My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 
Garmin Nuvi 52 LM Europa
Garmin Nuvi 52 LM Europa
399.00 PLN
TomTom XXL IQ ROUTES 42 Europa
TomTom XXL IQ ROUTES 42 Europa
449.00 PLN
TomTom GO 500 Europa
TomTom GO 500 Europa
745.75 PLN
Lark FreeBird 50.9 BT Polska
Lark FreeBird 50.9 BT Polska
178.00 PLN
Mio Combo 5107 LM Europa
Mio Combo 5107 LM Europa
658.48 PLN
TomTom Go 6000 Europa
TomTom Go 6000 Europa
1149.74 PLN
TomTom XXL Classic Europa
TomTom XXL Classic Europa
466.99 PLN
Blow GPS580 Sirocco AutoMapa Europa
Blow GPS580 Sirocco AutoMapa
240.39 PLN
 
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
"Nie znaleziono map"
Autor Wiadomość
vatzeque
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Sty 2009
Posty: 10
  Wysłany: 2009-01-30, 12:02   "Nie znaleziono map"

Witam wszystkich.
Posiadam wersję Tomtoma dla motocyklistów Rider 2nd edition
Postępuję DOKŁADNIE tak jak opisuje blazej w tym poście http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=7444
Również robiłem tak SAMO jak opisane jest w Tutorialu w PDFie.
Na oprogramowaniu 7.910 dostajękomunikat, że nie znaleziono map, na Navcore 8.002.9117 jest to samo.
Co robię źle?
 
 
dagetto 
guru
Samsung Galaxy I9305


Pomógł: 36 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1135
Skąd: Mazowsze
Wysłany: 2009-01-30, 12:37   

A jaka mape chcesz wgrać?
 
 
vatzeque
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Sty 2009
Posty: 10
Wysłany: 2009-01-30, 22:09   

Chcę wgrać mapę Eastern_Europe_V815.2003
Próbowałem na oprogramowaniu 7.910 a także na 8.002.9117
Co ciekawe zawsze jest komunikat 'nie znaleziono map' i tyle, nie ma żadnej możliwości 'łażenia' po menu.
 
 
dagetto 
guru
Samsung Galaxy I9305


Pomógł: 36 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1135
Skąd: Mazowsze
Wysłany: 2009-01-31, 00:29   

Ta mapa chodzi tylko na navcore 8.20x oraz 8.3xx
Na Navcore 8.002 pójdą Ci mapy z końcówkami: 2022, 2023, 2024, 2033, 2034, 2057, 2059, 2064, 2081, 2096, 2173
Na Navcore 7.9xx pójdą: 2022, 2023, 2024, 2033, 2034, 2059, 2064, 2081, 2096, 2173, 2095, 2096, 2173
 
 
vatzeque
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Sty 2009
Posty: 10
Wysłany: 2009-02-01, 12:43   

Dzięki za info chłopie.
Właśnie wyłapałem gdzieś navcore 8.20x i rzeczywiście hula. Na navcore 8.02x czy 7.910 już nie. Zaczynam to ogarniać oraz całą tą tabelkę kompatybilności map i softów.
Będę dalej kminił.
pzdr

P.S. Właśnie mam navcore_8.002.9117 i przy mapie Eastern_Europe_v815.2023 wywala mi zły kod aktywacji. Oczywiście robię wg tutoriala (za pomocą cmd) i keygen8. Jakiś pomyśł?

[ Dodano: 2009-02-02, 20:12 ]
No i d... zbita.
Na navcore 7.910 nie działa mapa Eastern_Europe_v815.2023 (włączam tomtom i jest komunikat "nie znaleziono map", co dalej ta mapa na navcore 8.002 nie działa również ("nie znaleziono map", a na 8.200 działa :/
Dla map 815.xxxx oczywiście używam tt8 keygen.exe
 
 
dagetto 
guru
Samsung Galaxy I9305


Pomógł: 36 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1135
Skąd: Mazowsze
Wysłany: 2009-02-03, 16:09   

vatzeque napisał/a:
Na navcore 7.910 nie działa mapa Eastern_Europe_v815.2023


Jak nie działa jak działa :)
 
 
vatzeque
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Sty 2009
Posty: 10
Wysłany: 2009-02-03, 17:26   

Wiele razy próbowałem, przywiązuję wagę do tego czym patchuję ttsystem, sprawdzam jakiego keygena używam....
A jakie Ty masz urządzenie?

Aaaa, Ty masz pocket PC! Ja mam oprogramowanie
Kod:
ApplicationVersionVersionNumber=7901
ApplicationVersion=9181
, nie 7.910 jak omyłkowo wcześniej podałem. Co więcej moje urządzenie to to:
http://www.navishop.pl/in...y-w-polsce-i-we
 
 
dagetto 
guru
Samsung Galaxy I9305


Pomógł: 36 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1135
Skąd: Mazowsze
Wysłany: 2009-02-03, 17:47   

vatzeque napisał/a:
przywiązuję wagę do tego czym patchuję ttsystem


To zdanie mnie zaciekawiło. ttsystem w tej wersji się nie patchuje, podmienia się już gotowy ttsystem.
Jednak niedawno pojawił się nowy patcher i sądzę, że go nie znasz:
yDGpatch
Spróbuj nim się pobawić

Instalujesz yDGpatch.
Klikasz Patch File.
Szukasz ttsystem/PNDNavigator
Wciskasz GO

Aby program działał musi być na komputerze zainstalowany .NET Framework
 
 
vatzeque
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Sty 2009
Posty: 10
Wysłany: 2009-02-03, 22:02   

Tak szanowny kolego, korzystam z tego programu, działa, mam NET Framework 2.0 :]
Pół biedy z patchowaniem ttsystem, nawet gdy tego nie zrobię, to Tomek powinien widzieć jakieś mapki, czy nie?
Zresztą nie ważne na razie. System 7.901 nie widzi mapek z końcówką 2003(co wynika z tabeli GPSunderground.com) 2023, 2034, 2096 i więcej nie ściągałem, bo chyba nie ma sensu...
Aha, system 8.002 widzi mapy, które powinien (wg tabeli, lecz wywala komunikat o złym kodzie aktywacji :/ ).
 
 
dagetto 
guru
Samsung Galaxy I9305


Pomógł: 36 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1135
Skąd: Mazowsze
Wysłany: 2009-02-04, 12:13   

Na 100% musisz źle aktywować te mapy.
Wgrałem już nie jedną mapę na One XL, Go 700, Pocket PC i wszystko działa bez zarzutu.
Nie mam już pomysłów na pomoc.
 
 
vatzeque
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Sty 2009
Posty: 10
Wysłany: 2009-02-04, 17:04   

System 7.901 nie widzi mapy 725.1183 Estern Europe.
Coś jest nie tak z tym moim tomkiem :/
gość z GPSunderground.com ma ridera 2 i na tym sofcie mapa 815.2024Scandinavia mu hula...

[ Dodano: 2009-02-04, 20:52 ]
Uczyniłem wsio jeszcze raz tak jak w Twoim poradniku http://my-navia.pl/viewto...1a3e555125650c0
Sformatowałem kartę, nowysoft 6.7, później 7.901 (bo nie da się od razu wskoczyć na 7.901 poprzez TT Home, mapa ; Eastern_Europe_815_2023, linia komend komunikat po użyciu keygena "OK". Odłączam kabelek i..... Nie znaleziono map.
Co ciekawe pomimo sformatowania karty i zaktualizowania navcore wyskakują mi pliki MDS i MAC Canary Island, PL_CZ_HU_SK, Eastern Europe - tych mapek, które używałem z navcore wersji 6 (mapki też były wersji 6).
Clear flash już prędzej używałem, jak widać bez rezultatów. Tylko mnie zastanawia, że te pliczki mi się pojawiają, skoro karta została sformatowana :/
 
 
dagetto 
guru
Samsung Galaxy I9305


Pomógł: 36 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1135
Skąd: Mazowsze
Wysłany: 2009-02-05, 11:57   

Skoro wyskakuje komunikat ok po aktywacji mapy to musi być coś nie tak z ttsystem.
Clear Flash już używałeś więc powinno przeczyścić pamięć. Hmm...
 
 
vatzeque
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Sty 2009
Posty: 10
Wysłany: 2009-02-05, 16:18   

Właśnie. Już dostałem linka z ttsystem wersja 7.901 od demonfatala z GPSunderground i D.U.P.A.
W życiu dziesiątki razy flashowałem BIOSy, wgrywałem firmware'y do urządzeń, zmieniałem softy w tunerach TV SAT, ale takiego gwoździa jak z moim Tomkiem jeszcze nie miałem :/

[ Dodano: 2009-02-05, 19:57 ]
Dagetto, a gdybym Ci wysłał paczkę z softem 7.901, albo sam ttsystem spatchowałbyś mi?
Ściąnąłem 8.002 o czym już pisałem, on widzi mapy, ale za cholerę nie mogę na nim zadnej aktywować, wywala komunikat o złym kodzie aktywacyjnym....
Jakaś lebioda ze mnie normalnie :/
 
 
dagetto 
guru
Samsung Galaxy I9305


Pomógł: 36 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1135
Skąd: Mazowsze
Wysłany: 2009-02-05, 22:08   

Tu znalazłem Navcore do twojego Ridera:
http://download.tomtom.co...9181.rider7.cab
A Tu spatchowany przeze mnie ttsystem:
http://odsiebie.com/pokaz/1480238---17f5.html
 
 
vatzeque
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Sty 2009
Posty: 10
Wysłany: 2009-02-06, 16:57   

Soft z linku pierwszego mam w folderze z plikami ssanymi przez TThome, już na nim próbowałem (czysta instalka).
Teraz sprawdzę drugi link...

[ Dodano: 2009-02-08, 23:23 ]
Nic z tego. TTsystem podesłany przez Ciebie i objawy identyczne jak po moich zabiegach.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 1,87 sekundy. Zapytań do SQL: 13