:16   

kupiłem go nowego na ceneo znalazłem sklep i kupiłem a problem jest taki że mam włożona kartę pamięci i na niej jest zainstalowana auto mapa i klikam w larku ustawienia wybierz nawigacje i ścieżka do programu klikam na lupe po prawej stronie i wyskakuje i tylko folder do otworzenia NANDFlesh a nie mogę przejść na kartę pamięci i to samo jest ze zdjęciami
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18781
Wysłany: 2009-07-14, 19:19   

A nie ma żadnych kropek, strzałek, innych znaków...
A odtwarzanie filmów i zdjęć powinno być w głównym menu.

Jeszcze jedno - jak odblokowany?
_________________

 
 
guziec666 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Lip 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-07-14, 19:22   

przy tym jest tylko napis na górze jak w folderze i pisze device i obok jak taki ptaszek i krzyżyk i tyle

[ Dodano: 2009-07-14, 19:22 ]
tak pisało na tej stronie co kupowałem na stronie tego sklepu
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18781
Wysłany: 2009-07-14, 19:25   

Zacznij od przeczytania instrukcji obsługi tam jest to dokładnie opisane.
Strona 10 - filmy, strona 12 - zdjęcia, strona 17 - ustawianie domyślnego programu nawigacyjnego.

Drobne pytanie: jakiej karty SD używasz?
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2009-07-14, 19:29, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
guziec666 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Lip 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-07-14, 19:27   

ok to teraz powiem tak zrobilem na file transmittor.exe i odapa mi blad error! insert your card and reboot your device i wyskakuje takie okno do kopiowania z sd na larka ale na sd nie ma danych nie wykrywa tego

[ Dodano: 2009-07-14, 19:32 ]
kingston 1gb i emtec 4 gb zadnej nie widzi
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11