Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Autko 3D
Autor Wiadomość
menttos 
młodszy inspektor GPS
mio200


Dołączył: 13 Mar 2009
Posty: 5
  Wysłany: 2009-03-13, 15:57   Autko 3D

Posiadam Mio 200 odblokowane z wgraną mapą igo8.3.1.53228 ,folderem CARS. W folderze ui_igo8/common, autko ma taką samą nazwę jak w folderze CARS, plik sys.txt wygląda tak:
Kod:
[interface]
skin="ui_igo8"
resolution_dir="320_240"
vga=0

[rawdisplay]
class="landscape"

screen_x=320
screen_y=240

[debug]
skip_eula=1
enable_roadshadow=1

[map]
3d_scale_carmodel=1
3dcarsizemin=2000
3dcarsizemax=8000
3dcarsizemul=10000
[msnd]
msnd.start=0

[warning]
overspeed_sound="0"

[warning]
overspeed_sound="0"

Proszę o pomoc co muszę jeszcze doinstalować lub zmienić aby autko pokazało się w miejscu strzałki.
Ostatnio zmieniony przez Wedrowca 2009-03-13, 16:16, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
fredzio 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 08 Gru 2007
Posty: 116
Skąd: polska
Wysłany: 2009-03-14, 11:00   

Zainstaluj sobie skina z tego tematu i po problemie
http://www.my-navia.pl/vi...74c12c53efd8eb9

Pozdrawiam...
 
 
menttos 
młodszy inspektor GPS
mio200


Dołączył: 13 Mar 2009
Posty: 5
  Wysłany: 2009-03-15, 23:36   

Zainstalowałem gj 6.0p i autka jak nie było tak nie ma. Tylko nie wiem czy dobrze ją zainstalowałem, bo po włączeniu skórki gj 6.0p w grafice nic się nie zmienia.[/i][/b]
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-03-16, 01:07   

Zmień skina w opcjach.
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
hin 
Waypoint
[Usunięty]



Pomógł: 14 razy
Wiek: 37
Dołączył: 12 Sty 2009
Posty: 116
Skąd: Legnica
Wysłany: 2009-03-16, 12:18   

po wgraniu zmien sobie skórke:
Kod:
ustawienia/menu/skórka

pozniej ustaw wyswietlanie samochodu
Kod:
ustawienia/okno mapy/wiecej opcji/ -> wskaźnik samochód

nie zapomnij takze o dodaniu kilku informacji w pliku sys.txt
Kod:
[map]
3dcarsizemax=50

[warning]
overspeed_sound="0"

[roundaboutcam]
enabled=0
centery=20


pozdrawiam

[ Dodano: 2009-03-16, 12:21 ]
pokazala sie juz nowa skorka GJ 6.2p
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 145 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2732
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2009-03-16, 12:32   

"Autko" w iGO coś im nie wyszło, bo samochodzik nie jest "przywiązany" do strzałki, tylko do stałej pozycji na ekranie. W efekcie przy przejeżdżaniu przez rondo autko staje w miejscu (bo zatrzymuje się przesuwanie mapy), strzałka objeżdża rondo i po zjechaniu z niego autko "dogania" poboczami i polami strzałkę żeby się na nią znów nałożyć. Dziwacznie to wygląda. Mnie się nie podoba :-( , choć światła w nocy są fajne :-)
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
hin 
Waypoint
[Usunięty]



Pomógł: 14 razy
Wiek: 37
Dołączył: 12 Sty 2009
Posty: 116
Skąd: Legnica
Wysłany: 2009-03-16, 12:44   

Wedrowca napisał/a:
"Autko" w iGO coś im nie wyszło, bo samochodzik nie jest "przywiązany" do strzałki, tylko do stałej pozycji na ekranie. W efekcie przy przejeżdżaniu przez rondo autko staje w miejscu (bo zatrzymuje się przesuwanie mapy), strzałka objeżdża rondo i po zjechaniu z niego autko "dogania" poboczami i polami strzałkę żeby się na nią znów nałożyć. Dziwacznie to wygląda. Mnie się nie podoba :-( , choć światła w nocy są fajne :-)

u mnie zaczelo dzialac dopiero po dodaniu tych trzech linijek w sys.txt
Kod:
[roundaboutcam]
enabled=0
centery=20
_________________
Gość pomogłem ?? To kliknij na na przycisk "pomógł"
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 145 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2732
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2009-03-16, 13:47   

Faktycznie, działa. Mimo wszystko wolę strzałkę i widzieć jak "objeżdża" rondo gdy mapa stoi. Co prawda w skórce "Choup 6.x" jest ona za bardzo zmniejszona, ale na upartego można to przyjąć.
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
UPX
Waypoint



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 03 Wrz 2008
Posty: 75
Wysłany: 2009-03-16, 19:25   

Może ktoś wie jak zamienić strzałkę na samochód ( a docelowo ma być na wskaźnik z Navigona) bez instalowania dodatkowych skinów.
Używam tylko skinu Ultra Skin ( pozostałe skiny są przekombinowame jak dla mnie)
Gdzieś czytałem że trzeba podmienić jakąś bmp ale teraz nie mogę tego znaleść
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18958
Skąd: 3City
Wysłany: 2009-03-16, 22:51   

http://www.my-navia.pl/vi...light=igo+autko
_________________

 
 
UPX
Waypoint



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 03 Wrz 2008
Posty: 75
Wysłany: 2009-03-16, 23:25   

Cytat:
http://www.my-navia.pl/vi...light=igo+autko


A jak zrobic autko w podstawowej skorce igo ?
W Ultra 6.016 nie ma pliku my_car.bmp .
Podmianę pliku trzeba zrobić w data.zip
 
 
menttos 
młodszy inspektor GPS
mio200


Dołączył: 13 Mar 2009
Posty: 5
  Wysłany: 2009-03-18, 17:52   

hin napisał/a:
po wgraniu zmien sobie skórke:
Kod:
ustawienia/menu/skórka

pozniej ustaw wyswietlanie samochodu
Kod:
ustawienia/okno mapy/wiecej opcji/ -> wskaźnik samochód

nie zapomnij takze o dodaniu kilku informacji w pliku sys.txt
Kod:
[map]
3dcarsizemax=50

[warning]
overspeed_sound="0"

[roundaboutcam]
enabled=0
centery=20


pozdrawiam

[ Dodano: 2009-03-16, 12:21 ]
pokazala sie juz nowa skorka GJ 6.2p


Dodałem wszystko jak opisałeś do pliku sys.txt tylko mam chyba coś nie tak zainstalowane bo w /okno mapy/ nie mam folderu /więcej opcji/
Po zainstalowaniu skina gj6.0 powinien taki folder pojawić się po wybraniu okna mapy?
 
 
hin 
Waypoint
[Usunięty]



Pomógł: 14 razy
Wiek: 37
Dołączył: 12 Sty 2009
Posty: 116
Skąd: Legnica
Wysłany: 2009-03-18, 18:41   

menttos napisał/a:
Dodałem wszystko jak opisałeś do pliku sys.txt tylko mam chyba coś nie tak zainstalowane bo w /okno mapy/ nie mam folderu /więcej opcji/
Po zainstalowaniu skina gj6.0 powinien taki folder pojawić się po wybraniu okna mapy?

Źle zrozumileś tutaj nie chodzi o foldery tylko o ustawienie samochodu w opcjach jesli nie masz takiego menu to musisz zmienic opcje na zaawansowane
_________________
Gość pomogłem ?? To kliknij na na przycisk "pomógł"
 
 
menttos 
młodszy inspektor GPS
mio200


Dołączył: 13 Mar 2009
Posty: 5
  Wysłany: 2009-03-19, 11:17   

hin napisał/a:
menttos napisał/a:
Dodałem wszystko jak opisałeś do pliku sys.txt tylko mam chyba coś nie tak zainstalowane bo w /okno mapy/ nie mam folderu /więcej opcji/
Po zainstalowaniu skina gj6.0 powinien taki folder pojawić się po wybraniu okna mapy?

Źle zrozumileś tutaj nie chodzi o foldery tylko o ustawienie samochodu w opcjach jesli nie masz takiego menu to musisz zmienic opcje na zaawansowane

Dodrze zrozumiałem tylko przepraszam źle się wyraziłem pisząc. Przy włączonej nawigacji wciskam ustawienia/okno mapy/ i mam tylko do wyboru: ustawienia3D, profile kolorów, teren2D, nazwa ulic podczas nawigacji, asystent pasa. Mam również włączony tryb zaawansowany. I autka nie ma, możliwe że coś nie tak wgrałem na kartę SD przy instalacji gj6.0


pozdrawiam
 
 
hin 
Waypoint
[Usunięty]



Pomógł: 14 razy
Wiek: 37
Dołączył: 12 Sty 2009
Posty: 116
Skąd: Legnica
Wysłany: 2009-03-19, 12:20   

Napewno masz GJ 6.2 ?? a nie przypadkiem "igo 8 ultra skin 6.0.xx" bo z twojego opisu wynika ze masz wlasnie ultra...

Tutaj masz link do GJ 6.2p

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=7376
_________________
Gość pomogłem ?? To kliknij na na przycisk "pomógł"
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 11