Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2011-03-10, 19:38
Odblokowanie GOCLEVER 3584
Autor Wiadomość
jorge30
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Sty 2009
Posty: 10
Wysłany: 2009-01-23, 10:18   

Napisałem juzwcześniej że we własciwościach may jest mireo. W sumie nieważne.
Sprawdziłbym juzwcześniej AM 5.3EU ale nie mam działajacej z tym sprzętem karty SD.
Kingston ultra nawigacji sie nie podoba, drugą jaką mam tez chyba za szybka - tak szybka że sienavi nie orientuje...tak smiga :D
Dziś odbiorę polecaną przez producenta Good Ram 4GB i dopiero bede eksperymentował.
Co do filmów czyli zwykły MPEG-2 z rozszerzenie wmv??
A jak "łapie" satelity??
U mnie czasem błyskawicznie a czasem...troce trzeba czekać, nie wiem od czego to zależy.
 
 
atusien
azymut


Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-01-23, 10:20   

Automapę zainstaluj, albo przegraj na tą kartę z plikami ode mnie
I powinno hulać

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2009-11-26, 14:52 ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Z maniackim uporem proszę o nie przytaczanie całej wypowiedzi bezpośredniego poprzednika
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2009-11-26, 14:52, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Maxime_1
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Sty 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-01-23, 10:27   

U mnie satelity łapie w aucie w zasdzie bez problemu, natomiast jak czasami w domku sie nia coś bawię faktycznie ma kłopoty.
Pytam o tą Automapę bo generalnie nasuwa mi sie pytanie czy faktycznie warto kombinować ze zmiana mapy, nie mam niestety doświadczenia z innymi, po prostu chodzi mi o to czy wgranie Automapy na przykład będzie się faktycznie przekładać na cokolwiek, czy ta nasza mapa jest aż tak lipna ? czy aż tyle zyskam jak wgram inną mapę?
 
 
jorge30
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Sty 2009
Posty: 10
Wysłany: 2009-01-23, 10:43   

też tego nie wiem, ale chcę mieć automapę na całą europę.
Myślę też że przy okazji zakupię oryginalną :/ z goclever europę.
Jeśli chodzi o polskę to ta z mireo - z pewnymi miejscami radzi sobie lepiej niż Automapa zainstalowana na PC-cie. Są poprostu miejsca w AM niedopracowane przynajmniej na terenie slaska.
Chcę troche pokombinować bo..przy dłuższych trasach z dziecmi nie zachodzi koniecznośc ciągłego uzywania nawigacji a marudzace pociechy mogą sobie obejrzeć jakąś bajkę. Tylko komu chce się przekładać wciąz karty SD??
 
 
Maxime_1
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Sty 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-01-23, 11:09   

A powiedz mi czy wiesz skąd możemy pobierać obiecane aktualizacje? czy ze strony forum goclever? bo na stronie Mojemapy za cholere nie idzie zarejestrować produktu, pisałem nawet maila do nich ale wszystkie numery jakie wstukałem , są odrzucane na ich stronie, podejrzewam ze nasze navi nie mają mapymap i to dlatego.
 
 
Maxime_1
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Sty 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-01-23, 12:16   

a możesz mi powiedzieć co zyskam mająć Automapę? pytam bo nie mam doświadczenia z innymi mapami a nasuwa mi sie pytanie czy gra warta świeczki? Czy naprawdę Automapa jest aż tyle lepsza od tej fabrycznej z Goclever?
Piszesz też :Automapę zainstaluj, albo przegraj na tą kartę z plikami ode mnie
I powinno hulać, co znaczy zainstalować? kurde sorry za te laiczne i być może naiwne pytania ale jestem w zasadzie zielony bo to pierwsza moja navi i stąd tyle pytań :oops:
Sciągnąłem Automapa EU 5.3 bezinstalacyjna , czy tam nie trzeba zmieniać żadnych nazw folderów itp?
 
 
katannoname
azymut


Dołączył: 19 Sty 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-01-23, 19:37   

Atusien

Wielkie dzięki wszystko działa :)

Pzdr
 
 
jorge30
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Sty 2009
Posty: 10
Wysłany: 2009-01-24, 00:26   

Aktualizacje ze strony producenta - płatne :/
Własnie na innej karcie uruchomiłem AM 5.3 - fuul europa.
Wygląda na to że przyzwoicie działa.
AutoMapa - w wersji bezinstalacyjnej z witaminką - linki znalazłem tutaj.
Dalsze testy jak dział jaka dokładność....później - muszęsiętym pobawić ;-) .
Filmy mi żadne nie chodzą :-(
Ale mam jeszcze fuul zapas kodeków i rozszerzeń - któryś zadziała ...chyba :D
A jeśłi tak to bez odblokowywania windy będę miał dokładnie to co chcę :-)
 
 
Maxime_1
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Sty 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-01-24, 23:36   

możesz powiedzieć którym lub też czyim sposobem uruchomiłeś Automapę? no i skąd linki do tej AM? To znaczy wiem gdzie je można zanleźć, ale pytam które hulaja na GC?
 
 
qwerter 
GPS instruktor



Pomógł: 16 razy
Wiek: 64
Dołączył: 15 Maj 2008
Posty: 691
Wysłany: 2009-01-25, 21:07   

Wstawiam takie cudo, które z Ebook.exe odpala explorera, oczywiście jakby ktoś chciał...
Wypakować i skopiować pliki do katalogu Ebook, wcześniej zmienić nazwę pliku Ebook.exe na np: oEbook.exe... i wszystko... Na 4330A działa zgodnie z założeniami.... :mrgreen:
_________________
MODECOM MX3 marzenia się spełniają...
 
 
jorge30
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Sty 2009
Posty: 10
Wysłany: 2009-01-28, 17:21   

Hej!
Po krótkich testach AM - miasta, drogi i wogóle jest dokładniejsza i nie muli - dobrze chodzi. Mniej dokładna w miejscach mniej uczęszczanych dalekich od aglomeracji.
Mam diwe wersje AM 5.3 EU ściągnięte stąd. Zarówno instalacyjną jak i bezinstalacyjną. Ta druga gorzej chodziła.
Zainstalowałem więc na świeżutkiej SD poprzez czytnik kart automapę, podałem jej witaminy i działa pieknie.
Ustawienia GPS - COM1, 4800 - mam wrażenie że AM szybciej łapie fix-a niż GC_PL.
Acha! Na karcie skopiuj z oryginalnej SD plik gpsshell.ini (ten poza folderem mobilenavigator). Zmień nazwę folderu na "mobilenavigator" oraz plik wykonywalny WcmAm (chyba ten - nie pamiętam dokładnie) na mobilenavigator.
Wkładasz nową SD włączasz navi - uruchamiasz nawigację - za pierwszym razem mogą wyskoczyć błędy, ale drugie uruchomienie już uruchamia AutoMapę.
Muszę jeszcze obadać jak zainstalować POI z suszarkami (proceder ten rozwalił mi pierwszą instalkę).
Linki poszukam i podeślę.

[ Dodano: 2009-02-04, 13:05 ]
No i suszarki też już działają.
A i znalazłem najlepszy kodek do filmów na goclever. WMV z rozszerzeniem AVI i chodzi bez cięcia.
 
 
lukas2772
azymut


Dołączył: 21 Lut 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-02-21, 17:49   

Mam taki sam model z CU i niestety według tej instrukcji nie działa na oryginalnej karcie od niej nic niema ponieważ szwagier ją przez pomyłkę skasował co zrobić aby wgrać inną mapę

Proszę pomóżcie :-(
 
 
pik22
azymut


Dołączył: 02 Mar 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-03-02, 17:54   

Rzeczywiście odblokowanie jest proste:
W rejestrze w sekcji INIT zmieniamy Launch50 z wartości \DataStorage\GpsShell\GpsShell.exe na Explorer.exe
Potem przyciskiem on/off wyłączamy nawigację, następnie wciskamy reset i mamy windowsa.
 
 
ha3n
Waypoint


Dołączył: 03 Lut 2009
Posty: 16
Wysłany: 2009-03-02, 19:18   

U mnie na 4330A BT chodzi bez problemu.

Jakby nie patrzec jest to kolejny sposob na odblokowanie goclevera 4330a

Bardzo ciekawy sposob dla osob ktorzy chca miec standardowa nawigacja , ale takze chca sie dostac do swojego windowsika.

Jedyne moje pytanie to jak zrobic by zamiast odrazu exploera otwieral sie desktop(pulpit) ?

Zarowno tym sposobem i przez kopiowanie gpshella'a mam ten problem.

Co do gpshella'a i wejsciem odrazu do pulpitu widzialem ze byl juz porusznay ten temat ale nie widze tam odpowiedzi :)
 
 
DOCE
azymut


Dołączył: 26 Lis 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-11-26, 14:45   Odblokowanie GOCLEVER 3584 z Commercial Union Direct

Mam nawigację otrzymaną z Commercial przy zakupie polisy w ubiegłym
roku. Proszę o pomoc przy odblokowaniu.Mam jeszcze pytanie ,czy można zastosować inne mapy ,albo gdzie można uzyskać aktualizację przypisanej temu urzadzeniu. Bedę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam DOCE
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2009-11-26, 14:53, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 12