Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Uruchomienie Automapy 5.3 z karty pamięci /bez odblokowania
Autor Wiadomość
lelek
Navi Expert


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 432
Wysłany: 2009-03-11, 07:11   

wojewoda napisał/a:
Cybant, i tu się mylisz.


A Ty sam sobie przeczysz... ;) :
wojewoda napisał/a:
Ja mam na karcie w jednym folderze Automapy dwie mapy

a za chwilę
wojewoda napisał/a:
U mnie struktura folderów w folderze Maps to folder Polska i folder Europe

Czyli masz każdą mapę w osobnym folderze.
A co do gryzienia się pytanie dodatkowe: w MENU > Wczytaj mapę wczytujesz obie mapy jednocześnie? ;-)
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-03-11, 08:01   

wojewoda napisał/a:
Cybant, i tu się mylisz. Ja mam na karcie w jednym folderze Automapy dwie mapy, PL i mini Europa i nic się nie gryzie, tylko ewentualna witamina powinna być EU

Z tym że u mnie to bezinstalki od znanego większości emyl@'a

U mnie struktura folderów w folderze Maps to folder Polska i folder Europe

Czyżby? :-)
Poczytaj dokładnie co napisałeś i jeśli wczytasz obie mapy z obu folderów jednocześnie to masz u mnie dwie skrzynki Kubusi :-) (w najlepszej jakości)
W folderze który nazwiesz np. "Ciocia Zosia" możesz mieć i 100 map (Polska, MiniEuropa, MakroEuropa, SuperEuropa, MegaEuropa, Polska itp., itd.) ale wszystkich na raz nie wczytasz, mało tego....jeśli do folderu Polska dorzucisz mapy np. Niemiec, Szwecji, Czech to zapomnij, że po wczytaniu z tego folderu zobaczysz mapę Polska, Niemcy, Szwecja, Czechy. Mapę danych krajów które chcesz mieć musisz stworzyć sam (tak jak zrobił to emyl@ przy MiniEuropie) a nie dorzucać mapy pojedyńczych krajów do np. mapy Polski.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
nski 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Mar 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-03-11, 11:14   

patryk1345 napisał/a:
Dzieki sprawdzone dziala na 100% mam automape 5.2 PL i dziala. mam Navie NV 45 z biedronki i wszystko dziala.

Zadam ponownie pytanie, inaczej:
czy na Navia Nv45 + karta SDHC, działa AM bezinstalacyjna ? Jeśli tak to prosze o linka.
_________________
naviczka przejdzie chrzest w niedziele ;)
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-03-11, 11:30   

nski napisał/a:
czy na Navia Nv45 + karta SDHC, działa AM bezinstalacyjna ? Jeśli tak to prosze o linka.

Wszelkiej maści AutoMapy w tym bez instalacyjne są do pobrania tu -------> http://my-navia.pl/viewto...2f378544c6548f0
Czy działa? Działa tylko czy Nv45 jest odblokowana?
_________________
Rem tene, verba sequentur.
Ostatnio zmieniony przez Sahem 2009-03-11, 11:31, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2009-03-11, 11:31   

Poszukaj w dziale AUTOMAPA
_________________

 
 
nski 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Mar 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-03-11, 11:35   

Cybant napisał/a:
nski napisał/a:
czy na Navia Nv45 + karta SDHC, działa AM bezinstalacyjna ? Jeśli tak to prosze o linka.

Wszelkiej maści AutoMapy w tym bez instalacyjne są do pobrania tu -------> http://my-navia.pl/viewto...2f378544c6548f0
Czy działa? Działa tylko czy Nv45 jest odblokowana?

Wyglada to tak ja pisalem wcześniej: "AM nie ładuje się, żadna "Polska (bezinstalacyjna, słodzona) " z linków na
http://my-navia.pl/viewto...81faa9e25733c05
przy próbie uruchomienia, pojawia się komunikat "Nie mozna odczytac mapy:\SDMC\AUTOMAPA EU\MAPS\POLSKA" Opcja "wczytaj mapę" wydaje taki sam komunikat.
Znalazlem na Forum taki problem ale ... nie wiele sie dowiedzialem:
http://www.my-navia.pl/vi...odczyta%E6+mapy
Edit:
Dodam, apropo:
wojewoda napisał/a:

.......
Z tym że u mnie to bezinstalki od znanego większości emyl@'a
........

Przy uruchamianiu bezinstalki emyl@'a, mam komunikat "Nie można uruchomic programu. Cannot ..... " Dochodze do wniosku, ze znane mi bezinstalki nie pasuja do Nv45"
_________________
naviczka przejdzie chrzest w niedziele ;)
 
 
osek
Waypoint


Dołączył: 03 Mar 2009
Posty: 26
Wysłany: 2009-03-11, 12:48   

cybant a czy istnieje taka mozliwosc aby wgrac sobie dodatkowa mape np czech i po przekroczeniu granicy załadowac te mape?
 
 
 
wojewoda 
Waypoint
Navia II



Pomógł: 8 razy
Wiek: 37
Dołączył: 15 Gru 2008
Posty: 129
Skąd: E 16 N 51
Wysłany: 2009-03-11, 13:00   

Cybant, może to kwestia nie zrozumienia się.
Moim celem było ukazanie ze istnieje możliwość posiadania nawet 10 map w automapie, ale nic nie pisałem o nadpisywaniu w jednym folderze wszystkich jedna na drugą. Podzielenie map, każda do innego folderu (ale w Automapie w folderze Maps) pozwala na nieograniczone ich ilosci bez konieczności tworzenia nowych folderów z całym programem Automapa i ich niepotrzebnym powielaniem.

osek napisał/a:
mam pytanko. Jesli zainstalowalem AutoMapa 5.3.0 (676) Polska to czy moge sobie wgrac mapy innych krajów?????



Cybant napisał/a:

Dorzucić możesz ale się nie polączą i nie zadziałają. Jedynym sposobem jest w czasie instalacji AutoMapa Europa zaznaczyć kraje które chce się mieć (w tym Polskę)


nie można łączyć, nie można wczytać jednocześnie, ale zadziałają każda osobno.

Jeśli zainstaluje AM Polskę a później znowu zainstaluje Automapę z Europą np mini (do innego folderu na karcie) to wystarczy później tylko przenieść samą mapę Polski do Maps z drugiej instalacji i pierwszy soft (po pierwszej instalacji) można usunąć. I będzie to działać.
Ostatnio zmieniony przez wojewoda 2009-03-11, 13:05, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Domanoid
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 05 Mar 2009
Posty: 22
Wysłany: 2009-03-11, 13:01   

Tu dałem AM którą używam, jeszcze postaram się dać mapę europy też na serwerek. Na razie tam jest sam program.

http://odsiebie.com/profil/Domanoid
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-03-11, 20:41   

wojewoda napisał/a:
Cybant, może to kwestia nie zrozumienia się.
Moim celem było ukazanie ze istnieje możliwość posiadania nawet 10 map w automapie, ale nic nie pisałem o nadpisywaniu w jednym folderze wszystkich jedna na drugą.

Masz rację nie zrozumieliśmy się.
Ja odczytałem, że osek ;po zainstalowaniu Polski chce doinstalować (dorzucić) inne kraje i jak obaj wiemy, że tak stworzona mapa jest do niczego nie przydatna.
Mam nadzieję, że sprawę wyjaśniliśmy.
Przepraszam za zamieszanie.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
szary73
azymut


Dołączył: 11 Mar 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-03-11, 23:36   

Hej! ten temat już chyba był, ale po odblokowaniu windy mm mi przepadła a robiłem zgodnie i instrukcjami!!! Automapa niby się zainstalowała ale też stwarza problemy bo podaje komunikat że mapa nie jest załadowana, albo że niewłaściwie zarejestrowana. Impas!!! Ani do przodu ani do tyłu. Niech ktoś pomoże :-/

[ Dodano: 2009-03-12, 00:08 ]
A właściwie to najlepiej byłoby wrócić do stanu "ze sklepu" i dokładnie przegłówkować, ale to chyba nie możliwe :-(
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2009-03-12, 07:41   

MM każdej chwili odtworzysz - wchodzisz na stronę Imagisu i ściągasz instalkę wersji, którą miałeś na nawigacji (bo rozumiem, że zgodnie z instrukcją, zacząłeś od rejestracji softu na stronie producenta). Zresztą może masz MM - sprawdź przez ActiveSync i ew. popraw ścieżki dostępu w skrótach.
AM - masz gotowca, czy instalkę?
_________________

 
 
wojewoda 
Waypoint
Navia II



Pomógł: 8 razy
Wiek: 37
Dołączył: 15 Gru 2008
Posty: 129
Skąd: E 16 N 51
Wysłany: 2009-03-12, 12:54   

Co do Automapy to na 99% kolega 2 posty wyżej nie dograł witaminek i przez to mu Automapa nie działa.

Co do odblokowywania, to napisz jakim sposobem to zrobiłeś:
1: Pawcio z allegro (to nie odblokowanie tylko nakładka)
2: Sposób Sance
3: Folder Explorer.exe na karcie sd
4: Manta unlock
5: ...
 
 
slawekanka
azymut


Dołączył: 04 Mar 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-03-20, 06:49   

Sposób z folderem "explorer.exe" działa w 100% podstawa to dobra karta SD nie testowałem na SDHC śmiga "auto mapa5.3" "IGO 8.3" , programy office, multimedialne. Tylko z aplikacji trzeba starać się wychodzić strzałką powrotną , a nie x bo wtedy szuka pulpitu ,który nie jest odblokowany i zawiesza się urządzenie.W nawigacjach trzeba ustawić port na com:7 /prędkość 4800 w Navia v45
 
 
facho
Waypoint


Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 49
Wysłany: 2009-03-20, 12:06   

Witam
mam taki problem chciałem zrobic tak aby AM odpalała się z karty ale za pierwszym razem wrzuciłem explorera na karte i uruchomiłem navi i odpalił się explorer. potem wgrałem AM na karte i zmieniłem nazwe pliku na explorer.exe i ku mojemu zdziwieniu odpala sie explorer zamiast AM. jak zrobic zeby AM się odpalała może ktos posiada dziewiczy rejestr bardzo bym prosił o pomoc
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 9