Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Odblokowanie winCE w Nv45
Autor Wiadomość
punkciarz 
azymut


Dołączył: 02 Mar 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-03-13, 09:58   

Witam!
Odblokowałem NV45 sposobem "manta" wszystko ładnie pięknie, tylko zastanawiam się czy można ustawić pulpit aby działał jak pulpit w PC. Teraz mam wyciągnięte skróty na pulpicie i po przez jedno kliknięcie ładnie uruchamia mi się AM lub cokolwiek. Zależy mi na tym aby ikonki można by sobie swobodnie przesuwać na pulpicie (edytować). Czy jest jakiś myk aby wyciągnąć na pulpit kosz i Mój komputer?
Dzięki za ewentualne podpowiedzi?
 
 
ansu 
Waypoint


Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 15
Wysłany: 2009-03-13, 10:06   

Odblokowanie, odsłonięcie pulpitu winCE
Zmiana HKEY_LOCAL_MACHINE\init:Launch99 dane:(launch.exe) lub katalog explorer.exe na karcie SD

Ikonki systemowe CE
HKEY_LOCAL_MACHINE\Explorer\Desktop: wartość tekstowa {000214A0-0000-0000-C000-000000000046} dane: Moja Navia
HKEY_LOCAL_MACHINE\Explorer\Desktop: wartość tekstowa {000214A1-0000-0000-C000-000000000046} dane: Kosz
HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{000214A0-0000-0000-C000-000000000046}: wartość tekstowa DisplayName dane: Moja Navia
HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{000214A1-0000-0000-C000-000000000046}: wartość tekstowa DisplayName dane: Kosz

Ci pasek z menu start
Zmieniłem explorer.exe na ten z nowej apteczki zapisałem w ResidentFlash\Windows\ ii zmiana ścieżki wpisu do rejestru na
HKEY_LOCAL_MACHINE\init:Launch50 = \ResidentFlash\Windows\explorer.exe

Zachowanie skrótów na pulpicie i inne po resecie
Do ResiddentFlash/Windows/ katalogi systemowe np. Desktop, Programs i zmiana ścieżki wpisu do rejestru w
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\Explorer\Shell Folders\ (Desktop i Programs) na
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\Explorer\Shell Folders\ResidentFlash\Windows\Desktop
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\Explorer\Shell Folders\ResidentFlash\Windows\Programs

Jeszcze nie mogę włączy tapety pulpitu

Podczas pracy nawigacji można włączyć inny program np. kalkulator i wrócić do nawigacji

pupit1.jpg
Plik ściągnięto 4345 raz(y) 28,71 KB

Ostatnio zmieniony przez ansu 2009-07-12, 13:27, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
punkciarz 
azymut


Dołączył: 02 Mar 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-03-13, 10:17   

dzięki ale ja mam navi odblokowana sposobem manty a z tego co widze to musiał bym odblokować innym sposobem.

[ Dodano: 2009-03-13, 10:36 ]
Mam jeszcze jedno pytanko?
Gdzie znajdę tego nowego eksplorer.exe. Odblokowałem tym sposobem przez zmiany w rejestrze i skopiowanie pliku explorer.exe jednak pulpit mi się nie odświeżał i zmieniłem na sposób mante. Może problem z pulptem leży właśnie po stronie pliku explorer.exe?
 
 
soberpl
Waypoint


Dołączył: 09 Mar 2009
Posty: 20
Wysłany: 2009-03-13, 17:59   

Z racji, że Twój sposób ansu wydaje mi się najprostszy do odblokowania (przy okazji bez zbędnych jak dla mnie dodatków czytaj pulpity pawco i inne) mam kilka pytań.

1. Utworzenie na karcie SD folderu o nazwie explorer.exe, a nie chyba eksplorer.exe? Zresztą po utworzeniu przechodzisz do pulpitu czy nazwijmy to do wnętrza "Mój komputer"? W moim przypadku to ta druga opcja.

2. Te wpisy dotyczące ikonek systemowych: Moja Navia i Kosz (1-sza strona) to mam usunąć, dodać czy zmienić na takie jak podałeś?

Z góry dzięki za odpowiedź :)
 
 
ansu 
Waypoint


Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 15
Wysłany: 2009-03-13, 19:00   

1. Umieszczenie na SD katalogu Explorer.exe po włożeniu karty reset >przechodzi do nazwijmy to do wnętrza "Mój komputer", po wyjęciu reset >standardowy panel . Zmiana w HKEY_LOCAL_MACHINE\init:Launch99 wartości dane:na inną np. (launch.exe) z kartą czy bez uruchamia się z pustym pulpitem.

2. Ikonki systemowe
-dodać (by się pojawily)
HKEY_LOCAL_MACHINE\Explorer\Desktop: wartość tekstowa {000214A0-0000-0000-C000-000000000046} dane: Moja Navia
HKEY_LOCAL_MACHINE\Explorer\Desktop: wartość tekstowa {000214A1-0000-0000-C000-000000000046} dane: Kosz
-zmienić (fikuśna nazwa)
HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{000214A0-0000-0000-C000-000000000046}: wartość tekstowa DisplayName dane: Moja Navia
HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{000214A1-0000-0000-C000-000000000046}: wartość tekstowa DisplayName dane: Kosz

Zamiast Moja Navia i Kosz można wpisać bardziej fikuśne nazwy :-)

Pulpit Mio czy modyfikacje pawco to nakładki na pulpit podobnie jak standardowe menu w dziewiczej nawigacji.
 
 
soberpl
Waypoint


Dołączył: 09 Mar 2009
Posty: 20
Wysłany: 2009-03-13, 22:10   

Ok, dzięki za odpowiedź. Mam jeszcze pytanie, ale na 99% się nie da, albo będzie za dużo kombinowania. Mianowicie, zrobić tak aby z karta pojawiał sie pulpit windowsa, ale po wyciągnięciu karty to oryginalne menu nawigacji?
 
 
serg 
Waypoint


Dołączył: 02 Mar 2009
Posty: 21
Skąd: Lodz
Wysłany: 2009-03-13, 23:55   

soberpl napisał/a:
Ok, dzięki za odpowiedź. Mam jeszcze pytanie, ale na 99% się nie da, albo będzie za dużo kombinowania. Mianowicie, zrobić tak aby z karta pojawiał sie pulpit windowsa, ale po wyciągnięciu karty to oryginalne menu nawigacji?

Wyjales mi to z ust :) Rowniez interesuje mnie takie rozwiazanie.
Pozwolcie, ze troche poplyne i moze wpisanie do rejestru HKLM/init zamiast explorer.exe sciezke do pliku wsadowego, ktory sprawdza istnienie pliku \SDMMC\innyexplorer.exe :) ?
Kod:

@ECHO OFF
IF EXIST \SDMMC\innyexplorer.exe GOTO StartInnyExplorer
CALL explorer.exe
GOTO Koniec
:StartInnyExplorer
CALL \SDMMC\innyexplorer.exe
:Koniec


:idea: :?: :lol:
_________________
Biedronkowa Navia NV45 :)
 
 
damians_89
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Mar 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-03-14, 11:16   

serg przetestuj i powiedz jak działa :D
 
 
loczek
azymut


Dołączył: 13 Paź 2008
Posty: 2
Wysłany: 2009-03-15, 21:43   

Witam.

Jestem nowy na forum. Do tej pory głównie czytałem, ale w końcu muszę się odezwać i zapytam o jedną sprawę.

Odblokowałem navie v45 sposobem na katalog explorer.exe na karcie sd. W sumie to i mi wystarczy, ale mam problem ze skrótami.

Chciałbym, żeby skróty po włączeniu nawigacji były od razu w katalogu głównym, Czyli My device, C: czy jak to tam się zwie. Szukałem w rejestrze w katalogu HKEY_LOCAL_MACHINE\System\Explorer\Shell Folders\ czegoś co przypominałoby nazwą katalog główny. Ale nici. Jest tylko programs, temp-s i cała reszta.

Utworzyłem więc w katalogu Resident Flash katalog SKROTY. Tam wrzuciłem skróty am i tt. Żeby skróty były widoczne i trwałe dodałem nową gałąź do drzewa HKEY_LOCAL_MACHINE\System\Explorer\Shell Folders\ResiddentFlash\SKROTY.

Teraz jest trochę bliżej i jaśniej dla laika. Po co ma w sumie ładować się w katalogi windowsa i całej reszty.

Jednak za chiny nie mogę dojść jak wrzucić te skróty do "MÓJ KOMPUTER".

Może jakaś podpowiedź ?

Pozdrawiam.
 
 
ansu 
Waypoint


Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 15
Wysłany: 2009-03-16, 11:20   

Zmiana ścieżki wpisu do rejestru
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\Explorer\Shell Folders\................................Desktop, Programs gdzie tylko chcesz i będziesz miał skróty na pulpicie czy w menu start.
np.

ShellFolders.JPG
Plik ściągnięto 48 raz(y) 27,8 KB

 
 
tygrysek1213
azymut


Dołączył: 28 Wrz 2008
Posty: 1
Wysłany: 2009-03-16, 13:18   

A ja mam pytanko czy dziala odswiezanie pulpitu,bo umnie za cholere jakos nie chce?
Mam explorera z apteczki.
 
 
Alta_cb 
Waypoint
Vordon



Wiek: 32
Dołączył: 14 Cze 2008
Posty: 42
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-04-23, 14:00   

Kurde, kupiłem na allegro instrukcje do odblokowania Navi Nv45, za grosze. Wydaje sie byc pożądna, ale zrobiłem wszytko tak jak miało być i wyskakuje przy włączaniu okienko:

Fatal Application Error

Application au.exe has performed an
illegal operation and will be shut
down. If the problem presists,
contact the program vendor.

Program: au.exe
Exception: 0xC000001D
Address: 00011008



Dodam że po zmianie rejestru na standartowy w init czyli launch.exe navia sartuje ok, czyli wykluczam uszkodzenie sprzętu.

Może ktos wie jak po hamsku odblokować Navie, co napisac w jakich kluczach i so wgrać i gdzie aby otrzymac normalny pulpit win CE z paskiem oraz ikonkami.

No chyba że wiecie jak rozwiącac ten problem a tym au.exe ?



Pozdrawiam
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-04-23, 19:33   

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=9187
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
dominikgogo 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 24 Kwi 2009
Posty: 69
Skąd: Radzyń Podlaski
Wysłany: 2009-04-24, 20:10   

tygrysek1213 napisał/a:
A ja mam pytanko czy dziala odswiezanie pulpitu,bo umnie za cholere jakos nie chce?
Mam explorera z apteczki.


witam mam tez ten sam problem, cały czas pulpit się wiesza. moze pomóc???
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-04-24, 20:50   

Tutaj jest sposób: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=8157
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,17 sekundy. Zapytań do SQL: 13