Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Nowa MM
Autor Wiadomość
Dagi 
Waypoint
Dagi Dagers


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 28 Wrz 2008
Posty: 60
Skąd: Zamosc TL
Wysłany: 2009-03-03, 12:07   Nowa MM

Wrzucilem sobie najnowsza mape PL_2520-200809 na karte SD zrobilem aktywacje i tylko raz zadzialala, byl tez klopot bo nie pokazywalo jaka jest wersja mapy ale podejzewam ze to wina karty bo jest jakas nie pewna i raz ja widzi a raz nie, czasem nawet navia nie chce sie uruchomic jak jest karta wlozona

Potem zainstalowalem na Navi MMNavia6016_2520.exe i tu bylem zdziwiony bo nowa mapa nie chciala klucza do aktywacji i tu moje pytanie czy ktos to juz sprawdzil czy trzeba aktywowac czy to tylko u mnie zadzialala po instalacji bez klucza aktywujacego
_________________
 
 
 
gesio1
Waypoint


Dołączył: 11 Kwi 2008
Posty: 80
Wysłany: 2009-03-03, 23:13   Re: Nowa MM

Dagi napisał/a:
Wrzucilem sobie najnowsza mape...


U mnie chodzi oki poczytaj sposób
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=8372
:-D


-=====================================-
@WĘDROWCA
Wystarczy zacytowanie kilku słów; nie trzeba cytować całego poprzedniego posta. Poprawiłem.
-=====================================-
Ostatnio zmieniony przez Wedrowca 2009-03-03, 23:47, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Dagi 
Waypoint
Dagi Dagers


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 28 Wrz 2008
Posty: 60
Skąd: Zamosc TL
Wysłany: 2009-03-04, 00:13   

U mnie tez chodzi ale ciekaw jestem dlaczego wszystko dziala i nie chce klucza do aktywacji mapy ?

Jak mialem sama mape na karcie to chciala klucz, a jak zainstalowalem calosc na nawigacji to dziala bez klucza.
Dlatego pytam czy ktos to sprawdzal i ma tak samo czy musi wpisac klucz aktywujacy mape.
_________________
 
 
 
jarker
azymut


Dołączył: 03 Paź 2008
Posty: 2
Wysłany: 2009-03-05, 10:48   

Czy ktoś wgrywał uaktualnienie 6.0.16 ze strony mapamap.pl? Mi, w nowej navii nv45 w połowie wgrywania pokazał się błąd. Kilkakrotnie próbowalem i zawsze to samo. Stary program juz nie działa, nowego niema. Jest jeszcze sposób na wgranie tej mapy na kartę SD, ale za taką radę dziękuję, chcę mieć mapęmap w navii i wolny slot. Ktos pomoże? pozdrawiam.
 
 
s_s 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Mar 2008
Posty: 5
Wysłany: 2009-03-05, 11:00   

ale w które miejsce wrzuciłeś tą nową mape z wiekszym pokryciem na pamieć nawigacji - do jakiego folderu - tylko skopiowałeś czy instalowałeś?
link podany przez Ciebie nie działa
 
 
jarker
azymut


Dołączył: 03 Paź 2008
Posty: 2
Wysłany: 2009-03-05, 14:45   

Link- http://www.mapamap.pl/
Postępowałem zgodnie z instrukcją aktualizacji- ściagnąłem plok aktualizujący, Podłączyłem Navię przez Activesync i postępowalem dalej zgodnie z instrukcjami programu. Najpierw sie pokazywało, ze kasuje w navii pliki, potem, ze kolejne ładuje, aż stanęło i pojawilo się zawiadomiwnie o problemie. Gdzie to szło Navii- nie wiem. A każdym razie wielkość pamięci wewnętrznej była wystarczająca, gdyż to na jednej ikonce przy ładowaniu mozna było zobaczyć.
 
 
Dagi 
Waypoint
Dagi Dagers


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 28 Wrz 2008
Posty: 60
Skąd: Zamosc TL
Wysłany: 2009-03-05, 23:54   

Jarker wlasnie laduje na mojego chomika ta mape co miales oryginalnie na navi moze sprawdz czy ona sie zainstaluje ale przed tym proponuje usunac to co wrzucila Ci nieudana instalacja, czyli foldery MapaMap i MapaMap30 z ResidentFlash i po tym zainstalowac to co bylo fabrycznie wgrane.
_________________
 
 
 
grand
azymut


Dołączył: 02 Mar 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-03-07, 21:21   

Jarker: jesli wyskakuja Ci bledy przy instalacji nowej MM ze strony producenta to zalecam wylaczyc antivira... u mnie kasperky przeszkadzal...
 
 
banan1122
azymut


Dołączył: 11 Mar 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-03-11, 01:09   

jarker napisał/a:
Link- http://www.mapamap.pl/
Postępowałem zgodnie z instrukcją aktualizacji- ściagnąłem plok aktualizujący, Podłączyłem Navię przez Activesync i postępowalem dalej zgodnie z instrukcjami programu. Najpierw sie pokazywało, ze kasuje w navii pliki, potem, ze kolejne ładuje, aż stanęło i pojawilo się zawiadomiwnie o problemie. Gdzie to szło Navii- nie wiem. A każdym razie wielkość pamięci wewnętrznej była wystarczająca, gdyż to na jednej ikonce przy ładowaniu mozna było zobaczyć.


Po prostu spróbuj to zrobic jeszcze raz, miałem identyczny problem, za drugim razem się udało, ale musisz sie uzbroić w cierpliwość bo troche to trwa. Pozdrawiam
 
 
Mirek__S 
Waypoint



Dołączył: 23 Lut 2009
Posty: 20
Wysłany: 2009-04-09, 17:56   

banan1122 napisał/a:
jarker napisał/a:
Link- http://www.mapamap.pl/
Postępowałem zgodnie z instrukcją aktualizacji- ściagnąłem plok aktualizujący, Podłączyłem Navię przez Activesync i postępowalem dalej zgodnie z instrukcjami programu. Najpierw sie pokazywało, ze kasuje w navii pliki, potem, ze kolejne ładuje, aż stanęło i pojawilo się zawiadomiwnie o problemie. Gdzie to szło Navii- nie wiem. A każdym razie wielkość pamięci wewnętrznej była wystarczająca, gdyż to na jednej ikonce przy ładowaniu mozna było zobaczyć.


Po prostu spróbuj to zrobic jeszcze raz, miałem identyczny problem, za drugim razem się udało, ale musisz sie uzbroić w cierpliwość bo troche to trwa. Pozdrawiam


Witam,
ja instalując uaktualnienie do mojej MapaMap posłużyłem się pewnym trickiem. Ponieważ wszystko miałem w ResidentFlash (mapę i aplikację do mapy) to chcąc przyspieszyć instalację posłużyłem się kartą SD. Najpierw przekopiowałem folder MapaMap wraz z całą zawartością do SDMMC czyli na kartę. Karte przełożyłem do czytnika w PC i uruchomiłem wcześniej ściągnięty plik uaktualnienia mapy. Nawigacja była cały czas na kablu USB i ActivSynch był aktywny. W trakcie instalacji wybrałem opcję instalacji na kartę. Po zakończeniu przełożyłem kartę do nawigacji, skopiowałem z powrotem uaktualniony folder MapaMap do ResidentFlash, uśpiłem a później wyłączyłem. Powtórnie włączyłem i po uruchomieniu MapaMap pokazało mi dostępne mapy (była tylko jedna ta nowsza wersja), po wybraniu mapy zapytało o klucz, numer urządzenia i serial. Po wprowadzeniu uruchomiła się mapa i wszystko jest OK.
_________________
Mirek__S
Garmin eTrexH, Navia Nv45, GoClever5070
Nawet najlepsza nawigacja nie zwalnia od myślenia, a czytanie instrukcji obsługi nie boli;)
 
 
sosu100
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Kwi 2009
Posty: 8
Wysłany: 2009-04-14, 15:36   Instalacja mapy w navia nv45

Witam :)
Mam pytanie.
pobrałem sobie mapę na navia nv45 ale nie wiem jak ją zainstalować (nie mam zbytniego talentu do elektroniki).
Pobrałem mapę MapaMap PPC 6.0.18
Bardzo proszę o pomoc i wyczerpującą instrukcję :) PLZ

Za pomoc z góry bardzo dziękuje
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-04-14, 15:39   

Pobierz MapaMap Navia lub SD. Ta nie pójdzie
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
sosu100
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Kwi 2009
Posty: 8
Wysłany: 2009-04-14, 15:44   

Dzakus napisał/a:
Pobierz MapaMap Navia lub SD. Ta nie pójdzie


a gdzie będę mógł ją znaleść???
(potem jak w temacie)
i jeszcze jedno: czy ta navia nv45 "pociągłaby" jakiegoś TOMTOMA???
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-04-14, 15:47   

1. http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=4473
2. Pociągnie

PS.Zły dział - http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=4
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
sosu100
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Kwi 2009
Posty: 8
Wysłany: 2009-04-14, 15:51   

Wielkie dzięki za link do mapy :)
za zły dział przepraszam!
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11