Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: Hukkle
2009-03-15, 07:12
Navia Nv45
Autor Wiadomość
coobav
azymut


Dołączył: 23 Lut 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-02-23, 13:58   Navia Nv45

Czy nv45 zachowuje się jak nv35 w sensie odblokowywania windows ?
http://www.biedronka.pl/i....03.09/s2_b.gif - bo chyba się skuszę wtedy
Ostatnio zmieniony przez Hukkle 2009-02-23, 16:28, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2009-02-23, 16:31   

coobav napisał/a:
Czy nv45 zachowuje się jak nv35

Czy pytałeś sprzedawcę?
Nazwisko i telefon do rzecznika prasowego Biedronki znajdziesz na stronach www.biedronka.pl
Przed dniem sprzedaży nikt ci nic konkretnego nie powie.
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
Ostatnio zmieniony przez Hukkle 2009-02-23, 16:49, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Dagi 
Waypoint
Dagi Dagers


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 28 Wrz 2008
Posty: 60
Skąd: Zamosc TL
Wysłany: 2009-03-02, 07:48   Re: Navia Nv45

coobav napisał/a:
Czy nv45 zachowuje się jak nv35 w sensie odblokowywania windows ?
http://www.biedronka.pl/i....03.09/s2_b.gif - bo chyba się skuszę wtedy

Z tym moze byc klopot bo nigdzie nie znalazlem pliku Autorun, a biorac pod uwage to ze uruchamia sie poprzez meni to trzeba bedzie troche pokombinowac
_________________
 
 
 
tomi_po 
Waypoint


Dołączył: 25 Lut 2009
Posty: 18
Wysłany: 2009-03-02, 09:38   

To napisz instrukcje :) wszyscy czekają
 
 
asdero 
Waypoint


Dołączył: 02 Mar 2009
Posty: 23
Wysłany: 2009-03-02, 09:57   

W rejestrze w sekcji init są odpalane po kolei usługi.
Pierwszy jest odpalany shell.exe, explorer.exe, OVL_Manager.exe i launch.exe (piszę z pamięci, bo nie mam teraz urządzenia). Na szybko podmieniłem wpis launch.exe na explorer.exe ale ten oryginalny explorer i wystartował ale jest mocno obcięty. Niestety teraz nie mogę się doświadczać nad urządzeniem, bo jestem w pracy. Wydaje mi się, że podmiana explorer.exe i ewentualnie jakaś mała zmiana w sekcji init rejestru załatwi sprawę.
Jeśli ktoś ma czas, to niech spróbuje to przetestować, bo jeśli się uda w ten sposób, bo będzie to najlepsze rozwiązanie bez kombinacji z nazwami plików.
launch.exe - to jest ten ekranik z wyborem nawigacja, ustawienia, multimedia. Więc pewno można mu podłożyć zmienionego explorer.exe i będzie po sprawie ;)
Sorry, że tak chaotycznie pisze ale nie mam za dużo czasu. Jednak myślę, że dla znawców tematu będzie to pomocne.
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-03-02, 10:00   

Wrzuć to
http://chomikuj.pl/Sance/...Desktop.z01.zip
lub to
http://chomikuj.pl/Sance/...y/ceDesktop.rar
do folderu ResidentFlash/MapaMap30/
Zmień nazwę MapaMap3.exe na nap MapaMap31.exe w folderze ResidentFlash/MapaMap30/
następnie zmień nazwę ceDesktop.exe na MapaMap3.exe i będziesz miał windę z paskiem
ewentualnie link do samego tolbara:
http://chomikuj.pl/Sance/...y/ToolbarPL.rar
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
Dagi 
Waypoint
Dagi Dagers


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 28 Wrz 2008
Posty: 60
Skąd: Zamosc TL
Wysłany: 2009-03-02, 10:15   

Ja skupilem sie na podmianie mapy na nowsza

Jesli ten windows jest tak okrojony to do czego sa tam pliki :
aac.plg
amr.plg
Mpeg4.plg
ac3.plg
Mp3.plg
mpeg1.plg
Bo jak dla mnie to do muzyki i filmow
W Nv 35 i w Navi II tych plikow nie ma
_________________
 
 
 
asdero 
Waypoint


Dołączył: 02 Mar 2009
Posty: 23
Wysłany: 2009-03-02, 10:17   

Sance napisał/a:
Wrzuć to
http://chomikuj.pl/Sance/...Desktop.z01.zip
lub to
http://chomikuj.pl/Sance/...y/ceDesktop.rar
do folderu ResidentFlash/MapaMap30/
Zmień nazwę MapaMap3.exe na nap MapaMap31.exe w folderze ResidentFlash/MapaMap30/
następnie zmień nazwę ceDesktop.exe na MapaMap3.exe i będziesz miał windę z paskiem

A, nie lepiej wgrać to do katalogu \windows i w rejestrze w init podmienić launch.exe na ceDesktop.exe ?
Powinien wtedy odpalić się ceDesktop zamiast tego default ekranu.
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-03-02, 10:52   

Jeżeli chcesz się bawić w zmianę rejestru i wiesz jak to zrobić to tak.
Z przyzwyczajenia piszę prostszy sposób aby za chwilę nie powstał temat "uwaliłem navie 45 POMOCY" ;)
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
asdero 
Waypoint


Dołączył: 02 Mar 2009
Posty: 23
Wysłany: 2009-03-02, 11:05   

Sance napisał/a:
Jeżeli chcesz się bawić w zmianę rejestru i wiesz jak to zrobić to tak.
Z przyzwyczajenia piszę prostszy sposób aby za chwilę nie powstał temat "uwaliłem navie 45 POMOCY" ;)


No, tak, masz rację :)
 
 
tomi_po 
Waypoint


Dołączył: 25 Lut 2009
Posty: 18
Wysłany: 2009-03-02, 11:15   

Sance napisał/a:
Wrzuć to
http://chomikuj.pl/Sance/...Desktop.z01.zip
lub to
http://chomikuj.pl/Sance/...y/ceDesktop.rar
do folderu ResidentFlash/MapaMap30/
Zmień nazwę MapaMap3.exe na nap MapaMap31.exe w folderze ResidentFlash/MapaMap30/
następnie zmień nazwę ceDesktop.exe na MapaMap3.exe i będziesz miał windę z paskiem
ewentualnie link do samego tolbara:
http://chomikuj.pl/Sance/...y/ToolbarPL.rar

I tak uruchamia się Explorator bez paska.
 
 
kwapol 
Waypoint
MODERATOR



Dołączył: 02 Mar 2009
Posty: 28
Skąd: WLKP
Wysłany: 2009-03-02, 13:16   

a mam pytanko.
kupilem dzis ta navi i ta MM 6 mi niezbyt odpowiada. czy jak zainstaluje na karcie SD Am 5.3 i wsadze do navii to ruszy?? czy bez odblokowania windowsa sie nie obejdzie??

do tej pory korzystalem z AM na sgh i900 wiec wybaczcie jesli moje pytanie o navie sa glupie
 
 
 
asdero 
Waypoint


Dołączył: 02 Mar 2009
Posty: 23
Wysłany: 2009-03-02, 13:28   

kwapol napisał/a:
czy bez odblokowania windowsa sie nie obejdzie??


Nie.
Default z karty, to możesz zdjęcia i pliki txt przeglądać :(
 
 
martitbg 
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2008
Posty: 24
Skąd: Tarnobrzeg
Wysłany: 2009-03-02, 13:30   

Witam. Kupiłem dzisiaj dla siostry tą nawigacje i mam pytanie czy w jakis sposób da się przenieść to menu początkowe na starą Navie 2008 ?
 
 
kwapol 
Waypoint
MODERATOR



Dołączył: 02 Mar 2009
Posty: 28
Skąd: WLKP
Wysłany: 2009-03-02, 13:37   

asdero napisał/a:

Nie.
Default z karty, to możesz zdjęcia i pliki txt przeglądać :(


czyli musze odblokowac??
i wtedy z karta probowac bo na pamiec wewnetrzna raczej mi AM nie wejdzie??
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,26 sekundy. Zapytań do SQL: 11