Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2017-04-01, 20:12
Sterownik SDHC
Autor Wiadomość
grzew 
Waypoint


Dołączył: 28 Lut 2008
Posty: 39
Wysłany: 2008-03-15, 19:30   SDHC w Akira 517!

http://www.maxprograms.pl/plik,885.html

To są sterowniki do wm 5 & 6 ale powinno zadziałać pod CE 5

Nie testowałem z powodu braku karty sdhc, ale może ktoś wypróbuje?

Pracuję też nad inną metodą ;p
 
 
grzew 
Waypoint


Dołączył: 28 Lut 2008
Posty: 39
Wysłany: 2008-03-15, 21:46   

Patrzcie też tu:

http://www.tech-archive.n...2/msg00007.html
 
 
Andrzej Gdz 
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 01 Mar 2008
Posty: 303
Skąd: Grudziądz
Wysłany: 2008-03-16, 11:41   

No to moze ktos sie skusi i obada czy to dziala.

Ja bym to zrobil mam karte SHDC ale nie wiem co i jak zmienic w rejestrze Akiry.
 
 
goblin 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Mar 2008
Posty: 234
Wysłany: 2008-03-16, 13:31   

Jak ktos to sprawdzi to napewno podzieli sie na forum ta informacja.
_________________
Jesli pomogłem kliknij "Pomógł" przy moim poscie. To samo tyczy sie innych ;-)

Zanim zadasz pytanie, upewnij sie, ze Twoj problem nie byl jeszcze poruszany na forum. Uzyj funkcji SZUKAJ
FAQ - tutaj znajdziesz odpowiedzi na nurtujace Cie pytania (w trakcie przygotowania).
 
 
grzew 
Waypoint


Dołączył: 28 Lut 2008
Posty: 39
Wysłany: 2008-03-16, 14:50   

i dalej patrzcie tu: http://msdn2.microsoft.co...y/ms894008.aspx
 
 
grzew 
Waypoint


Dołączył: 28 Lut 2008
Posty: 39
Wysłany: 2008-03-16, 16:04   

a co powiecie na to: http://forum.xda-develope...ad.php?t=344338
to jest pod windows mobile 5 może zadziałać pod ce 5 ?
 
 
CityMatic 
Waypoint


Dołączył: 11 Mar 2008
Posty: 18
Skąd: Zamość
Wysłany: 2008-03-18, 08:53   Re: SDHC w Akira 517!

Pytanie mam-czy komuś sie udało zainstalować i działają karty powyżej 2GB
np na Akirze?
 
 
 
Giiim
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Mar 2008
Posty: 8
Wysłany: 2008-03-18, 10:08   

Wypakowalem sobie to na kompa zucilem do akiry 517 Mi wypisuje taką informacje przy instalacji Certs.cab "The file ...\Certs.cab is not a valid Windows CE Setup file." widocznei cos innego






Powiem tak jakby komus sie udalo zrobic to ze bedzie czytac takie karty to moze niech zrobi poznie backup i sobie wieszkosc osub potem wgra i po ustwia dla siebie
 
 
grzew 
Waypoint


Dołączył: 28 Lut 2008
Posty: 39
Wysłany: 2008-03-18, 18:52   

no faktycznie instalki nie działają ale tam jest jeszcze coś o rejestrze.
 
 
Giiim
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Mar 2008
Posty: 8
Wysłany: 2008-03-18, 22:47   

no wiem jutro sie z tym bede bawil z rejestrem dzis sie bawilem z tym opisem http://www.tech-archive.n...2/msg00007.html ale cos nie wychodzi bo nie istnieja tam niektore foldery bo to przygotowane pod inne chyba urzadzenie :-? efekt taki ze musialem wgrac apteczke do akiry i backup :-/ ale juz wszysko dziala dobrze ze jest takie cos 8-) pomyslimy jutro





tak mi sie ino zdaje ze w akirze juz jest cos przygotowane pod karty SDHC bo w rejestrze znalazlem pewna zaklade


[HKEY_LOCAL_MACHINE\Drivers\BuiltIn\SDIOStandardHC] tam moze trzeba jaki klucz wprowadzi albo po zmianiac wartosci znajduje sie tam tez plik rejest do pliku SDHC.dll moze trzeba po glowkowac i bedzie dzialac
 
 
grzew 
Waypoint


Dołączył: 28 Lut 2008
Posty: 39
Wysłany: 2008-03-19, 18:26   

no ja też znalazłem ten klucz

o tym kluczu jest coś tutaj: http://microsoft-personal.../1/Default.aspx

jeszcze nie czytałem
 
 
Tomasz_Problem 
Waypoint


Dołączył: 21 Lut 2008
Posty: 26
Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-03-20, 01:29   

temat na forum podany w ostatnim linku informuje o bootowaniu Win CE z karty... nie znalazlkem nic, co mogloby nas przyblizyc do uruchomienia SDHC na AKIRZE...

pozdro
_________________
POZDRO
 
 
 
Giiim
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Mar 2008
Posty: 8
Wysłany: 2008-03-24, 09:13   

no czekamy dalej moze ktos cos wymysli i bedzia chodzic te karty
 
 
andrew22zzz 
Waypoint



Dołączył: 18 Mar 2008
Posty: 17
Wysłany: 2008-03-24, 12:49   

CityMatic napisał/a:
Pytanie mam-czy komuś sie udało zainstalować i działają karty powyżej 2GB
np na Akirze?


Działają, ale nie SDHC. było o tym już TU
i w kilku innych miejscach, wystarczy wpisać 4GB w szukaj.
 
 
 
Giiim
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Mar 2008
Posty: 8
Wysłany: 2008-03-28, 22:29   

moze ktos nadal szuka apteczk albo jakiego rozwiazania do tego tematu ;-)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10