Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2011-03-10, 19:38
Odblokowanie GOCLEVER 3584
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18747
Wysłany: 2009-11-26, 14:58   

Jakbyś poczytał dział o GC, znalazłbyś wątek http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=6405
_________________

 
 
rafal453
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Gru 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-12-20, 21:50   

atusien napisał/a:
Automapę zainstaluj, albo przegraj na tą kartę z plikami ode mnie
I powinno hulać

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2009-11-26, 14:52 ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Z maniackim uporem proszę o nie przytaczanie całej wypowiedzi bezpośredniego poprzednika


jakie to pliki
 
 
qcar
azymut


Dołączył: 05 Lut 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-02-07, 14:15   

dzięki @atusien!

Działa!
Jednak mały problem. Poprzez WolfNCU, które zapodałeś okna aplikacji są chyba dla większej rozdzielczości. Niby nic, ale np. przestawienie daty i godziny jest niemożliwe, bo widać tylko lewą stronę okien (a klawisze nawigacyjne do "popchnięcia" daty do przodu są po prawej, o zmianie ścieżek do aplikacji już nie wspomnę, bo OK brak). Ponadto wszystkie okna są większe i trzeba je ręcznie (drap & drop) przesuwać w lewo.
I jeszcze dwie sprawy:
- Po wejściu w nowe menu (po kliku na oryginalnym w Nawigacja), jest skrót Aplikacje. Tam klawisz WolfGPSTime. Pokazuje com2 i 9600. A w oryginalnym pliku Ordinale (w folderze Mobilenavigator) jest com1 i 57600. Jak ustawić?
- Na pasku zadań w nowym menu jest ikonka WolfNCU, a pod nią okno z kilkoma zakładkami. Tam również przedostatnia GPS i znów wybór port i speed, oraz Sirf ->NMEA. Co w tych trzech pozycjach podać?

Na koniec prośba o łopatologiczne wytłumaczenie jak dograć inne systemy (AE, Mio i Tom Tom - wszak skróty są na nowym pulpicie); czy trzeba instalować (jak z poziomu kompa), czy wystarczy umieścić foldery na karcie? I jak dograć mapy do systemów.
Co do Twojej prośby, to myślę sobie, że chyba lepiej oryginalną kartę zostawiamy dziewiczą, (choćby po to by na drodze gdy miśki suszą, można było ją szybko wrzucić do navi), a Wolfa wrzucamy na nową, inną kartę z innymi systemami (zawsze można ją szybko wyciągnąć i pod fotel).
Będę wdzięczny za takie metodyczne poprowadzenie za rękę, jak to zrobiłeś w pierwszym poście.
Pozdrawiam

[ Dodano: 2010-02-07, 22:02 ]
dasior591 napisał/a:
Zainstaluj AM na SD i zmień nazwę folderu na mobilenavigator i pliku w nim wceAm.exe na mobilenavigator.exe i powinno działać. Skoro chcesz tylko AM to nie odblokowuj tylko zrób jak wyżej napisałem.


Potwierdzam, że automapa odpaliła nawet po wgraniu na kartę wersji bezinstalacyjnej , ale....

Jaki com i speed ustawić; póki co p. Hołowczyc wciąż powtarza: "szukam sygnału GPS. Jak znajdę to ci powiem" ;-)

i druga sprawa: Czy bez wgranych map system znajdzie sygnał GPS?
Pozdrawiam
 
 
Maxime_1
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Sty 2009
Posty: 9
Wysłany: 2010-02-18, 23:46   

a ja mam pytanko do uzytkowników tej navi z CU czy hula Wam nadal mapa dołączona do nawigacji, u mnie przestała działać, to znaczy wskazuje miejsce ale nie można wyznaczyć trasy, może to przez to że umowa wygasła? nie doczytałem na początku warunków umowy z Comercialem, automapa działa normalnie, odpiszcie jeśli ktoś cos wię na ten temat, zawsze to legalna mapa.
pozdrawiam
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9591
Wysłany: 2010-08-18, 11:30   

qwerter napisał/a:
Wstawiam takie cudo, które z Ebook.exe odpala explorera, oczywiście jakby ktoś chciał...
Wypakować i skopiować pliki do katalogu Ebook, wcześniej zmienić nazwę pliku Ebook.exe na np: oEbook.exe... i wszystko... Na 4330A działa zgodnie z założeniami.... :mrgreen:
Prośba o odświeżenie linku
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
Ostatnio zmieniony przez jestem_ktoś 2018-06-22, 07:46, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-08-18, 19:03   

To explorer ze zmienioną nazwą.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 12