Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2019-06-15, 12:16
Aktywacja radarów - jak to zrobic i skąd wziąć
Autor Wiadomość
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2012-11-08, 11:05   

A w wątku http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=8370 to juz pisac nie możesz? Musisz zakłądac kolejny?

Do scalenia lub do śmietnika
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
rafixx
azymut


Dołączył: 07 Lis 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-11-08, 14:21   

rrudas napisał/a:
nie wiemy czy masz je aktywne czy nie.
Czy masz problem z aktywatorem, czy z obsługą programu, czy też ze złym zrozumieniem instrukcji obsługi.
Radary aktywowane przez FastActivate_04.11.2012 co zrobić aby Tom Tom mnie ostrzegał przed nimi

rrudas napisał/a:
Z chęcią się też dowiem gdzie wyczytałeś
rafixx napisał/a:
że aktywacja radarów odbywa się w menu w usługach Tom Tom
wyczytałem to tu: http://peb.pl/tom-tom/122...ry-problem.html
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-11-11, 19:29, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2012-11-08, 14:37   

Szkoda, że nie doczytałeś do końca...

Aktywator dał komunikat, ze radary spatchowane OK?
Są wygenerowane pliki *dct?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
rafixx
azymut


Dołączył: 07 Lis 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-11-08, 15:10   

Tak aktywator dał komunikat, ze radary spatchowane OK
i są wygenerowane pliki *dct
 
 
stif45 
GPS instruktor



Pomógł: 50 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 994
Wysłany: 2012-11-08, 16:06   

Jak masz wgrane navcore DSA_Navcore_9.465_Go_One_XL,to w menu TT jest ikonka SkinChooser,można tam zmienić emulacje.Wybierz nr.18.
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
rafixx
azymut


Dołączył: 07 Lis 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-11-08, 19:22   

Ustawiałem 18 ale konto my tom tom nadal nie aktywne
 
 
bobi74
Waypoint


Dołączył: 27 Sie 2010
Posty: 65
Wysłany: 2013-02-06, 19:06   

koledzy sciagnalem fotoradary stad http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=36784 fastative spatchowalem wszystko wyskoczylo dct ok oczywiscie skopiowalem te wszystkie pliki do katalogu z mapa ale jak wchodze w tomtom to wcale nie ma opcji wybrania fotoradarow. Nie wiem dlaczego tak sie dzieje prosze o pomoc. Moja nawigcja to tomtom go630 navcore 9430 a mapa to central europe 900.4602
 
 
stif45 
GPS instruktor



Pomógł: 50 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 994
Wysłany: 2013-02-07, 13:55   

Radary oryginalne od TT,po aktywacji,ustawiamy w menu TT pod ikonką Usługi TomTom ->Fotoradary -> Zmień ustawienia ostrzeżeń.Zaznaczamy -> Fotoradary stałe -> Zawsze -> Następny -> Wybieramy dzwięk ostrzegania -> TAK . Musimy po kolei w ten sposób ustawić wszystkie radary. Radary oryginalne i jako POI masz >>TU<<
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
Hubert30
Waypoint


Dołączył: 19 Maj 2009
Posty: 17
Wysłany: 2013-07-25, 03:02   

Witam
Własnie dograłem do swojego TT XL Canada 310 mapę 910.4952 moje navcore to 8.012
Chciałbym teraz dograć radary które sciagnąłem tu http://peb.pl/poi-do-tomt...-od-stif45.html moje pytanie
1. Plik po rozpakowaniu dogrywam do pliku z mapa czy do pamieci TT?
2 Jeśli mam to spachować to gdzie znajdę mete do fotoradarów czy nie potrzeba?
3. CZy po spachowaniu nie będą sie "gryzły" mapy z radarami?
Dziekuje za pomoc i wyrozumiałość
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2013-07-25, 08:56   

1. Patrz pierwsze posty tego wątku
2. Meta do radarów tam gdzie inne, trzeba patchować
3. Jak dobrze zrobisz, to nie. (wspólna meta i patchowanie radarów i mapy na raz)
_________________

 
 
pawel92
azymut


Dołączył: 25 Mar 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-03-27, 18:49   

Pomoże mi ktoś w odpowiedzi na pytanie dlaczego jak dodaje fotoradary podczas jazdy (na tym obrazki fotoradaru z "+") to niby pisze że fotoradar został dodany, ale tak naprawdę gdy jadę w tym samym miejscu kolejny raz to nawigacja nadal nie ma tego fotoradaru. Nie wiem co trzeba zrobic żeby on na trwałe zapamiętał foto...
 
 
stif45 
GPS instruktor



Pomógł: 50 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 994
Wysłany: 2014-03-27, 22:55   

Dodajesz radary które zapisują się w TT, ale nie są aktywne. Po podłączeniu do TTHome zostają wysłane do firmy TT gdzie zostają dodane i udostępnione użytkownikowi podczas aktualizacji TT.

Lepiej wgrać radary jako punkty POI i samemu dodawać nowe np. programem PoiEdit.
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
pawel92
azymut


Dołączył: 25 Mar 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-03-28, 20:43   

A możesz troszkę więcej powiedzieć jak to zrobić? Trzeba ten program ściągnąć i co dalej?
 
 
supr3me 
azymut


Dołączył: 21 Cze 2014
Posty: 4
Skąd: MANCHESTER
Wysłany: 2014-06-21, 22:40   tomtom go 400 powiadomienia o fotoradarach

Witam,

mam TomToma Go 400 od 2 miesiecy czyli nadal mam 3 miesieczna subskrypcje a fotoradary, ale nigdy nie ostrzegla mnie przed zadnym fotoradarem, w opcjach wszystko powłączane. Czy w tej nawigacji fotoradary dzialaja na tej samej zasadzie co powiadomienie o korkach, czyli poprzez telefon i internet czy powinno to dzialac bez telefonu? w ustawieniach jest dział "traffic i fotoradary" i po wejsciu w to trzeba to aktywowac, rozumiem ze traffic dziala poprzez telefon ale zeby fotoradary tez? czy moze wystarczy tylko raz podpiac pod telefon zeby aktywowac a pozniej juz bez telefonu? dzieki i pozdrawiam
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2014-06-22, 08:46   

Po pierwsze - sprawdź, czy nie trzeba ich aktywowac na stronie TomToma (MyTomTom/MyDrive/TTHome)
Po drugie - przeczytaj instrukcję http://download.tomtom.co...erawarnings.htm
Po trzecie - sprawdź, czy masz w ogóle je wgrane

Do scalenia z wątkiem http://www.my-navia.pl/vi...=120878#120878.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 12