Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Problemy z instalacją innych programów nawigacyjnych
Autor Wiadomość
osek
Waypoint


Dołączył: 03 Mar 2009
Posty: 26
Wysłany: 2009-03-08, 16:10   

maglisa napisz do mnie na gg, mam pare pytan, nie chce zasmiecac forum
 
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3457
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-03-08, 18:09   

wacekvip napisał/a:
harry napisał/a:
wacekvip napisał/a:
prosze o rade linki do map mile widziane
Tajny dział Mapy jest do Twojej dyspozycji... :mrgreen:

tak szukalem nic ciekawego nie znalazlem nawet nie wiem jak wgrac mape

Przepraszam, to ja wysiadam... :shock:
_________________

 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-03-08, 18:17   

Allegro.pl
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
osek
Waypoint


Dołączył: 03 Mar 2009
Posty: 26
Wysłany: 2009-03-08, 22:29   

pytanie laika: sciagnalem AutoMapa 5.3.0 (676) Polska (bezinstalacyjna, słodzona) od emyl@ rozpakowalem i jest tam folder z witaminkami. co mam z nimi zrobi? pozaminiac pliki o odpalic te aplikacje?
 
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-03-08, 22:32   

Jeśli jest podane, że słodzona to powinna ruszyć bez podmiany. Jeśli nie zechce ruszyć wtedy podmień.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Pit-R
Waypoint


Dołączył: 27 Wrz 2008
Posty: 103
Wysłany: 2009-03-16, 18:31   

bjp1010 napisał/a:
Koledzy nie musicie męczc się z edytorem rejestru zeby miec pulpit jak w Mio 200 .Należy na karcie stworzyc plik ob nazwie exsplorer.exe pusty i po resecie Navi nv45 jest odvblokowana.Potem scągnąc ze strony. http://prmbuilding.co.uk/navi/eslord-panel.rar /panel z Mio 2000 do navi skopiowac na karte dwa pliki o nazwie MioMap i Map do którego kopiójemy Auto Mape iGO TomTom co chcemy .Nastepie otwieramy plik MioMap na karcie i urochomiamy plik o nazwie SYSTEMFRE>EXE czarna ikona z literą I .Dwókrotnie naciskając ikone zamykamy krzyzykiem aplikacje i mamy pulpit z Mio 200 .Otrzywisci kazdą ikone mozna zmienic



No świetnie - pulpit jest. Tylko nie da się spod tego pulpitu niczego uruchomić. AutoMapa skopiowana do folderu Mapy nie startuje na pewno, tylko wywala błąd. Co do iGo i innych nie wiem, ale spodziewałbym się raczej analogii. Poza tym wystarczy nawigację wyłączyć (nie uśpić) i po ponownym włączeniu pulpitu już nie ma, tylko jesteśmy w punkcie wyjścia. Więc z tymi zachwytami bym nieco przystopował.
_________________
NV45, Lark 43.1, NV431
--------------------------
pozdrówka :-D
 
 
Marek-B
Waypoint



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 02 Mar 2009
Posty: 56
Wysłany: 2009-03-22, 16:26   Tom TOM na Navi nv 45

Witam . Czy komus udało odpalic Tom toma na naszej navi?
Program niby odpala , ale map nie widzi . siedzę już drugi weekend , robię niby wszystko z opisu http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
i nic.
 
 
Pawcio74 
azymut


Wiek: 46
Dołączył: 01 Mar 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-03-23, 18:23   Działa ....

Witaj !

U mnie bez najmniejszych problemów - trzeba się tylko trzymać instrukcji i ... myśleć co się robi. Mam w tej chwili kartę 2 GB i zainstalowane: AM 5.3, iGO8.3.2.79297, TomToma 7.910 z mapami 825.2159, MapęMap 6.10 z mapami 2602, i do tego Destinatora7 ....

Także cierpliwości w działaniu ...

Pozdrawiam
 
 
Marek-B
Waypoint



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 02 Mar 2009
Posty: 56
Wysłany: 2009-03-23, 20:27   

Właśnie odpaliłem TomToma :) Ta sama wersja. troche namotałem wcześniej i dlatego nie widział map.
_________________
Lark 50.1 z WinCE 6.0
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 145 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2732
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2009-03-23, 21:07   

Czyli już działa? Zamykam.
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
artserwis
azymut


Dołączył: 26 Lis 2008
Posty: 2
Wysłany: 2009-04-01, 10:43   

Nakładka PAWCO - Do jakich wersji map (iGO , TT , AM ) działają ikonki z pulpitu głównego ? Czy ktoś posiada podobnie zrobiony (krok po kroku) jak w przypadku opisu nakładki PAWCO sposób wgrywania map na "naszą NV 45" ? Proszę o umieszczenie na forum tematu LAIK ! ,a zaoszczędzicie Panowie kupę roboty...Pozdrawiam ! I chylę czoła za dobrą robotę !Dzięki !
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-04-01, 10:49   

artserwis napisał/a:
Nakładka PAWCO - Do jakich wersji map (iGO , TT , AM ) działają ikonki z pulpitu głównego ? Czy ktoś posiada podobnie zrobiony (krok po kroku) jak w przypadku opisu nakładki PAWCO sposób wgrywania map na "naszą NV 45" ? Proszę o umieszczenie na forum tematu LAIK ! ,a zaoszczędzicie Panowie kupę roboty...Pozdrawiam ! I chylę czoła za dobrą robotę !Dzięki !



Troszkę nie ten dział.
Działają do każdej wersji map tylko trzeba umieścić je w odpowiednich katalogach co do wgrania map wejdź w dział programów i tam znajdziesz mnóstwo opisów jak zainstalować dany program -proces instalacji jest w 90% identyczny na wszystkich urządzeniach.
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
artserwis
azymut


Dołączył: 26 Lis 2008
Posty: 2
Wysłany: 2009-04-01, 10:58   

Przepraszam jeśli nie ten dział, ale co znaczy "umieścić je w odpowiednich katalogach "
laik-artserwis i gdzie jest przycisk POMÓGŁ ?
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-04-01, 11:10   

w plikach pages masz pliki .ini tam są podane ścieżki do programów np:

BITMAPBUTTON
x = 65
y = 73
NewIni = \StorageCard\Automapa EU\AutoMapa EU.exe
BitmapNormal = ..\bitmaps\automapa.bmp
BitmapPushed = ..\bitmaps\automapa.bmp

Na czerwono masz ścieżkę do której prowadzi dany przycisk.

Przycisk pomógł ma tylko autor tematu
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
gummmibear
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Kwi 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-04-08, 18:43   Problem z wgraniem innej mapy

Dostałem navie, chciałem spróbować wgrać inną mapę na karte SD.

Aktualna wgrana mapa igo8, przez "serwis" wczytuje się z karty.

Przy wyciągnięej karcie, powinienem mieć dostęp do standardowej mapy.
Niestety, przy próbie wejścia do nawigacji, próbuje się uruchomić mapa zainstalowana na karcie. ;(

Wydaje mi się ze bedzie coś w configu windowsa ce pogrzebane, i standardowo wczytanie tylko igo8.

Ktoś wie jak sprawić automagicznie aby systemik łyknoł automape z karty? Lub chociażby standardową mapke?

Który plik na navi trzeba edytować?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 9