Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Problemy z instalacją innych programów nawigacyjnych
Autor Wiadomość
tomek2954 
Waypoint


Dołączył: 04 Mar 2009
Posty: 41
Wysłany: 2009-03-08, 09:06   

wijdz w plik navi ice.ini i pod wpisem ustawien tomtom wpisz to i bedziesz mial ikone na pasku zadan do przejscia w orginalny soft navia 54
ICONXPBUTTON
x = 217
y = 0
Command = \Windows\launch.exe
SizeNormal = 32
SizePushed = 24
ScaleAlpha = 100
IconNormal = ..\PawcoIcons\tab_navi.ico
ScaleAlpha = 100
IconPushed = ..\PawcoIcons\tab_navi.ico

TEXT
x = 220
y = 10
Text = NV45
Color = FF0F0F
FrameColor = 000000
Size = 12
Weight = 700
CreateFont
CreateFont

[ Dodano: 2009-03-08, 09:20 ]
wejdz w plik navi ice.ini i pod wpisem ustawien tomtom wpisz to i bedziesz mial ikone na pasku zadan do przejscia w orginalny soft navia 45
ICONXPBUTTON
x = 217
y = 0
Command = \Windows\launch.exe
SizeNormal = 32
SizePushed = 24
ScaleAlpha = 100
IconNormal = ..\PawcoIcons\tab_navi.ico
ScaleAlpha = 100
IconPushed = ..\PawcoIcons\tab_navi.ico

TEXT
x = 220
y = 10
Text = NV45
Color = FF0F0F
FrameColor = 000000
Size = 12
Weight = 700
CreateFont
CreateFont
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18889
Skąd: 3City
Wysłany: 2009-03-08, 11:00   

Problem w tym, że każda mapa/nawigacja ma swoje, niepowtarzalne dane - a większośc (?) zarejestrowała mapy u producenta, więc kto będzie ryzykował zdublowanie numeru...
Najprościej - kontakt z producentem mapy ( http://www.mojemapy.imagis.pl )
_________________

 
 
D.B. Cooper
Waypoint


Dołączył: 03 Mar 2009
Posty: 44
Wysłany: 2009-03-08, 13:15   

navka nv. 45 w porównaniu do navii 2008 to jak dzień do nocy ...jeśli chcesz kupić np. na allegro to nie polecam nv. 45 bo jest zrobiona jakby chcieli oszczędzić na materiale...( brak wejścia słuchawkowego i antenowego, jeden słaby głośniczek, beznadziejny uchwyt mocujący i ogólnie mało masywny wygląd ) JEŚLI MASZ MOŻLIWOŚĆ KUPUJ nv. 35!!
 
 
wacekvip
azymut


Dołączył: 07 Mar 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-03-08, 13:23   

harry napisał/a:
wacekvip napisał/a:
prosze o rade linki do map mile widziane
Tajny dział Mapy jest do Twojej dyspozycji... :mrgreen:


tak szukalem nic ciekawego nie znalazlem nawet nie wiem jak wgrac mape
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-03-08, 13:27   

http://automapa.pl/?PEI=80019&lng=PL&ch=1
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
PuMa
Waypoint


Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 23
Wysłany: 2009-03-08, 13:55   

a nie mozna tego ominac zebym nie musiał odblokowywać mapy bo pisze mi ze musze jakis dac nr.seryjny nr urzadzenia klucz odblokowywujacy ? jak to zrobic zeby tego nei było tylko normalnie do mapy szło ?
 
 
Darek 8312 
azymut


Dołączył: 07 Mar 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-03-08, 14:33   

Witam mam pytanie do kolegi grzecholik jaki jest ten sposób na odblokowanie który morze uszkodzić Nawke :?:
 
 
rotowirus
azymut


Dołączył: 08 Mar 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-03-08, 14:56   

witajcie
a czy ktos odpalał automape bez odblokowania wince??
może tak bezpieczniej dla samego urządzenia??

no i tu sie rodzi moje pytanie jak to zrobic ?
pozdr.
 
 
Dagi 
Waypoint
Dagi Dagers


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 28 Wrz 2008
Posty: 60
Skąd: Zamosc TL
Wysłany: 2009-03-08, 14:57   

Zeby normalnie do mapy szlo musisz miec jeden najwazniejszy nr ID bez ktorego nic nie zrobisz.
Na obudowie nawigacji masz tylko nr seryjny mapy (ten potrzebny do rejestracji na stronie) a nr ID mozesz odczytac jedynie z dzialajacej mapy na nawigacji.

Teraz pozostaje tylko wgrac to co bylo fabrycznie na nawigacji i odczytac nr ID, niestety inaczej sie nie da, a kopia ResidentFlash jest u mnie do sciagniecia jak tez instalka tego co fabrycznie jest wgrane.
_________________
 
 
 
grzecholik
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Mar 2009
Posty: 14
Wysłany: 2009-03-08, 15:01   

Darek 8312 napisał/a:
Witam mam pytanie do kolegi grzecholik jaki jest ten sposób na odblokowanie który morze uszkodzić Nawke :?:


poczytaj wcześniejsze posty, tam jest wszystko dokładnie opisane.
Podobny przypadek do mojego wcześniej miał kolega aspo
http://www.my-navia.pl/vi...r=asc&start=375
 
 
PuMa
Waypoint


Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 23
Wysłany: 2009-03-08, 15:13   

czyli nic nie zrobie ?

[ Dodano: 2009-03-08, 15:13 ]
jak nie bede miał tamtego ?nr seryjnego i klucz odblokowujący
 
 
Dagi 
Waypoint
Dagi Dagers


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 28 Wrz 2008
Posty: 60
Skąd: Zamosc TL
Wysłany: 2009-03-08, 15:27   

Musisz miec to co bylo po zakupie wtedy bedziesz mial wszystkie nr
Zeby nie bylo zamieszania z numerami najlepiej wgrac z instalki to co bylo fabrycznie
W Nv35 i Navi2 nie byly potrzebne zadne numery aktywacji w takiej instalce, mozliwe ze i w Nv45 tez tak jest choc nie moge zagwarantowac bo nie testowalem.
_________________
 
 
 
osek
Waypoint


Dołączył: 03 Mar 2009
Posty: 26
Wysłany: 2009-03-08, 15:41   

sluchajcie wlasniejestem w trakcie aktualizacji MapyMap ( jeszcze przed odblokowaniem. Mma pytanko na czym zainstalowac aktualizacje na karcie SD czy na navi?
 
 
 
osek
Waypoint


Dołączył: 03 Mar 2009
Posty: 26
Wysłany: 2009-03-08, 15:58   

poszlo na navie

maglisa,a pozwole sobie zapytac, Ty masz odblokowanan Navie? jesli tak to jakim sposobem?
 
 
 
maglisa 
Waypoint


Dołączyła: 03 Mar 2009
Posty: 63
Wysłany: 2009-03-08, 16:02   

osek napisał/a:
poszlo na navie

maglisa,a pozwole sobie zapytac, Ty masz odblokowanan Navie? jesli tak to jakim sposobem?


Hehe, pozwole sobie odpowiedzieć. ;-) :-)
Owszem, mam odblokowaną, ale nie na stałe. Znaczy opisanym wyżej przez mnie sposobem "na kartę". I własnie kombinuję, jakby tu sobie skrót zrobić na pulpicie windy, żeby nie grzebać w folderzach za każdym razem. Tylko pukpuk i mam nakłądkę. Na razie tę od Pawca, ale czekam na leszą. :-D

Chodzi Automapa, MM, iGo, miomap.

[ Dodano: 2009-03-08, 16:04 ]
ClauveR napisał/a:
sposobem Pawco odblokowałem już 4 takie nawigacje i wszystkie chodzą aż miło
[..]

Nie wiem co zrobiliście, że Wam się wywaliła cała nawigacja, ale widocznie musieliście zrobić coś źle albo urządzenie samo w sobie musiało mieć już jakąś fabryczną wadę.

I ja tak sadzę. Mieliście pecha po prostu, panowie. :-(
_________________
Uwielbiam elektroniczne gadżety!
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 9