Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
TMC w iGo8 jak to uruchomic?
Autor Wiadomość
lary504 
Waypoint


Dołączył: 16 Mar 2008
Posty: 101
Skąd: net
Wysłany: 2009-03-04, 14:21   TMC w iGO w Navigonie 2110??

Jak uruchomić w iGo TMC na Navigonie 2110 max ?? Próbuje autowykrywanie ale cały czas brak?? Jaki wpis trzeba dodać w sys.txt ??
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-03-04, 14:56   Re: TMC w iGO w Navigonie 2110??

lary504 napisał/a:
Jak uruchomić w iGo TMC na Navigonie 2110 max ?? Próbuje autowykrywanie ale cały czas brak?? Jaki wpis trzeba dodać w sys.txt ??

Nie uruchomisz TMC na terenie Polski, ponieważ ta usługa jest niedostępna.
Jest w kilku krajach Europy, w niektórych płatna.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
lary504 
Waypoint


Dołączył: 16 Mar 2008
Posty: 101
Skąd: net
Wysłany: 2009-03-04, 15:51   

To ja wiem. Tylko mi nie wykrywa urządzenia TMC. A że w Polsce nie działa nie ma nic do wykrycia urządzenia
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-03-04, 17:27   

A czy czasem za to, że nie pokazuje Ci TMC nie jest odpowiedzialny plik data ?
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Irokez 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 226
Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2009-03-04, 21:38   

Może i odpowiada, ale ja mając Beckera 7827 nie miałem problemu z TMC na zadnej wersji iGO oprócz jakiejś modowanej i jakiejś jednej 8.1 zdaje sie.

Pozdrofka.
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-03-04, 22:02   

Irokez napisał/a:
nie miałem problemu z TMC na zadnej wersji iGO oprócz jakiejś modowanej i jakiejś jednej 8.1 zdaje sie.

No właśnie nie wiemy jaką wersję ma kolega lary504 i to jest szukanie wiatru w polu.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
maciejb84 
Waypoint


Wiek: 37
Dołączył: 19 Lut 2009
Posty: 43
Skąd: Świdnik
Wysłany: 2009-03-05, 21:30   TMC w iGo8 jak to uruchomic?

jest jakis sposob zeby uruchomic TMC w tym programie zeby dzialalo bo mi wyskakuje ze nie wykryto TMC :-?
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 111
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-03-05, 21:32   

W Polsce TCM nie działa. :-(
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 145 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2732
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2009-03-05, 21:50   

maciejb84, jak nie masz w nawigatorze sprzętu do odbioru sygnałów TMC to nic z tym nie zrobisz. Poza tym - jak pisał poprzednik - w Polsce TMC nie działa:
Wikipedia napisał/a:

...TMC w Polsce
Prywatna stacja radiowa przeprowadziła szereg testów ale Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad nie zdecydowała się jeszcze na pełną realizację projektu...


Działa za to pięknie w Niemczech :-)
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-03-05, 22:01   

W Austrii i Czechach również :-)
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
maciejb84 
Waypoint


Wiek: 37
Dołączył: 19 Lut 2009
Posty: 43
Skąd: Świdnik
Wysłany: 2009-03-05, 22:10   

no wlasnie ale jak to uruchomic w igo?
 
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 145 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2732
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2009-03-05, 22:33   

Widzę, że Twój sprzęt (Blaupunkt TravelPilot 300) ma odbiornik TMC. A iGO w ogóle Ci go wykrywa? (znaczy się TMC?). Co jest w MENU>Ustawienia>TMC? Widzisz tam sprzęt? Jak nie, to kliknij na dole "Uruchom autowykrywanie".
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
maciejb84 
Waypoint


Wiek: 37
Dołączył: 19 Lut 2009
Posty: 43
Skąd: Świdnik
Wysłany: 2009-03-05, 23:57   

bralem autowykrywanie i nie znalazo :/
 
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 145 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2732
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2009-03-06, 07:04   

A na innym sofcie TMC działa? Jest wykrywany?
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
lary504 
Waypoint


Dołączył: 16 Mar 2008
Posty: 101
Skąd: net
Wysłany: 2009-03-06, 07:22   

iGo mam najnowsze 8.3.2 Zczytałem ustawienia TMC z Navigona i wychodzi że port 1 a baudrate 115200 a w iGo największa wartość to 57600.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10