Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Not enough memory is available. Blad przy odpalaniu TomTom
Autor Wiadomość
stachu4ever 
Waypoint



Wiek: 39
Dołączył: 16 Mar 2008
Posty: 16
Wysłany: 2008-09-26, 20:13   Not enough memory is available. Blad przy odpalaniu TomTom

właśnie zainstalowałem tt7 na AKIRA 3518-a3 i przy uruchamianiu wyskakuje komonikat:
unable to start. not enough memory is available. jak to przeskoczyć?

[ Komentarz dodany przez: Hukkle: 2008-09-26, 20:39 ]
Dziękuję, wiadomo za co ;-)
_________________
http://www.takeagift.pl/polecam:21333
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-05-21, 21:30, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-09-26, 20:22   

stachu4ever napisał/a:
właśnie zainstalowałem tt7 na AKIRA 3518-a3 i przy uruchamianiu wyskakuje komonikat:
unable to start. not enough memory is available. jak to przeskoczyć?

Zwiększ ilość dostępnej pamięci do ponad 10MB - temat omawiany wielokrotnie w wątkach o TT7
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
stachu4ever 
Waypoint



Wiek: 39
Dołączył: 16 Mar 2008
Posty: 16
Wysłany: 2008-09-26, 22:15   

suwak nie ponaga, ciągle to samo

[ Dodano: 2008-09-26, 22:18 ]
może jest jakieś nażędzie które automatycznie wyczyści rejestr ze śmieci? Hukkle to ja dziękuję i sorry za to
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-09-26, 22:23   

stachu4ever napisał/a:
może jest jakieś nażędzie które automatycznie wyczyści rejestr ze śmieci?

To samo którym zrobiłeś kopie dziewiczego rejestru swojej navii czyli ActivSync ;-)
Kiedy zdążyłeś go tak zapaćkać że potrzebuje czyszczenia?
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
stachu4ever 
Waypoint



Wiek: 39
Dołączył: 16 Mar 2008
Posty: 16
Wysłany: 2008-09-26, 22:26   

pod vistą nie działą activ nie działa. nie mam dziewiczego rejestru a troche "grzebie" i może coś spiepszyłem
_________________
http://www.takeagift.pl/polecam:21333
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-09-26, 22:29   

Cytat:
pod vistą nie działą

No to kłopot. Znajdź kolegę albo lepiej koleżankę z XP bo ani backupu ani przywracania rejestru w wiście nie zrobisz :cry:
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
stachu4ever 
Waypoint



Wiek: 39
Dołączył: 16 Mar 2008
Posty: 16
Wysłany: 2008-09-26, 22:33   

a skąd wziąć dziewiczy rejestr? dlaczego inne programy działąją? gpsauto, noni, tcpmp, ozi, automapa, z nimi nie ma problemu
_________________
http://www.takeagift.pl/polecam:21333
 
 
walek75 
GPS instruktor


Pomógł: 37 razy
Dołączył: 23 Cze 2008
Posty: 617
Wysłany: 2008-09-26, 22:53   

Spróbuj jeszcze innego dziwnego numeru: nadaj plikowi wykonywalnemu nazwę "TomTom Navigator.exe" oczywiście tylko w przypadku gdy masz inną ;-) . Zauważyłem, że w przypadku najnowszej wersji (7.451.9033), jak plik exe ma inną nazwę to podaje komunikat o braku pamięci, dziwne, ale tak jest - sprawdzone empirycznie
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-09-26, 23:00   

stachu4ever napisał/a:
a skąd wziąć dziewiczy rejestr?

Możesz wziąć np. z działu Download - http://www.my-navia.pl/dload.php
ale zrobienie backupu powinno być pierwszą czynnością każdego użytkownika.
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
stachu4ever 
Waypoint



Wiek: 39
Dołączył: 16 Mar 2008
Posty: 16
Wysłany: 2008-09-27, 09:48   

próbowałem tak: program NYDITOD i dziewiczy rejestr za jego pomocą, potem aktualizacja dll i ponowne instalowanie tt7,cały czas problemy ale już inne. Szukalem dalej i znalazłem: http://www.my-navia.pl/vi...explore&start=0
skopiowałem IEXPLORER i teraz przy uruchamianiu tt pokazuje ze nie ma map i uruchamia się IEXPLORER?
Co tu jeszcze trzeba zrobić?
_________________
http://www.takeagift.pl/polecam:21333
 
 
da_biker_boy 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 38
Dołączył: 19 Lut 2009
Posty: 10
Skąd: Ireland/Poland
Wysłany: 2009-03-15, 23:45   Not enough memry is available? Blad przy odpalaniu TomTom

Witam,

Sciagnalem kilka wersji TomTom i wyskakuje mi przy odpalaniu ciagle ten sam blad:
"Unable to start. Not enough memory is available"

Wgrywam wszystko na [amiec wewnetrzna Samsung Omnia bo nie posiadam karty pamieci i za cholere nie moge odpalic tomtoma. Mam mnostwo wewn pamieci dlatego tez kupno karty pamieci byloby bez sensowne.

Moze wiecie jak odpalic tomtoma na pamieci wewnetrznej?

Pozdrawiam
_________________
Burn rubber... not your soul !!!
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 145 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2732
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2009-03-16, 11:46   

cytat:
...Po wykonaniu wszelkich działań wstępnych do dyspozycji użytkownika pozostaje 56 MB wolnej pamięci dyskowej (Storage) oraz 55 MB RAM. Jak widać system zajmuje całkiem sporo, bo nominalnie Omnia ma 128 MB RAM...

Czasami tak się zachowuje TT że brakuje mu RAMu, trzeba zrestartować sprzęt i uruchomić tylko jego. Uruchamiane inne softy mogą zeżreć zasoby i dla TT już nie ma miejsca. 55MB do dyspozycji to nie jest znów tak dużo :-( gdy działa na tym cały telefon oraz pamięciożerny WinMob 6.1. Jak widzisz, sam WinM zabiera dla siebie ~70MB. Do tego starczy kilka innych softów (m.in. do obsługi telefonu) i już jest kicha.
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
bronek01 
azymut


Wiek: 51
Dołączył: 27 Mar 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-03-27, 11:45   

witam

jestem nowym i zielonym użytkownikiem forum i proszę o pomoc .Posiadam nawigację becker higthspeed trafik -a niej 3 mapy [miomap,auto mapa i tomtom 7.450]i problem występuje tego typu że po uruchomieniu mapy tomtom i uzyskaniu połączenia gps wyskakuje komunikat z systemu- 'nie wystarczająca ilość miejsca pamięci' i mapa się wyłącza. [karta z mapami ma 2giga].JAK POZBYĆ SIĘ TEGO PROBLEMU PROSZĘ O POMOC :-( :-( :-x :-(
 
 
bronek01 
azymut


Wiek: 51
Dołączył: 27 Mar 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-03-27, 11:47   problem z mapą tomtom w becker

witam

jestem nowym i zielonym użytkownikiem forum i proszę o pomoc .Posiadam nawigację becker higthspeed trafik -a niej 3 mapy [miomap,auto mapa i tomtom 7.450]i problem występuje tego typu że po uruchomieniu mapy tomtom i uzyskaniu połączenia gps wyskakuje komunikat z systemu- 'nie wystarczająca ilość miejsca pamięci' i mapa się wyłącza. [karta z mapami ma 2giga].JAK POZBYĆ SIĘ TEGO PROBLEMU PROSZĘ O POMOC :-( :-( :-x :-(
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-03-27, 12:16   

bronek01 napisał/a:
JAK POZBYĆ SIĘ TEGO PROBLEMU PROSZĘ O POMOC

Przede wszystkim nie dubluj postów-wystarczy jeden
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11