Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Problemy z instalacją innych programów nawigacyjnych
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18889
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-04-08, 19:07   

W opcjach (chyba) jest wybór programu uruchamianego spod NAWIGACJA
_________________

 
 
gummmibear
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Kwi 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-04-08, 19:16   

W opcjach są tylko standardowe funkcje dotycząc, obrazu, dźwięku itp. :roll:
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18889
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-04-08, 19:18   

iGO startuje spod NAWIGACJA?

Podłącz do kompa i zobacz co masz w folderach MapaMap i Mobilenavigator
_________________

 
 
gummmibear
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Kwi 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-04-08, 19:43   

tak iGO startuje spod nawigacja .

hum, rozumiem że nawigacje podłączać do kompa pod wyłączoną nawigacją?

Jeśli tak to mam problem, ponieważ navi nie startuje ;(
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18889
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-04-08, 19:49   

Włącz urządzenie i podłącz do PC przez ActiveSync - skoro rusza iGO, to ktoś coś pozmieniał i trzena zobaczyć, jakie pliki dodano/mieniono
_________________

 
 
gummmibear
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Kwi 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-04-08, 20:06   

ok . udało mi się.
mam katalog ResidentFlash/MapaMap
/MapaMap30
/MapaMap301
/viuces


gdzie znajde jakieś pliki konfiguracyjne?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18889
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-04-08, 20:11   

Daj liste plików (z rozszerzeniami - zobacz http://www.my-navia.pl/vi...p=132186#132186 ) z folderów MapaMap
_________________

 
 
gummmibear
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Kwi 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-04-08, 20:17   

/MapaMap30/branding123.zip
./crash.txt
./data.zip
./gqtmc.dll
./qtmc.pil
./MAPMAP.exe
./sys.txt
./tahoma.ttf
./tmceventlist.csv
i foldery znajdujące się w tym katalogu

/custom
/defaults
/license
/save
/tts_loq
/ui_igo8
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18889
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-04-08, 21:07   

OK. Ktoś po prostu wgrał iGO i nazwał folder zamiast IGO8: MapaMap30. a plik iGO8.exe nazwał mapamap.exe

Co masz w pliku sys.txt?

Aby uruchamiać MM, musisz ten katalog usunąć (skopiowac na PC) i zainstalowac Mapę Map.
_________________

 
 
gummmibear
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Kwi 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-04-08, 21:21   

[folders]
content="\SDMMC\content"

[interface]
skin="ui_igo8"
maxzoom2d=6000000
show_exit=1
shutdown_time=0


[rawdisplay]
;class="landspace"

[debug]
skip_eula=1
tts_min_ready_wav=1
tts_getaway="100"
enable_roadshadow=1

[map]
auto_nightmode=0

[timezone]
sync_os_t_timezone = 0
rest_os_timezone = 0

[msnd]
msnd.start =0

[sound]
queue_length = 200

Coś takiego,
Nie da rady uruchomić jakoś automapy, która zapisana jest na karcie? Niechciał bym tracić aktualnej mapy, mogły by jakoś współgrac?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18889
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-04-08, 21:34   

Całe iGO jest w pamięci, stąd rusza i bez karty.

Najprościej: wgraj jakiś panel, będziesz mógł spod niego uruchamiac programy nawigacyjne lub odblokuj w inny sposób. Zobacz http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=178

Nieśmiało zaproponuję AdJa + skrypt startowy dla Nv45: KLIK
_________________

 
 
gummmibear
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Kwi 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-04-08, 22:35   

Właśnie zgrywam AdJe na karte z automapą.

Może zadziała :)

Ale i tak dzięki za pomoc. I objaśnienia :) ;-)

[ Dodano: 2010-04-08, 23:40 ]
Zgrałem, folder i pliki na karte, tak jak w manualu.

Ale nadal kiszka, aigo się uruchamia ;(
 
 
SHAD
azymut


Dołączył: 30 Kwi 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-04-30, 19:12   Navia NV45

Witam !!!

To moje pierwsze wgrywanie mapy do navi nv45 mam pytanie jaka jest najnowsza mapa z aktualniejszymi foto radami i nowymi drogami ?

I jak wgrać mapę :)

Proszę o pomoc bo mam jakaś starą mapę i dużo nowych dróg nie pokazuje i foto radarów nowych.

Czekam na odp. :->
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2010-04-30, 19:15   

Nie istnieje cos takiego, jak mapa do urządzenia Nv45.
Może być mapa do programu nawigacyjnego iGO, lub MapaMap.

Jeśli chodzi o MM - polecam http://www.mapamap.pl/pl/content/aktualizacje
Jak wgrać: http://www.mapamap.pl/pl/pomoctechniczna
radary: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15630
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Dunay 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 35
Dołączył: 26 Lip 2010
Posty: 12
Wysłany: 2011-01-04, 17:13   Navia nv45 i iGo

Po tym jak moja nv45 nie jest wstanie ruszyć najnowszej AM postanowiłem dać jej iGo. Folder z IGO mam na karcie SD. Teraz chcę żeby IGO ruszało spod przycisku "Nawigacja" w AM była to podmiana pliku "mapamap3.exe" i szło bez problemu. Czy jest taki plik do Igo? A jeśli nie to gdzie coś pozmieniać aby działało IGO spod przycisku.

Z góry dzięki za pomoc
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 9