Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2010-01-27, 11:36
Navigon 8110 - Odblokowanie i programy
Autor Wiadomość
Zygi001
Waypoint



Dołączył: 21 Lip 2009
Posty: 26
Skąd: Kołobrzeg
Wysłany: 2009-07-31, 14:42   

Ok, przetestuję, w razie czego zrobię kopie pliku gdyby cos poszło nie tak. U mnie też co prawda po wyjściu z Navigona ukazuje sie mniej piekne trzystronicowe menu, ale nie zwalniało GPS. :-(

[ Dodano: 2009-07-31, 21:21 ]
Test zakończył się pomyślnie. Działa jak powinien.
:-)

[ Dodano: 2009-08-02, 09:08 ]

Jednak jest problem :!:
Co prawda GPS się zwalnia a AM uruchamia się i znajduje sygnał, to po chwili się zawiesza i trzeba resetować urządzenie rysikiem. Tak było za każdym razem w trakcie nawigacji. Po resecie AM działa prawidłowo. Nie jest to aż tak uciążliwe, ale denerwuje mnie, że po resecie zegar w AM zawsze wraca do czasu GMT, tak jak i w całym systemie. To też ciekawostka, dlaczego czas w AM nie synchronizuje się przez GSM, mimo że tak jest w ustawieniach? A w Navigonie i owszem.
Jakieś sugestie :?:
_________________
Mio P550, Navigon 8310, AM, TT
 
 
qwerter 
GPS instruktor



Pomógł: 16 razy
Wiek: 64
Dołączył: 15 Maj 2008
Posty: 691
Wysłany: 2009-11-21, 21:26   

Zygi001 napisał/a:


[ Dodano: 2009-08-02, 09:08 ]

Jednak jest problem :!:
Co prawda GPS się zwalnia a AM uruchamia się i znajduje sygnał, to po chwili się zawiesza i trzeba resetować urządzenie rysikiem. Tak było za każdym razem w trakcie nawigacji. Po resecie AM działa prawidłowo. Nie jest to aż tak uciążliwe, ale denerwuje mnie, że po resecie zegar w AM zawsze wraca do czasu GMT, tak jak i w całym systemie. To też ciekawostka, dlaczego czas w AM nie synchronizuje się przez GSM, mimo że tak jest w ustawieniach? A w Navigonie i owszem.
Jakieś sugestie :?:


Wyżej kolega szaq napisał jasno co jest grane i co trzeba zrobić... cytat poniżej...


szaq napisał/a:


BZDURA!!!
Navigon, fakt nie zwalnia portu, bo po wyjsciu do menu html najzwyczajniej aplikacja nie zamyka się więc GPS jest nadal w użyciu, ale dodaj sobie do menu jakikolwie programik do killowania procesów, zabijasz proces o nazwie NAVIGON.EXE,i port GPS jest zwalniany, AM działa aż miło.
Pozdrawiam
_________________
MODECOM MX3 marzenia się spełniają...
 
 
parman10 
Waypoint


Dołączył: 10 Sty 2010
Posty: 16
Wysłany: 2010-01-27, 10:58   Odblokowanie Navigon 8110

Witam! Proszę o pomoc co i jak zrobić aby odblokować Navigona 8110. Najlepiej jak przedszkolaka "za rączkę" : 1. robimy to i to, 2. robimy to i to, 3..., 4... itd. Nic nie rozumiem z opisów na forum :(. Pozdrawiam.

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2010-01-27, 11:38 ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Scaliłem z istniejącym wątkiem
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18792
Wysłany: 2010-01-27, 11:09   

Ripper007 napisał/a:
W związku z dość dużą liczbą PW postanowiłem przygotować programy do Navigona 8110 wraz z menu.

http://rapidshare.com/fil...110SD.part1.rar
http://rapidshare.com/fil...110SD.part2.rar

Wystarczy przegrać zawartość katalogu na karte SD, dograc mapy i ruszać w drogę.

Gdyby były jakieś pytania służę pomocą - tylko cierpliwości bo nie korzystam z netu bez przerwy.
Czego nie rozumiesz w powyższym opisie :?:
_________________

 
 
parman10 
Waypoint


Dołączył: 10 Sty 2010
Posty: 16
Wysłany: 2010-01-27, 11:21   

Po pierwsze liniki nie działają (jakiś Error), po drugie co mam zrobić: wypakować na kartę i zrobić reset czy co? Jestem cierpliwy i poczekam aż będę na 100 % pewny, że dobrze wszystko rozumiem. Kto pyta nie błądzi i tego nawigacja nie służy jako przycisk do papieru :mrgreen: .
 
 
parman10 
Waypoint


Dołączył: 10 Sty 2010
Posty: 16
Wysłany: 2010-01-27, 14:04   

No więc już wiem jak dostać się do pulpitu Windows'a: na kartę trzeba skopiować plik explore.exe, który zmieniamy na updateme.exe, wkładamy kartę do nawigacji i RESET. I mamy pulpit. Ale mam problem. Komputer widzi tylko kartę SD, a nie zawartość urządzenia (chciałbym zrobić kopię zapasową wszystkiego co tam jest, tak na wszelki wypadek). Mam Windows 7 i windows mobile nie rozpoznaje urządzenia. Co robić??
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18792
Wysłany: 2010-01-27, 14:24   

parman10 napisał/a:
Windows 7 i windows mobile nie rozpoznaje urządzenia. Co robić?
Zarówno odblokowanego, jak i nieodblokowanego? Może ktoś z Twoich znajomych ma kompa z WinXP i ActiveSync?
_________________

 
 
parman10 
Waypoint


Dołączył: 10 Sty 2010
Posty: 16
Wysłany: 2010-01-27, 14:53   

Tak, żadnego. Gdzieś na tym forum było, że Navigon nie współpracuje z ActiveSync, ale może sie mylę? Moja żona ma kompa z XP :mrgreen: . Zaraz sprawdzę.

No i nic z tego! Do d...!! Wykrywa tylko kartę SD.
 
 
grucadarek 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 46
Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 5
  Wysłany: 2010-02-10, 17:21   Odblokowanie 8110

Panowie jeśli ktoś potrzebóje meni odblokowującego to prosze sie zapisywać a ja odeśle na maila w miare mozliwosci jak bede w domu



http://chomikuj.pl/darekgruca
bez hasła
Ostatnio zmieniony przez grucadarek 2010-02-16, 19:09, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Ripper007 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Paź 2008
Posty: 21
Wysłany: 2010-02-13, 16:42   

Oto nowe menu dedykowane dla Navigona 8110 i 8310

Zobaczycie od razu co można na nim uruchomić.

Kod:
http://rapidshare.com/files/350112153/SD.rar


Kod:
http://chomikuj.pl/Arek_78/Navigon+8110-8310/SD.rar
 
 
 
obelix
azymut


Dołączył: 10 Sie 2009
Posty: 1
Wysłany: 2010-04-11, 14:09   

a do tego trzeba dogracz i caly soft IGO8 i Navigon? gdzie zie by bylo czynne?


po polsku wiem czytacz ale nie pisacz przepraszam za jazyk polski jestem czech :-(
 
 
wolant3
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Paź 2009
Posty: 11
Wysłany: 2010-04-14, 17:14   

Jeżeli ktoś chce odblokowanie do Navigona to zapraszam na chomikuj.pl, wola3, galeria. u mnie skutecznie śmiga od pół roku pod 4310max, ale dedykowane było do niższych modeli.
INSTRUKCJA: rozpakować, wgrać na kartę pamięci i odpalić.
Powodzenia.
P.S. Jeżeli komuś odpali to proszę o info.
 
 
koko82 
Waypoint


Wiek: 37
Dołączył: 21 Lis 2009
Posty: 21
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2010-04-14, 18:39   

wolant3, a masz może kopie karty pamięci dołączonej do nawigacji Navigon może być nawet bez map.
_________________
http://4you-fm.pl/czat.html
 
 
wolant3
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Paź 2009
Posty: 11
Wysłany: 2010-04-18, 06:50   

mogę skopiować pamieć mojego nawigona, fabrycznie byl bez karty. zaraz wrzucę na chomika
 
 
apocominick 
azymut
dobrysamarytanin


Wiek: 60
Dołączył: 24 Kwi 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-04-24, 05:38   narozrabiałem w 8110

Witam

Mam Navigon8110 na gwarancji z firmową kartą na której nie mieszczą się wszystkie mapy wczoraj wieczorem przyszedł mi do głowy światły pomysł żeby zaktualizować sobie mapy więc zakupiłem pamięć 4gb płytka firmowa w komputerze wszystko idzie jak po maśle , wtedy przyszedł mi do głowy drugi światły pomysł że kartę trzeba sformatować i sformatowałem ale tą oryginalną fabryczną teraz mam dwie karty sformatowane i nie mam nawigacji czy któryś z kolegów mógłby mi pokazać światełko w tunelu co dalej
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 10