Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2010-01-27, 11:36
Navigon 8110 - Odblokowanie i programy
Autor Wiadomość
pixey 
Waypoint



Dołączył: 26 Gru 2009
Posty: 108
Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-12-21, 23:16   

To teraz ja z prośbą o helpa.
Navigon 8110 soft 7.0.9 mapy Q2 2010
Podłączyłem nawigację do kompa. Zrobiłem backup map. Do katalogu "MAP" wrzuciłem mapy Q4 2010 - gps nie wystartował.
Zeby było szybciej, wyjąłem kartę pamieci z nawigacji i włożyłem do kompa. Skasowałem mamy Q4 i ponownie wgrałem mapy Q2.
Po uruchomieniu nawigacji pojawiła się ramka:
RAMKA MIALA TYTUL FATAL APPLICATION ERROR
application navigon.exe has performed an illegal operation and wil be shut down. if the problem persists, contact the program vendor.
program; navigon.exe
exception: 0xc0000005
address: 03F7C4D4

Co z tym fantem zrobić?
_________________
Navigon 70 Premium Live, AM 6.7
 
 
cis3k
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Gru 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-12-28, 12:30   

Teraz mam kolejny problem, ściągnąłem i wrzuciłem to co podał gustawox1 zainstalowałem mapę i dalej nie działa. Opcja na ekranie głównym "nawigacja" jest teraz odblokowana ale włączając ją coś się ładuje i wychodzi znowu do menu ... o co chodzi?
 
 
Kysiu05 
Waypoint


Wiek: 28
Dołączył: 20 Sty 2011
Posty: 27
Wysłany: 2011-03-21, 08:44   Navigon 8110 nie odpala Mapa

Witam!
Jestem Posiadaczem Navigona 8110. Mam problem w kwesti mapy ściągnąłem wczoraj Igo Primo które jest na wyświetlacz 3,5 cala a moja navi ma 4,8 gdzie mógłbym zmienić żeby odpaliła mi Mapka na Navigonie?
Gdy wgrałem na kartę i chciałem włączyć to pokazuje się Logo Igo i wyłącza się.
Bądź czasem gdy klikam na ikonę to Navi się zawiesza i nic nie mogę zrobić.

Proszę o Pomoc :)
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2011-03-21, 08:58   

Każde normalne iGO i Primo jest na typowe rozdzielczości 320*240 oraz 480*272
Skasuj to dziwne coś i ściagnij normalną wersję - omijaj szerokim łukiem programy z opisem "działająca wersja na" albo "moje super..."

P.S. Z jakiego konkretnie linku brałeś to Primo?
_________________

 
 
Kysiu05 
Waypoint


Wiek: 28
Dołączył: 20 Sty 2011
Posty: 27
Wysłany: 2011-03-21, 19:08   

z chomika jakiegos :( nie powiem bo nie pamietam:(

Czyli jak nie moge mieć igo?? na takiej navi? bo nie widzialem z wiekszymi wyswietlaczami.
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9612
Wysłany: 2011-03-21, 19:16   

Nie patrz na cale, ale na piksele. iGo jest na 480x272, ale kilka innych tez mozna znaleźc - a jaki jest twój ekran?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Kysiu05 
Waypoint


Wiek: 28
Dołączył: 20 Sty 2011
Posty: 27
Wysłany: 2011-03-21, 21:31   

4,8 :( Szukałem i jak już znalazłem z lutego 2011 to jest na 3,5 :(



Ten sam problem mam z Nowa Mapa oraz programem Navigon, Ładuje się ale nie włącza się :(
czy mogę jakoś to naprawić?

Proszę o Pomoc:(
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9612
Wysłany: 2011-03-22, 07:07   

Kysiu05 napisał/a:
4,8 :(
Czy przeczytałes ze zrozumieniem moje pytanie?
Na przekątna ekranu nikt nigdy nie napisałe żadnego pulpitu - każdy pisze na rozdzielczość
Na przykład ekrany 4,3 4,7 oraz 5 cali maja rozdzielczośc 480*272

Kysiu05 napisał/a:
Navigon, Ładuje się ale nie włącza. mogę jakoś to naprawić
Może po prostu przeczytaj dokładnie opisy instalacji w wątku, z którego brałeś link?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Kysiu05 
Waypoint


Wiek: 28
Dołączył: 20 Sty 2011
Posty: 27
Wysłany: 2011-03-22, 07:25   

Przepraszam już sie poprawiam. Rozdzielczość w pikselach 480x272.

Tak czytałem Jedynie było napisane wrzucić na kartę SD.
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9612
Wysłany: 2011-03-22, 07:27   

Po drobnych przeóbkach powinno pasowac każde.
Daj link do tego na 3,5 - zobaczę, jak się uruchamia i może dorobi się cos do dowolnego menu z forum
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Kysiu05 
Waypoint


Wiek: 28
Dołączył: 20 Sty 2011
Posty: 27
Wysłany: 2011-03-22, 17:34   

http://www.filesonic.com/...9_luty_2011.rar
Prosze o To link.
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9612
Wysłany: 2011-03-22, 19:45   

Działające wersje iGO sa w http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=18528 - a Ty kombinujesz z czyjąś poprzerabiana wersją...
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Kysiu05 
Waypoint


Wiek: 28
Dołączył: 20 Sty 2011
Posty: 27
Wysłany: 2011-03-22, 20:22   

oglądam ta Ostatnia wersje i konkretnie linków tez na 480x272 nie ma

Zmieniłem Pliki Sys i teraz się ląduje do wyboru języka gdy kliknę na który kol wiek to ląduje się i wyłącza.
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9612
Wysłany: 2011-03-23, 07:03   

Kysiu05 napisał/a:
oglądam ta Ostatnia wersje
Konkretnie którą? Link.
Wszystkie wersje iGo i Primo maja 480*272 jako podstawową rozdzielczość. Chyba kiepsko szukasz

[ Dodano: 2011-03-23, 07:04 ]
P.S.
Kysiu05 napisał/a:
Navigon 8110 nie odpala Mapa
Zmień tytuł - co to za program "MAPA', który Ci nie odpala :?:
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Kysiu05 
Waypoint


Wiek: 28
Dołączył: 20 Sty 2011
Posty: 27
Wysłany: 2011-03-23, 15:58   

Mapa w sensie Nie odpala mi program "Navigon" z mapa Polski

Konkretnie to 9.2.1.178658 (Primo 1.2) http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=26613
Ściągnąłem i tak jak wcześniej ląduje się do momentu wyboru języka potem chwilkę się jeszcze ląduje i wyłącza się.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10