Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
iGO błąd w wyznaczaniu pozycji
Autor Wiadomość
blachon
Waypoint


Dołączył: 14 Mar 2010
Posty: 53
Wysłany: 2010-04-10, 21:10   

Witam.

Własnie kupiłem Clariona MAP690 z karta MAP690TRK, jak zjadę do domu z trasy gdzies pod koniec kwietnia i już go dostanę w swoje ręce to postaram się wrzucić zawartosc karty do internetu i podać linka do strony. Na pewno trzeba bedzie cos przerobić żeby działał na innych nawigacjach.
Ostatnio zmieniony przez blachon 2010-04-10, 21:49, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Mirkok 
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Wiek: 54
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 208
Skąd: Kłodzko
Wysłany: 2010-04-10, 21:46   

blachon napisał/a:
Witam.

Własnie kupiłem Clariona MAP690 z karta MAP690TRK, jak zjadę do domu z trasy gdzie pod koniec kwietnia i już go dostanę w swoje ręce to postaram się wrzucić zawartosc karty do internetu i podać linka do strony. Na pewno trzeba bedzie co przerobić żeby działał na innych nawigacjach.


Cierpliwie czekamy ... :-)
_________________
Pozdr.
Mirkok
 
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2010-04-10, 22:24   

Nie dręczcie 4r73k, ja mu probuję pokazać jak mało dokładny jest jego GPS a wy mu wszystko podajecie na tacy. To okropne ;-)
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
4r73k
Waypoint


Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 33
Wysłany: 2010-04-10, 23:40   

Dzięki za odpowiedzi, jutro wypróbuję czy dało jakieś efekty.

Niestety, Mio nie znajduje GPS na innych niż domyślnych ustawieniach. Znajduje tylko na port: 2, Transmisja: 4800.
Powiedzcie dlaczego akurat IGO jest "opóźnione", skoro AM jako oprogramowanie nawigacyjne działa super.
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-04-11, 10:27   

4r73k napisał/a:
Niestety, Mio nie znajduje GPS na innych niż domyślnych ustawieniach. Znajduje tylko na port: 2, Transmisja: 4800.

Czy znajduje czy nie, to jest uzaleznione tylko od numeru portu - skoro u Ciebie dzila na porcie com2 i 4800 to na com2 i innej predkosci tez bedzie dzialac (znajdzie sygnal), kwestia tylko w tym na ktorej predkosci dziala lepiej (mam nadzieje, ze cierpliwosci troche masz, bo restart gps po zmianie troche trwa i ze testujesz to nie w domu lub na balkonie ale na otwartej przestrzeni)
Jest na forum temat o opoznieniu w iGO - niektorzy stwierdzili, ze pomogla zmiana wersji iGO (moze Twoja wersja ma cos nie tak? - warto podnienic igo9.exe, data.zip, branding.zip na wersje 8.3.4)
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
Uroboros
Waypoint



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 27 Kwi 2009
Posty: 97
Wysłany: 2010-04-11, 10:55   

dlatego że w AM jest opcja "przewidywanie trasy" ustawiona na np. 1,5s (nie wiem jak teraz bo dawno nie używałem) a w iGO tego nie ma. kierunek trzeba przewidzieć na podstawie wskazania bieżącego , poprzedniego, prędkości i samej mapy, widać to nie takie proste :)
_________________
Navia432/Primo2.0/diMka/Agatka/TeleAtlas
 
 
4r73k
Waypoint


Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 33
Wysłany: 2010-04-14, 10:12   

janusz_40, dzięki, zmieniłem wersję na 8.3.4 i wszystko działa perfect.
 
 
blachon
Waypoint


Dołączył: 14 Mar 2010
Posty: 53
Wysłany: 2010-04-20, 23:39   

Tak jak obiecałem wrzuciłem zawartosc karty SD690TRK bez folderu CONTENT czyli map, poi itp. Zawartosc karty trzeba będzie przerobić aby chodziła na innych nawigacjach. Jak ktos da rade to niech wrzuci linka z przeróbką.
A oto link z kartą: http://chomikuj.pl/martrans1

[ Dodano: 2010-04-23, 10:57 ]
Dodałem jeszcze folder CONTENT z mapami, poi, itp. Wszystko pod linkiem:http://chomikuj.pl/martrans1 w folderze SD690TRK.
 
 
jannaszek
Waypoint


Dołączył: 30 Sie 2009
Posty: 119
Wysłany: 2010-04-26, 21:35   

Witam.
Czy może mi ktoś powiedzieć skad mam wziąć ten drugi plik licencji> ...addons?
Bo każdy pisze: wklej skopiuj, ale skąd?
 
 
sliski4 
GPS instruktor
Alga 5'' BT HD TMC



Pomógł: 18 razy
Dołączył: 30 Mar 2008
Posty: 888
Skąd: zabrze
Wysłany: 2010-04-29, 12:12   

Dodałem jeszcze folder CONTENT z mapami, poi, itp. Wszystko pod linkiem:http://chomikuj.pl/martrans1 w folderze SD690TRK.
Mapy są 2009 Q2 więc nowsze są w sieci

[ Dodano: 2010-04-29, 12:17 ]
jannaszek napisał/a:
Witam.
Czy może mi ktoś powiedzieć skad mam wziąć ten drugi plik licencji> ...addons?
Bo każdy pisze: wklej skopiuj, ale skąd?

patrz pierwsza strona ostatni post jest link i działa bo sprawdzałem
http://www.my-navia.pl/vi...der=asc&start=0
_________________
iGo primo2.4 , skin DiMka , skin Decent
iGo primo2.4 android
 
 
blachon
Waypoint


Dołączył: 14 Mar 2010
Posty: 53
Wysłany: 2010-04-29, 17:45   

Tak, kolego mapy w sieci są nowsze, tylko cały pic polega na tym, ze te mapy sa dedykowane do tej wersji igo8, dla samochodów ciezarowych. W tych mapach są wgrane np. znaki zakazu wyprzedzania dla sam. ciezarowych. W poi sa wgrane np. parkingi, serwisy itp. dla sam. cziezarowych. Jak wgrasz mapy np. Tele Atlas to trasa zostanie wyznaczona tak jak dla osobówki, tylko czas dojazdu zostanie tak jak dla ciezarówki.Sprawdzałem osobicie. Pasują mapy jeszcze z tego watku: http://www.my-navia.pl/vi...der=asc&start=0 Zawartosc karty udostepniłem po to w internecie, aby ktos tak przerobił, by mozna było wgrać na kazda navigację,poniewaz tego co tam jest w tej chwili nie da sie odpalic, nawet jak zrobie kopie na inna karte, to tez nie moge odpalic na swoim CLARIONIE MAP690.

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2010-04-29, 20:04 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Z maniackim uporem proszę o nie przytaczanie całej wypowiedzi bezpośredniego poprzednika
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-04-29, 20:03, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
sliski4 
GPS instruktor
Alga 5'' BT HD TMC



Pomógł: 18 razy
Dołączył: 30 Mar 2008
Posty: 888
Skąd: zabrze
Wysłany: 2010-04-29, 22:27   

blachon napisał/a:
Tak, kolego mapy w sieci są nowsze.....
kolego mapy 2009 Q3 już dawno sa w sieci i mozesz smiało zaktualizować swoje w clarionie Pozatym też chetnie bym potestował twoja wersje wiec czekam na kogos kto przerobi pliki Puki co testuje dostepne tu wersje i mam też profile dla cięzarowych ze znakami zakazami czy pasami ruchu O ile na zachodzie pieknie mnie ta wersja prowadzi to w kraju ani wersja Q3 ani Q2 map naviteq nie wystrzega się błedów typu wprowadzenie pod zakaz czy ograniczenie tonażowe. Jeśli clarion prowadzi cie u nas bez zastrzezeń to podziel się z nami twoja opinią

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2010-04-30, 07:35 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Domknąłem tagi
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-04-30, 07:35, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
blachon
Waypoint


Dołączył: 14 Mar 2010
Posty: 53
Wysłany: 2010-04-29, 23:23   

Kolego mapy Q3 niestety nie są w ogóle widoczne pod oprogramowanie karty SD690TRK, Mobile Map v4.1e ( 8.3.4.116496) natomiast jeżeli chodzi o Polskę to oryginalne mapy Q2 jak na razie prowadza dobrze, co prawda ciężarówka po Polsce nie jeżdżę. Jeżdżę osobówka na urlopie ale mam ustawione na ciężarowe i jak wjadę pod 3,5 tony np. na terenie Szczecina, to pomimo ze nawigacja prowadzi inaczej a ja wjeżdżam mimo to pod 3,5 tony to od razu pokazuje drogę na czerwono i nie chce przeliczać trasy aż do dojazdu do drogi na której mogą się poruszać ciężarówki . A tak przy okazji to jakiej wersji iGO8 TY używasz pod mapy Q3 dla ciężarówek i jakiej Skurki?

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2010-04-30, 07:36 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Z maniackim uporem proszę o nie przytaczanie całej wypowiedzi bezpośredniego poprzednika
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-04-30, 07:36, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
sliski4 
GPS instruktor
Alga 5'' BT HD TMC



Pomógł: 18 razy
Dołączył: 30 Mar 2008
Posty: 888
Skąd: zabrze
Wysłany: 2010-04-30, 07:31   

używam Igo 8.3.4 117940 z mapami Q3 i skórka bidru51 V6.9 I tak jak pisałem post wyżej ze zdarza się iż igo prowadzi pod zakazy chociaż i tak o niebo lepiej prowadzi na mapach naviteq z profilem cięzarówki niż np TA
_________________
iGo primo2.4 , skin DiMka , skin Decent
iGo primo2.4 android
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-04-30, 17:03   

blachon, aby program widział mapy bez licencji musisz mieć pocukrowany program.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 14