Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-04-27, 06:18
Mio C250 odblokowanie, programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
greg_szczytno
azymut


Dołączył: 05 Kwi 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-04-05, 12:01   Mio C250 odblokowanie, programy nawigacyjne

Witam to mój 1 post więc nie wiem czy dobrze go umieszczę
Stałem się szczęśliwym posiadaczem Mio c250 w wersji mam 12 krajów i miomap v3 no i tak oczywiście mam i9nne mapki zaciągnięte za pomocą tego forum (dzieki wielkie)
Pytanie jest takie ja je teraz przemiescić do navi ??
Drugie pytanie czy mozna na tej navigacji dodać AutoMapę ?? czy musiałbym wywalić miomap ?? Prosze o pomoc i wyrozumiałośc moderaratora :)
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-01-31, 08:01, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
maxpl 
GPS instruktor



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 684
Skąd: Polska
Wysłany: 2008-04-06, 22:09   

greg_szczytno napisał/a:
Pytanie jest takie ja je teraz przemiescić do navi ??


Najlepiej użyj do tego czytnika kart i przekopiuj.

greg_szczytno napisał/a:
Drugie pytanie czy mozna na tej navigacji dodać AutoMapę ?? czy musiałbym wywalić miomap ??


Co do wgrania AM to poprzez ActiveSync nie ma szans gdyż urządzenie nie łączy si e poprzez AS tylko przez MioTransfer, a wrzucenie gotowca na kartę nie powiodło się (z braku czasu zaniechane testy) Poza tym WIN CE w tym modelu jest paskudnie okrojony.
_________________
Jeżeli myślisz, że jesteś "cienki" to nie jesteś sam. Każdy kto tu trafi stanie się ekspertem tylko musisz dużo czytać zanim zadasz pytanie.
 
 
florian76 
Waypoint


Dołączył: 15 Paź 2008
Posty: 20
Wysłany: 2009-02-17, 15:51   Mio C250 odblokowanie, nowe mapy i prog. nawigacyjny

Witam
Posiadam mio C250 i jestem ciekawy czy mozna ja jakos odblokowac ,dodac nowsze mapy ?
Jest to wersja 3.2 i rom R03


Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-10-16, 08:54, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Adii86
Navi Expert


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 09 Sty 2009
Posty: 405
Skąd: Toruń
Wysłany: 2009-02-17, 15:58   

a)ściągnij paczkie http://odsiebie.com/pokaz/560436---6c66.html
b)rozpakuj ją gdzieś na kompie
c)umieść kartę SD w zewnętrznym czytniku
d)rozpakowane pliki z paczki skopiuj na kartę
e)kartę umieść we włączonym urządzeniu i po kilku sekundach będzie odblokowane
By cofnąć odblokowanie wystarczy wyjąć kartę i zrobić twardy restart.
Paczka jest prosta, pozbawiona wodotrysków ale stabilna.
2.Zainstaluj ActiveSync aby komp zobaczył twoją navi jako urządzenie przenośne

Wtedy możesz powygrywać sobie mapy jakie chcesz


tu masz przykladowe tematy

http://www.my-navia.pl/vi...&highlight=c250
http://www.my-navia.pl/vi...&highlight=c250
_________________
Jak pomogłem kliknij "Pomógł"
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2009-02-17, 18:13   

2.Zainstaluj ActiveSync aby komp zobaczył twoją navi jako urządzenie przenośne

Wtedy możesz powygrywać sobie mapy jakie chcesz

A ta paczka z punktu a jest nie do tego modelu

Przez AS na pewno po wgrywasz tylko nie na c250, musisz ściągnąć mio transfer hack i tym programem będziesz mógł w mio c250 pogrzebać. Najlepiej MioPocket 2.0 release 27, bo mniej miejsca zajmuje na nawi

Na tym romie po odblokowaniu nie odpalisz tylko tomtoma, automapy, route 66 i garmina
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
florian76 
Waypoint


Dołączył: 15 Paź 2008
Posty: 20
Wysłany: 2009-02-17, 19:11   

Czyli co??? ta paczka nie do tego modelu ??
Prosze o wyjanienie bo narobie jeszcze dziadostwa i tyle bedzie ;(
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2009-02-17, 19:19   

Ta pacz co była podana to nie od tego modelu, ja akurat mam c250 z romem R03
Jak chcesz do c250 to tutaj masz wszystko: http://www.chomikuj.pl/xwertyx jakbyś nie doczytał hasło to nawigacja. Oprócz tego co napisałem post wyżej. Jak zastosujesz miopocket r27 to będziesz mógł mieć miomap z mapą Polski na nawi.

A tu masz link do miopocket r28 http://odsiebie.com/pokaz/1553695---eb64.html usunąłem z niego grę doom, metro, rozdzielczość 480x272 i media. Rozpakowujesz na kartę i wsadzasz do mio i tylko potwierdzasz resztę zrobi nawigacja. Tylko oczywiście z nawigacji usuwasz wszystkie panstwa oprócz Polski
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
florian76 
Waypoint


Dołączył: 15 Paź 2008
Posty: 20
Wysłany: 2009-02-17, 20:17   

CZy jest jakies specjalne postepowanie odnosnie wgrywania tego do mio?
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2009-02-17, 21:02   

Jak usuniesz mapy i wgrasz na kartę miopocket to tylko wsadzasz do nawi i potwierdzasz
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
florian76 
Waypoint


Dołączył: 15 Paź 2008
Posty: 20
Wysłany: 2009-02-18, 18:31   

a gdzie mozna wgrac nowa mape i czy mozna dograc cos jeszcze???
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2009-02-18, 18:44   

Jedynie na kartę SD możesz wgrywać najlepiej 2GB tylko nie SDHC, a jak odblokowałeś miopocketem to naciskając ikonę np. iGO wskazujesz gdzie znajduje się tenprogram
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
florian76 
Waypoint


Dołączył: 15 Paź 2008
Posty: 20
Wysłany: 2009-02-18, 19:10   

Moze jakis namiar na nowa mape polski zeby dzialala ;)
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2009-02-18, 19:16   

Ale do jakiego programu
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
florian76 
Waypoint


Dołączył: 15 Paź 2008
Posty: 20
Wysłany: 2009-02-18, 19:28   

wgralem nowa mape polski ale mio jej nie widzi ?!
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2009-02-18, 19:34   

Jeżeli masz oryginalną miomap to nie zobaczy, musi być scrakowana w folderze miomap/maps
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 12