Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
iGO błąd w wyznaczaniu pozycji
Autor Wiadomość
jurek80
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 28 Maj 2009
Posty: 133
Wysłany: 2010-02-23, 17:20   

Janusz_40 ma całkowitą racje w mapach TeleAtlasa raczej opcja truck nie działa z tego co wyczytałem na mapach NavteQ powinno, jeżeli chodzi o ustawienia gabarytów ciężarówki to w Gurjonie w katalogu save trzeba utworzyć plik TRUCK_PROFILES.ini a w nim wpis

Cytat:
[default]
name="default"
length=16.5
width=2.6
height=4.5
weight=20000
maxspeed=80
actualweight=20000
axles=2
trailers=1
icon=0
hazard=-1
vtr=1


jak ktoś chce to podam zaraz link do Truk fix który kiedyś gdzieś zassałem.
Może zamiast kombinować spróbować Sygic_Truck_7.71_7252_D z działu Sygic Drive

http://www.przeklej.pl/pl...ip-000afecmq40i
_________________

Goclever 5066FMBT,Yakumo EazyLiteGo3600
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-02-24, 13:23   

jurek80 napisał/a:
Gurjonie w katalogu save

To nie ma nic wspolnego ze skinem Gurjona - dziala z kazdym innym a nawet ze skorka domyslna iGO, pod warunkiem modyfikacji mdotyczacych samochodu ciezarowego..
Super wyjasnienia dotyczace sposobu ustawinie profilu ciezarowka sa tutaj:
http://www.htcspain.com/showthread.php?p=322793
(wprawdzie po hiszpansku ale od czego tlumacz google..)
Pozdrawiam..
 
 
CR7
[Usunięty]

Wysłany: 2010-02-24, 20:18   

tu jest do pobrania]
truck
Post: #6662
 
 
jurek80
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 28 Maj 2009
Posty: 133
Wysłany: 2010-02-24, 20:36   

Pawel_1980 link który podałeś to jest samo co ja podałem dwa posty wyrzej tyle tylko że bez kombinacji z RS.
_________________

Goclever 5066FMBT,Yakumo EazyLiteGo3600
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-03-15, 18:47   

blachon, pocukrować program. Ta wersja jak każda od 8.3.2< jest przeznaczona na konkretne urządzenie. Zadna zmiana plików data.zip/branding.zip nie pomoże. Trzeba poprawić exek
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
blachon
Waypoint


Dołączył: 14 Mar 2010
Posty: 53
Wysłany: 2010-03-15, 19:57   

Dzakus napisał/a:
blachon, pocukrować program. Ta wersja jak każda od 8.3.2< jest przeznaczona na konkretne urządzenie. Zadna zmiana plików data.zip/branding.zip nie pomoże. Trzeba poprawić exek


Sory że zamiesciłem tak duzo postow, ale chcialem dotrzec do fachowcow ktorzy by mogli poprawic ten exek i ewentualnie dodac strzalke powroru, bo nie wszystkie urzadzenia maja taki przycisk. W ogole popracowac nad ta wersia zeby mozna bylo odpalic na innych urzadzeniach. Kierowcy ciezarowek i inni sie uciesza.
Pozdrawiam.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-03-16, 16:08   

blachon, spróbuj napisać do http://www.my-navia.pl/pr...profile&u=10037
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
blachon
Waypoint


Dołączył: 14 Mar 2010
Posty: 53
Wysłany: 2010-03-24, 12:03   

romaro11 napisał/a:
diMkaWertVRV_1132 ma to co chcecie

[ Dodano: 2010-02-23, 11:05 ]
[default]
name=""
length=1200
width=250
height=400
weight=4000
actualweight=3000
trailers=1
axles=4

[1]
name=""
length=1200
width=250
height=400
weight=4000
actualweight=3000
trailers=1
axles=4

[2]
name=""
length=1200
width=250
height=400
weight=4000
actualweight=3000
trailers=1
axles=4

[3]
name=""
length=1200
width=250
height=400
weight=4000
actualweight=3000
trailers=1
axles=4


Witam.

Skórka:diMkaWertVRV_1132 niestety nie wyznacza trasy zgodnie z filnikem z tego linku: http://www.youtube.com/watch?v=tw5J-Whnbfc ,caly czs wyznacza trase najktótszą drogą, ta dla samochodów osobowych, pomimo ze mam wgrane mapy przeznaczone dla pojazdów ciężarowych z tego linku: http://www.ipmart-forum.pl/showthread.php?t=28206 ,mam wersię igo: iGO8_8.3.4.117940, próbowałem reż innych metod, czyli np kolegi: jurek80 czy janusz_40, dalej bez zmian, chyba trzeba będzie się zastanowić nad zakupem Clariona z kartą SD690TRK.
 
 
Rymar 
Waypoint
V8 Connoisseur



Dołączył: 25 Lis 2008
Posty: 67
Skąd: OP/WX
Wysłany: 2010-03-24, 13:39   

Kolego sprawdź PC Truck Navigator 9. W Polsce nie spisuje się za specjalnie. Za to za granicą rewelacyjne. Działa nawet dobrze na "Sigmie Biedronkowej". Polecam sprawdzone przez znajomych na Dużych za granicą.
_________________
V8 Connoisseur AUDI S8 D2 -lift

TRZEBA ŻYĆ SZYBKO I ZAJEBIŚCIE...
 
 
 
4r73k
Waypoint


Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 33
Wysłany: 2010-04-10, 15:03   Opóźnione reakcje GPSu

Witajcie. Posiadam urządzenie MIO P550. Wgrałem ostatnio mapę igo 8.3.2 wraz z kilkoma mapami krajów europejskich + bazę fotoradarów:
Kod:
POI drogowe iGO8 EU+PL
(połączone POI Fotoradarów stacjonarnych
EU z PoiPlaza, SCDB i PL z AM).
z http://poi4am.prv.pl/.
Mam problem - mianowicie igo strasznie spóźnia (20-30m). Kiedy ja zjeżdżam z ronda on dopiero do niego dojeżdża. Da radę coś z tym zrobić?
Jak uruchomić na standardowej skórce asystenta pasa ruchu ?
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-04-10, 17:10   

4r73k napisał/a:
Jak uruchomić na standardowej skórce asystenta pasa ruchu ?

W pliku sys.txt wstaw nastepujacy wpis:
[interface]
laneinfo_signpost_enabled=1
dodatkowo jesli chcesz wlaczyc kolorowanie tablic asystenta (domyslnie wyswietla wszsytkie niebieskie) wstaw:
[feature]
signpost_coloring=1
Pozdrawiam..
Ostatnio zmieniony przez janusz_40 2010-04-10, 17:13, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2010-04-10, 17:11   

4r73k napisał/a:
mianowicie igo strasznie spóźnia (20-30m)

Podaj parametry kalibracji odbiornika GPS. Zrób odczyt współrzędnych jakiegoś punktu, po godzinie powtórz pomiar. Tu znajdziesz program który przeliczysz odległość między współrzędnymi geograficznymi - http://zadorski.loonar.pl/gps/index.htm#odleglosc
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18850
Wysłany: 2010-04-10, 17:31   

Opóżnienie rzędu 10-20 metrów w iGO nie jest niczym nadzwyczajnym - u większości osób to występuje: http://www.my-navia.pl/vi...p=164208#164208
_________________

 
 
4r73k
Waypoint


Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 33
Wysłany: 2010-04-10, 19:35   

Dzięki panowie. Troszkę to opóźnianie przeszkadza w jeździe. W Automapie jest idealnie. Uruchomiłem już asystenta, może on poprawi komfort.
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-04-10, 20:19   

4r73k napisał/a:
Uruchomiłem już asystenta, może on poprawi komfort.

W Polsce za bardzo Ci komfortu nie poprawi: Emapa - asystent sladowo.. Navteq i TeleAtlas lepiej ale to jeszcze nie to.. Na zachodzie Navteq - zadowalajaco, TeleAtlas - super asystent..
4r73k napisał/a:
Troszkę to opóźnianie przeszkadza w jeźdz

Sprubuj zmienic predkosc portu GPS - ja mam ustawione 57600 i opoznienie jest niezauwazalne (jesli w ogole jakies jest) i, ale to pewnie masz zanaczone:
w Menu>nawigacja> pozycja na drodze (zaptaszkuj).
Pozdrawiam..
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 10