My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Sance
2009-03-27, 19:06
Moje menu do Larka 43 i do Larka 35 (ikony IPhone)
Autor Wiadomość
koala106 
Waypoint


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 181
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2009-01-25, 12:03   Moje menu do Larka 43 i do Larka 35 (ikony IPhone)

Witam wszystkich forumowiczów!
Dla wszystkich chętnych udostępniam menu mojego autorstwa do Larków 43 i 35
Menu jest bardzo proste, ładnie wygląda(ikony iPhone) oraz wszystko działa bezproblemowo i szybko, każdy może sobie dodawać nowe programy w menu poprzez edycję plików ini.
Po ściągnięciu archiwum wystarczy rozpakować i wrzucić zawartość na kartę SD (możliwa instalacja także w NANDFlash - trzeba tylko wyedytować ścieżki do programów w plikach ini.
Poniżej screeny - menu wrzucę niedługo na swojego chomika

354.jpg
menu pamięci i karty lark 35
Plik ściągnięto 10476 raz(y) 18,65 KB

353.jpg
wybór nawi lark 35
Plik ściągnięto 10476 raz(y) 16,78 KB

352.jpg
menu głowne lark 35
Plik ściągnięto 10476 raz(y) 18,32 KB

351.jpg
lark 35 głowne
Plik ściągnięto 10476 raz(y) 16,46 KB

12.jpg
pamieć i bateria
Plik ściągnięto 115 raz(y) 18,76 KB

8.jpg
wybór nawigacji
Plik ściągnięto 98 raz(y) 16,44 KB

2.jpg
menu głowne
Plik ściągnięto 160 raz(y) 20,07 KB

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-09-18, 14:44, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
mario48 
Waypoint


Wiek: 59
Dołączył: 16 Cze 2008
Posty: 27
Skąd: Elbląg
Wysłany: 2009-01-25, 12:36   

A czy te menu będzie pasować do Larka 35.3 ekran 3.5
 
 
koala106 
Waypoint


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 181
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2009-01-25, 12:40   

mario48 napisał/a:
A czy te menu będzie pasować do Larka 35.3 ekran 3.5

na 35.0 i 35.1 hula aż miło, więc na 35.3 też powinno;)
_________________
Naprawa GPS zawieszonych lub nie komunikujących się z PC - Mio, Goclever, Blow, Lark, Maxcom i inne chińskie, złącza USB Mio, Tomtom, Lark, Goclever i inne
 
 
 
greeg76 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 40
Dołączył: 01 Sty 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-01-25, 12:44   

a skad to pobrac
 
 
koala106 
Waypoint


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 181
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2009-01-25, 12:46   

greeg76 napisał/a:
a skad to pobrac
z mojego chomika - link w podpisie.
Pozdrawiam i proszę o komentarze
_________________
Naprawa GPS zawieszonych lub nie komunikujących się z PC - Mio, Goclever, Blow, Lark, Maxcom i inne chińskie, złącza USB Mio, Tomtom, Lark, Goclever i inne
 
 
 
greeg76 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 40
Dołączył: 01 Sty 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-01-25, 12:47   

sorry pytanie nieaktualne pozdro

[ Dodano: 2009-01-25, 13:47 ]
na lark 43.0 dziala wysmienicie dzieki pozdro :-D
 
 
skorik 
Navi Expert



Pomógł: 13 razy
Dołączył: 04 Wrz 2008
Posty: 385
Skąd: Toruń
Wysłany: 2009-01-25, 14:13   

To menu na wyświetlacz 4,3 znajomo podobne do mojego: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=7068 :roll: Nawet ikonki te same :oops:
A tak w ogóle to przydałaby się godzina, niektóre ikonki po naciśnięciu powiększają się i to znacznie a inne wcale.
_________________
GoClever 4330A

Moje menu:
 
 
koala106 
Waypoint


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 181
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2009-01-25, 16:53   

skorik napisał/a:
To menu na wyświetlacz 4,3 znajomo podobne do mojego: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=7068 :roll: Nawet ikonki te same :oops:
A tak w ogóle to przydałaby się godzina, niektóre ikonki po naciśnięciu powiększają się i to znacznie a inne wcale.
Korzystałem z tego co mi się udało znaleźć, a nie ukrywam, że Twój panel był inspiracją poniekąd - pokazał mi ideę- co do zegarka, to w aucie mam dwa - na desce oraz w radio, a trzeci nie jest mi już potrzebny.
ikony powiększają się i to znacznie - chciałem uzyskać efekt iphona a nie miałem innych ikon tylko 128x128 ale pasują super i co ważne łatwo obsługuje się panel jednym palcem - chciałem stworzyć coś na wzór tomtoma, który jest wzorem łatwości obsługi urządzenia bez rysika. Ikony można wrzucać swoje, byle tylko rozmiary się zgadzały, szukałem jakiś ciekawych ikon w necie, ale przy łączu modemowym gprs w heyah to wolno szło i poza tym czas gonił
_________________
Naprawa GPS zawieszonych lub nie komunikujących się z PC - Mio, Goclever, Blow, Lark, Maxcom i inne chińskie, złącza USB Mio, Tomtom, Lark, Goclever i inne
 
 
 
danlee 
Waypoint



Wiek: 45
Dołączył: 30 Gru 2008
Posty: 65
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-01-26, 02:08   brawoooo

:mrgreen: wielkie dzieki na Larku 4.3 winCE5 smiga jak szalone prosze o ikonki Navigona MioMap i wpisy ini jak mozna bo jeszcze nie czaje gdzie co i jak z Karty SD smiga bez ingerencji w NANDFlash :lol: :lol:
_________________
Lark 4.3 ,smart sg750-iPhone 4- N900 I w Droge

AM brak
 
 
koala106 
Waypoint


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 181
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2009-01-26, 08:45   

ikonka navigona i mio w załaczniku, wpisy ini są w kataloguu files/ini - otwórz i popatrz na składnie - to jest takie proste, że spokojnie obcykasz. Pozdrawiam

MM.rar
ikonka mio i navigona
Pobierz Plik ściągnięto 254 raz(y) 16,7 KB

_________________
Naprawa GPS zawieszonych lub nie komunikujących się z PC - Mio, Goclever, Blow, Lark, Maxcom i inne chińskie, złącza USB Mio, Tomtom, Lark, Goclever i inne
 
 
 
tenalp
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Cze 2008
Posty: 8
Wysłany: 2009-01-26, 11:19   

skorik napisał/a:
To menu na wyświetlacz 4,3 znajomo podobne do mojego: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=7068 :roll: Nawet ikonki te same :oops:
A tak w ogóle to przydałaby się godzina, niektóre ikonki po naciśnięciu powiększają się i to znacznie a inne wcale.



skornik -
Ja właśnie używam Twojego menu z małymi modyfikacjami. Dodałem trochę rzeczy - zmieniłem tapetkę, wyjście do windowsa , menadzer zadań - ale ogólnie to Twoje menu jest bardzo udane - sporo pracy włożyłeś ale efekt naprawdę dobry.
 
 
cknorwid2 
Waypoint
cknorwid2


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 32
Skąd: podkarpacie
Wysłany: 2009-01-26, 16:21   

Powiedźcie gdzie mam wrzucić wypakowany folder i czy trzeba coś podmieniać lub dopisywać w Larku 43 bo coś mi nie bangla
 
 
koala106 
Waypoint


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 181
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2009-01-26, 17:10   

cknorwid2 napisał/a:
Powiedźcie gdzie mam wrzucić wypakowany folder i czy trzeba coś podmieniać lub dopisywać w Larku 43 bo coś mi nie bangla
wypakuj na karte SD a potem w menu ustawienia wybierz nawigacje pokaz plik win.exe i bedzie dzialac
_________________
Naprawa GPS zawieszonych lub nie komunikujących się z PC - Mio, Goclever, Blow, Lark, Maxcom i inne chińskie, złącza USB Mio, Tomtom, Lark, Goclever i inne
 
 
 
cknorwid2 
Waypoint
cknorwid2


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 32
Skąd: podkarpacie
Wysłany: 2009-01-26, 17:32   

Ok Dzięki wszystko już bangla. W porównaniu z MIO 200 to stopień trudność przy nim jest naprawdę niewielki.
 
 
koala106 
Waypoint


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 181
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2009-01-26, 18:29   

cknorwid2 napisał/a:
W porównaniu z MIO 200 to stopień trudność przy nim jest naprawdę niewielki.
i o to chodziło:) dlatego też wolę Larka od MIO
_________________
Naprawa GPS zawieszonych lub nie komunikujących się z PC - Mio, Goclever, Blow, Lark, Maxcom i inne chińskie, złącza USB Mio, Tomtom, Lark, Goclever i inne
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,48 sekundy. Zapytań do SQL: 17