Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2010-01-27, 11:36
Navigon 8110 - Odblokowanie i programy
Autor Wiadomość
najlepszyhenry
Waypoint
Navigon8310+Q2


Dołączył: 17 Maj 2009
Posty: 36
Wysłany: 2009-06-29, 16:49   

Musisz te 3 pliki rozpakować :-? , a następnie otworzyć katalog i przekopiować do karty SD , reset i gotowe ale powiem szczerze najpierw poczytaj trochę to forum bo bez podstawowej wiedzy to się pogubisz powodzenia ;-)
 
 
jago7270
Waypoint


Dołączył: 19 Paź 2008
Posty: 23
Wysłany: 2009-06-29, 19:39   

mam prośbę do użytkowników navigona 8110,potrzebuje systemowe pliki te które można skopiować z odblokowanego menu,
jak ktoś moze mi podesłać na pw to wielkie thx
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-06-29, 20:54   

Ripper007 napisał/a:
Activsyc nie będzie widział Navigona 8110 - taki kaprys producenta.

Gwarancji nie daje bo navigona (innego) miałem w ręce dość dawno ale wydaje mi się ze gdzieś w panelu sterowania jakiś ptaszek jest odznaczony i trzeba go zaznaczyć. A jak nie to odważnym zostaje grzebanie w rejestrze.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
gadulek1 
azymut


Dołączył: 28 Cze 2009
Posty: 4
  Wysłany: 2009-07-11, 14:48   

Witam,
Wlasnie kupilem karte 8GB.
Wydaje mi sie ze te 3 pliki sa takie same. Czy musze te 3 skopiowac na SD czy wystarczy jeden? Jezeli 3 to mam zrobic to w jedym folderze czy tez w trzech (jedynie rozpakowanych)
Dziekuje Wam wszystkim za pomoc :->
Pozdrawiam

[ Dodano: 2009-07-17, 21:10 ]
Witam,
wgralem te 3 rozpakowane pliki (nazwalem je sd1, sd2, sd3) na karte wcisnalem reset i nic. mam caly czas ten sam obraz jak poprzednio jedynie nawigacja nie jest podswietlona.
moze jakas pomoc ? :-(
pozdrawiam
 
 
Zygi001
Waypoint



Dołączył: 21 Lip 2009
Posty: 26
Skąd: Kołobrzeg
Wysłany: 2009-07-26, 17:34   

najlepszyhenry napisał/a:
Musisz te 3 pliki rozpakować :-? , a następnie otworzyć katalog i przekopiować do karty SD , reset i gotowe ale powiem szczerze najpierw poczytaj trochę to forum bo bez podstawowej wiedzy to się pogubisz powodzenia ;-)

Zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją. Mam teraz piękny pulpit, ale nie uruchamia sie nawigacja Navigona i AutoMapy. Mam wgraną Automape 5.5.3. Komunikat "Cannot find "wceAm". Natomiast Navigon próbuje sie uruchomic, ale nic z tego. Nie wiem jak zmienić skróty na pulpicie, tak aby odpowiadały aplikacjom. Chciałbym też usunąć niepotrzebne skróty... :-?
Najlepszyhenry odezwij się, w Tobie nadzieja. Plizzzz!
 
 
najlepszyhenry
Waypoint
Navigon8310+Q2


Dołączył: 17 Maj 2009
Posty: 36
Wysłany: 2009-07-26, 18:48   

jak włączasz Automapę to Navigon już nie pójdzie trzeba zrobić reset i dopiero włączasz Navigona. :lol:

Co ciekawe Automapa po navigonie pójdzie :-/

Musisz mieć takie wpisy:

NewIni = \Storage Card\AutoMapa EU\wceAm.exe

NewIni = \My Flash Disk\NAVIGON\navigon.exe

Tylko nie wiem jak się sprawuje na przerobionym 8310, bo poprostu ja już nie używam żadnych pulpitów ani Automapy.
Pulpitu nie używam bo nie używam automapy, stwierdziłem, że Automapa mimo że "może ma więcej poi i teoretycznie większe pokrycie" to niestety prowadzi beznadziejnie i do Navigona jeszcze dużo jej brakuje a i nie ma wszystkich funkcji które występują w Navigonie.
Pobawcie się tak zawsze jest na początku, ale i tak stwierdzicie za jakiś czas że nie warto nic oprócz Navigona, a tym bardziej nie rozumię ludzi którzy montują jeszcze Igo lub Mio :roll:
 
 
Zygi001
Waypoint



Dołączył: 21 Lip 2009
Posty: 26
Skąd: Kołobrzeg
Wysłany: 2009-07-26, 19:17   

Te wpisy są, ale z pulpitu ikony nie prowadzą do odpowiednich plików .exe. No i mam całą masę ikonek zbędnych. Poradź jak pozbyć sie ikonek i co zrobic ze skrótami Am i Navigona, tak aby sie uruchamiały. Jeżeli chodzi o Automapę, mam ją od dwóch lat i sie przyzwyczaiłem, chcę pojeździc na niej po Polsce dopuki jest ważna licencja, a na wyjazdy za Odrę bedę używał Navigona - oczywiście.

[ Dodano: 2009-07-26, 20:32 ]
A jeszcze coś, jak dołożyć ikonkę do pulpitu, np explorera?

[ Dodano: 2009-07-27, 01:39 ]
Udało się, parę godzin główkowania i jest dobrze (prawie). AutoMapa uruchamia się z pulpitu. Problem jest z Navigonem. Z pulpitu nie chce się uruchomić, a z TotalCommandera się uruchamia. Sprawdziłem wpis w pliku 'ini jest prawidłowa ścieżka. A mimo to pojawia się komunikat "Cannot find navigon.
 
 
najlepszyhenry
Waypoint
Navigon8310+Q2


Dołączył: 17 Maj 2009
Posty: 36
Wysłany: 2009-07-27, 05:43   

Zygi001 napisał/a:
A jeszcze coś, jak dołożyć ikonkę do pulpitu, np explorera?


Przyjrzyj się plikom .ini, jak są wpisane skróty i sam dojdziesz do tego ;-)

Zygi001 napisał/a:
No i mam całą masę ikonek zbędnych


Również w pilikach .ini usuwasz sekcję odpowiedzialną za dany skrót. ;-)

Zygi001 napisał/a:
TotalCommandera się uruchamia. Sprawdziłem wpis w pliku 'ini jest prawidłowa ścieżka. A mimo to pojawia się komunikat "Cannot find navigon.


Napisz czy masz wgrany soft 8310 bo jak tak to Navigon ma mieć wpis na kartę SD. :->

A jeżeli 8110 to w 100% na MyFlash i ten wpis co podałem jest dobry. :-D
 
 
Zygi001
Waypoint



Dołączył: 21 Lip 2009
Posty: 26
Skąd: Kołobrzeg
Wysłany: 2009-07-27, 08:21   

Soft 8310, wpis zmieniłem na SD i udało się, juz skróty odpowiadaja aplikacjom. Ale...
Faktycznie po Navigonie mozna otworzyć AutoMapę, a po AM już Navigona nie da rady, trzeba restować urządzenie. Mozna coś z tym zrobić?
A drugi problem, chyba większy, to że AutoMapa nie widzi GPS. Próbowałem zmieniać ustawienia w opcjach AutoMay, ale to nic nie daje.
 
 
najlepszyhenry
Waypoint
Navigon8310+Q2


Dołączył: 17 Maj 2009
Posty: 36
Wysłany: 2009-07-27, 18:35   

Zygi001 napisał/a:
Mozna coś z tym zrobić?

Nie :lol:

Zygi001 napisał/a:
AutoMapa nie widzi GPS. Próbowałem zmieniać ustawienia w opcjach AutoMay, ale to nic nie daje


Próbuj dalej a jak nie chcesz to znajdź na forum są ustawienia :-P , musi pójść :-)
 
 
Zygi001
Waypoint



Dołączył: 21 Lip 2009
Posty: 26
Skąd: Kołobrzeg
Wysłany: 2009-07-27, 19:25   

Ekstra, ale mi pomogłeś, :-( od 3 dni nic tylko przeszukuję wszystkie fora, aby znaleźć odpowiedź na to dręczące mnie pytanie. Ale dam se rade, AutoMapa już sie odpala i znajduje GPS, a po użyciu Navigona poprostu nacisnę reset i po problemie. ;-)
_________________
Mio P550, Navigon 8310, AM, TT
 
 
szaq
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Cze 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-07-31, 09:50   

[ Dodano: 2009-07-31, 10:51 ]
najlepszyhenry napisał/a:
Zygi001 napisał/a:
Mozna coś z tym zrobić?

Nie :lol:

Zygi001 napisał/a:
AutoMapa nie widzi GPS. Próbowałem zmieniać ustawienia w opcjach AutoMay, ale to nic nie daje


Próbuj dalej a jak nie chcesz to znajdź na forum są ustawienia :-P , musi pójść :-)


BZDURA!!!
Navigon, fakt nie zwalnia portu, bo po wyjsciu do menu html najzwyczajniej aplikacja nie zamyka się więc GPS jest nadal w użyciu, ale dodaj sobie do menu jakikolwie programik do killowania procesów, zabijasz proces o nazwie NAVIGON.EXE,i port GPS jest zwalniany, AM działa aż miło.
Pozdrawiam
 
 
Maru22 
Waypoint



Pomógł: 6 razy
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 187
Skąd: Polska
Wysłany: 2009-07-31, 11:40   

Zygi001 napisał/a:
AutoMapa nie widzi GPS. Próbowałem zmieniać ustawienia w opcjach AutoMay, ale to nic nie daje


Może pomocne okaże się wprowadzenie zmian w pliku ApplicationSettings.xml programu Navigon, który najprościej można edytować w notatniku Windowsa po przekopiowaniu np: na pulpit. Po zmianie oczywiście z powrotem do nawigacji.

Wpis w linijce: <ExitBehaviour>4</ExitBehaviour> decyduje o zakończeniu aplikacji.

Sprawdź, jaki masz tam wpis.
Poniżej masz objaśnienie wszystkie możliwości:
0: clean quit
1: suspend device
2: suspend device & reset after resume
3: minimize MN7
4: terminateProcess
5: reset device
6: ignore
7: Standby

Sprawdź, to nic nie kosztuje :?: :-) .
 
 
Zygi001
Waypoint



Dołączył: 21 Lip 2009
Posty: 26
Skąd: Kołobrzeg
Wysłany: 2009-07-31, 12:36   

Ok, sprawdzę. Dzięki!

[ Dodano: 2009-07-31, 15:01 ]
Maru22 napisał/a:
Może pomocne okaże się wprowadzenie zmian w pliku ApplicationSettings.xml programu Navigon, który najprościej można edytować w notatniku Windowsa po przekopiowaniu np: na pulpit. Po zmianie oczywiście z powrotem do nawigacji.


Sprawdziłem, jest tak: <ExitBehaviour>3</ExitBehaviour>

Na co zmienić?
:?: :?: :?:
_________________
Mio P550, Navigon 8310, AM, TT
 
 
szaq
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Cze 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-07-31, 14:23   

na 4 :)
I faktycznie działa, po wyjsciu z NAVIGONA ukazuje sie moje piekne 5-stronicowe menu nawigacyjne :lol: a nawigon znika z pamieci i zwalnia gps
Ostatnio zmieniony przez szaq 2009-07-31, 15:26, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 12