Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
iGO błąd w wyznaczaniu pozycji
Autor Wiadomość
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-06-28, 23:12   

^Krzysiek napisał/a:
Do prawidłowego działania funkcji dla ciężarówek w iGO Primo, potrzeba pewnie specjalnych do tego map, prawda? Kto wydał takie mapy
Navteq w wersji 2009.q3 ale tylko niektore kraje europy (na pewno niemcy, szwajcaria, wlochy, polska na peno nie ma takich map)
Mapy Navteq.2009.q4 maja wydzielone z map dane dotyczace ograniczen dla ciezarowek i aby uwzglednialy dane dla ciezarowek potrzebne sa dodatkowe pliki *.ftr a tych nigdzie nie znajdziesz (podobnie jak z danymi Driveralarm w plikach *.fda -te sa dostepne dla Europy wschodniej)..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
^Krzysiek
Waypoint



Dołączył: 15 Sie 2009
Posty: 74
Wysłany: 2010-06-28, 23:15   

Czyli o opcji dla ciężarówek w Primo mogę zapomnieć? Z 2009 już trochę stare pewnie, poza tym potrzebowałbym całego zachodu... Trudno, będę musiał się posiłkować czymś innym :D

Dzięki za info.
 
 
 
janekb1975 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Wiek: 45
Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 43
Skąd: z Polski :)
Wysłany: 2010-07-01, 23:11   

Pobiorę i po testuje
_________________
Lark 43.2: AM lub iGO Alan 48+Multi + SirioML145
 
 
180er 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Mar 2010
Posty: 14
Skąd: DE
Wysłany: 2010-07-01, 23:23   

zeby Driver Alerts byly pokazywane musicie wrzucic jeszcze ta lizenz:

Kod:
GENERIC_iGO8@0809_AddOns.lic
Ostatnio zmieniony przez 180er 2010-07-01, 23:23, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jarecki.fm
azymut


Dołączył: 11 Cze 2008
Posty: 4
Wysłany: 2010-07-01, 23:23   

Trzeba odpowiedzic zeby pokazal sie link ? :)
 
 
180er 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Mar 2010
Posty: 14
Skąd: DE
Wysłany: 2010-07-01, 23:30   

juz nie trzeba ;)
 
 
marexnow
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Gru 2008
Posty: 5
Wysłany: 2010-07-02, 08:39   

działający link na GC 5055+ śmiga az milo

http://ul.to/wzu03n

PASS: forumnavigation.com

[ Dodano: 2010-07-02, 11:16 ]
Mozna prosic o ten plik GENERIC_iGO8@0809_AddOns.lic
 
 
180er 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Mar 2010
Posty: 14
Skąd: DE
Wysłany: 2010-07-02, 15:22   

GENERIC_iGO8 @ 0809_AddOns.lic i inne tutaj: http://wrzut.net/feqzmw93...llenge.rar.html

pass: havefun
 
 
raku16
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Sty 2009
Posty: 5
Wysłany: 2010-07-07, 02:55   

Witam Panowie.
Mam problem z uruchomieniem tej wersji na Omni i900, cały czas wyskakuje błąd:
"Failed to open file: igo\240_400\loading.bmp exiting application."

Po podmianie pliku data.zip ze zmienioną rozdzielczością na 240x400 nadal ten sam błąd, czy ktoś wie co jest nie tak ?

Pozdrawiam
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-07-07, 08:59   

raku16 napisał/a:
"Failed to open file: igo\240_400\loading.bmp

Dopisz do sys.txt:

[interface]
skin="ui_igo8_da"
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
raku16
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Sty 2009
Posty: 5
Wysłany: 2010-07-07, 12:03   

janusz_40 napisał/a:
raku16 napisał/a:
"Failed to open file: igo\240_400\loading.bmp

Dopisz do sys.txt:

[interface]
skin="ui_igo8_da"


Dziękuję, można dzięki temu włączyć program, lecz nie do końca wszystko działa, można było wybrać język programu.
Podczas uruchamiania na ekranie "Mainscreen Load" występuje błąd:

"FFUIERROR: Unknown layer referenced Identifier=[ui_settingSound_2]"

Czy ma ktoś pomysł jak rozwiązać ten problem ?
Bardzo mi zależy na tej wersji, a jak zostawiam starsze wersje plików data.zip i branding.zip to program się uruchamia ale nie ma ustawień dla samochodów ciężarowych.
 
 
Edgar
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 05 Lut 2010
Posty: 377
Wysłany: 2010-07-11, 10:36   iGO Primo Truck

Witam
Mapy NT oraz odpowiedni pliki Truck
Kod:
http://mobilepassion.org/viewtopic.php?f=77&t=1044
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-07-11, 14:56   

Edgar napisał/a:
oraz odpowiedni pliki Truck
I mamy nareszcie dzilajaca nawigacje dla TIR'a cala Europa wlacznie z Polska.. Pliki sa kompatybilne zarowno z iGO Primo jak i iGO 8.3.4.14xx (w 8.3.4 wystarczy w katalogu \iGO8\save dodac plik truck_profile.ini ze zdefiniowanymi paramertami naszej ciezarowki i tez iGO uwzglednia ograniczenia dotyczace pojazdow ciezarowych).
Jesli nie chcemy pobiertac kompletu wlacznie z mapami, mozna pobrac tylko komplet plikow *.ftr, *.fda, *.fpa dla Europy - 45 Mb
lnki:
http://www.fileserve.com/...euftrfdafpa.rar
http://www.share-online.b...p?id=QDHF7D5LY4
http://www.enterupload.co...fdafpa.rar.html
http://www.zomgupload.com/qa4492is2b0l.html
http://wrzut.net/7jy5921rznfl/euftrfdafpa.rar.html
haslo do archiwum: havefun

Paczke rozpakowac - pliki z glownego folderu *.ftr, *.fda, *.fpa, skopiowac do folderu z mapami Navteq a plik licencji NavOn_N480_Primo_NQFEU_09Q4_Truck.lyc, skopiowac do folderu \Primo\licence
Dodatkowa licencja jest wazna wylacznie, gdy w navi znajduje sie karta SD - nie dziala, gdy "Primo" mamy w pamieci urzadzenia i w slocie nie ma karty..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
Edgar
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 05 Lut 2010
Posty: 377
Wysłany: 2010-07-11, 16:48   

janusz_40 napisał/a:

Dodatkowa licencja jest wazna wylacznie, gdy w navi znajduje sie karta SD - nie dziala, gdy "Primo" mamy w pamieci urzadzenia i w slocie nie ma karty..


Sylar pisze że ta jedna zastępuje wszystkie poprzednie
Kod:
NOTE: You can now remove all licenses and keep just this one
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-07-11, 17:55   

Edgar napisał/a:
Sylar pisze że ta jedna zastępuje wszystkie poprzednie
Widzialem ale nie testowalem - jak na razie mam wszystkie licencje + ta dodatkowa.
Przetestuj jesli masz ochote.. mi nadmiar licencji nie przeszkadza, a nie mam czasu sie bawic w eksperymenty - jesli wszystko bedzie ok na tej jednej, to napisz..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 10