Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: navigator
2007-09-09, 10:42
Problem z TCPMP
Autor Wiadomość
dzwonek 
Waypoint



Wiek: 29
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 174
Wysłany: 2007-07-20, 11:08   TCPMP-pocket

Równie ż na stronie : http://navia.by.ru/ można znaleźć sposób na wgranie odtwarzacza plików mp3,avi i jpg.
Dla tych co mają problem ze znalezieniem jest to na dole strony :)
 
 
sergio 
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 13
Wysłany: 2007-07-20, 18:45   

Na forum GPS24 ktoś podał, aby przy tej operacji zmienić w Navii ustawienia pamięci - przesunąć suwak na około 3/4.
Po tym zabiegu MioMap strasznie zamuliło, trasa zmieniała się z dużym opóźnieniem. Przywróciłem standardowe ustawienia pamięci i wszystko działa OK, MioMap, MapaMap i odtwarzacz.
Urządzenie testowałem z pamięciami: Toshiba 1GB, Kingston HS 1GB oraz Kingston 2GB i wszystkie pamięci działają bez problemu, nie ma też różnicy w prędkości działania map.
Wniosek: nie warto inwestować w droższe pamięci HS skoro na standardowych działa tak samo.
Pozdrawiam.
_________________
Navia z Biedronki
 
 
livefr@g 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 86
Wysłany: 2007-07-20, 21:44   

Cytat:
Na forum GPS24 ktoś podał, aby przy tej operacji zmienić w Navii ustawienia pamięci - przesunąć suwak na około 3/4.


ta zmiana potrzebna jest tylko na czas instalacji , kopiowania niektórych plików. Po wykonaniu zadania należy przywrócić poprzednie ustawienia lub reset ON-OFF urządzenia.
 
 
micl
[Usunięty]

Wysłany: 2007-07-30, 17:55   Problem z TCPMP

Witam wszystkich i dzięki za to forum, na którym znalazłem już wiele odpowiedzi na moje pytania.


Mam problem z odtwarzaczem TCPMP. Ściągnąłem instalkę z http://navia.by.ru/, zainstalowałem odtwarzacz i wszystkie pluginy, ale niestety, moja Navia nie odtwarza filmów. Słychać tylko dźwięk, ale nie ma obrazu. Pewnie brakuje jakiś kodeków, tylko jak to naprawić?

Z góry dzięki wszystkim za pomoc
 
 
dzwonek 
Waypoint



Wiek: 29
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 174
Wysłany: 2007-07-30, 18:22   

ja u siebie też miałem problem i dopiero jak zmieniłem w ustawieniach:
1.jakość na normal(options-->video-->quality-->normal)
2. sterownik (options-->video-->video Driver-->Raw FrameBuffer
3. odznaczyłem Dither (options-->video-->Dither)
to wszystko dziłała :)
_________________
NAVIA
 
 
micl
[Usunięty]

Wysłany: 2007-07-30, 20:22   

dzięki wielkie, pomogło!
 
 
thor
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 20
Wysłany: 2007-07-30, 21:22   

Dokladnie a gdy film skonwertuje sie przez PocketDivixEncoder_0.3.96 wtedy dziala pieknie
 
 
box60
Waypoint
Akira 512


Dołączył: 26 Lip 2007
Posty: 36
Wysłany: 2007-08-01, 04:02   TCPMP v.0.81RC1 Beta

http://rapidshare.com/fil...mp81pl.rar.html
Link do paczki z programem i chyba wszystkimi wtyczkami, napisy, lyrics, i flv 0.4 włącznie..., dodatkowo youtubedownloader w środku
 
 
borek24 
Waypoint


Wiek: 43
Dołączył: 31 Lip 2007
Posty: 21
Wysłany: 2007-08-01, 08:36   

a tutaj nowsza wersja i ciekawsza graficznie
corecodec.coreplayer v.1.02--http://rapidshare.com/files/917212/CorePlayer.v.1.02.for.PocketPC.rar.html

pass-www.mobile-warez.ru
_________________
AKIRA 512
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1032
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-08-03, 00:34   

borek24 napisał/a:
a tutaj nowsza wersja i ciekawsza graficznie
CorePlayer.v.1.02.for.PocketPC.rar.html


w tym playerze trzeba wpisywać serial.... powinno być raz i ok
a on po restarcie woła znowu o te literki i cyferki.... czy to tak w koło macieju....???

nie można tego uproscić coby pamietał ze to juz było?

u was tak samo, czy to ja cos nie tak działam...
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
borek24 
Waypoint


Wiek: 43
Dołączył: 31 Lip 2007
Posty: 21
Wysłany: 2007-08-03, 07:25   

Witam. No właśnie zobaczyłem, że u mnie tak samo po restarcie woła klucz :(
_________________
AKIRA 512
 
 
rsms 
Navi Expert
Akira MM517


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 23 Lip 2007
Posty: 210
Wysłany: 2007-08-03, 09:10   

CorePlayer zapisuje plik konfiguracji w katalogu \Aplication Data\CorePlayer.
Jedno rozwiązanie to skopiować gdzieś ten katalog i po restarcie odtwarzać, a drugie to postąpić analogicznie jak w przypadku skrótów na pulpicie :-)
 
 
mtr888 
Waypoint
NOKIA 6210 Navigator



Wiek: 39
Dołączył: 21 Lip 2007
Posty: 70
Skąd: Lubin
Wysłany: 2007-08-25, 00:04   Odtwarzanie filmow PLIZZZ

Przy pomocy chris_m otrzymalem linki do 2 progsow: tcpmp81pl oraz iMusic. Niestety pierwszy z nich daje mi w filmach tylko dzwiek a obrazu brak (jest rozmazany i kompletnie niewidoczny). Drugiego z nich nie moge zainstalowac wogole.
Prosze o pomoc. Chcialbym moc odtwarzac .avi .3gp .mov

Aaaa mam Navie :) nie Akire.
_________________
NOKIA 6210 Naigator (Nokia Maps)
 
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1032
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-08-25, 00:15   

mtr888 jezeli chodzi o TCPMP to jest łatwy sposób, zapodany przez dzwonka
ciut wyżej w tym poscie :mrgreen:

na początku zeby włączyć jakieś dzieło to musisz wejśc w file i open file
a później mozesz też wybrać
options\settings\selectpage\file associations i wybierasz z jakimi pliczkami chcesz skojarzyć programik
chyba resecik trzeba
i później spokojnie mozesz wybierać pliki bez wchodzenia w playera


Jeżeli chodzi o iMusic to po rozpakowaniu szukasz pliczku setup i instalujesz, póxniej tylko musisz wpisać kod odblokowujacy w programie, który znajdziesz po rozpakowaniu w pliczku "serial"
na navię mi wlazło bez problemu
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
mtr888 
Waypoint
NOKIA 6210 Navigator



Wiek: 39
Dołączył: 21 Lip 2007
Posty: 70
Skąd: Lubin
Wysłany: 2007-08-25, 01:12   

chris_m napisał/a:
options\settings\selectpage\file associations i wybierasz z jakimi pliczkami chcesz skojarzyć programik

Tak zrobilem. Niestety skojarzenie daje tylko jedna rzecz. Ze jak sie pojawi taki plik a ja na nim klikne to otworz sie ona wlasnie przez TCPMP. Niestety otwiera sie dzieka a grafika to tylko jakies chaotyczne piksle.

chris_m napisał/a:
chyba resecik trzeba

Niestety bra akcji. Zachowanie dokladie jak wyzej.

chris_m napisał/a:
Jeżeli chodzi o iMusic to po rozpakowaniu szukasz pliczku setup i instalujesz

No niestety po kliknieciu w SETUP wyswietla sie takie cos jakbys kliknal we wlasciwosci pliku. Niestety instalacja sie nie odpala. Probowalem odpalic iMusic.ENG_PPC2000_ARM ale niestety ciagle pokazuje ze brauje mu jakichs plikow a na koncu znika i ic dalej nie da sie zrobic :(
_________________
NOKIA 6210 Naigator (Nokia Maps)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10