Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Nie daje się zmienic wpisów w rejstrze
Autor Wiadomość
maglisa 
Waypoint


Dołączyła: 03 Mar 2009
Posty: 63
Wysłany: 2009-03-20, 19:58   Nie daje się zmienic wpisów w rejstrze

Zakładam nowy temat dla mojego problemu, bo wątek, w którym go poruszyłam
( http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=45 ) spada i nikt tam chyba nie zagląda - więc może stąd brak odpowiedzi. Zależy mi bardzo na rozwiązaniu tej sprawy.

Kłopot w tym, że nie mogę zmienić wpisów w rejestrze. Zrobiłam nakładkę i chciałam ją przetestować wreszcie na "otwartym sercu", znaczy podmienić dane w kluczu Lanuch99. problem w tym, że w oknie Edycja nie otwiera mi sie pole Dane.
Czy ktoś miał taki przypadek? Czy na kilkadziesiąt już chyba navii odblokowanych na tym forum, moja jedna jest zmianooporna?
Mogę utworzyć nowy wpis (taka opcja się otwiera), ale tylko wartość multitekstowa. Wartość tekstowa jak przy edycji launch99. Czy mogę kasować rejestry - nie wiem. Nie sprawdzałam. ;)
Pewnym rozwiązaniem może mogłoby być dodanie nowego wpisu (tylko multitekst - cokolwiek to znaczy) i usunięcie starego. Ale strasznie się boję takich ingerencji w rejestr - tyle przestróg na forum się naczytałam, że z rejestrami trzeba ostrożnie.

Panowie, błagam, pochylcie sie nad moja navką. ;-) I moim problemem.
Bo inaczej do końca jej żywota (długiego - mam nadzieję) :) będę klikać 7 razy, żeby odsłonił się mój piękny pulpit. :)
_________________
Uwielbiam elektroniczne gadżety!
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-03-20, 20:01   

Daj screen-a.
Spróbuj RegEditem na nawigacje z Apteczki

PS.Nie podbijaj wypowiedzi ;-)
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
maglisa 
Waypoint


Dołączyła: 03 Mar 2009
Posty: 63
Wysłany: 2009-03-20, 20:08   

Ni chciałam podbijać :). Bardzo mi zależny, dlatego. :) Wykasuje z tamtego postu.
Screen.Prosze.

oknoCERegEditor.jpg
Plik ściągnięto 45 raz(y) 120,19 KB

_________________
Uwielbiam elektroniczne gadżety!
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3460
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-03-20, 20:09   

maglisa napisał/a:
w oknie Edycja nie otwiera mi sie pole Dane.
Pisałem już raz o tym; może najpierw rada:
- wyeksportować klucz, dokonać zmian poprzez edycję pliku tekstowego, zaimportować i ... po kłopocie... :mrgreen:
Mój przypadek: mam programowo powiększony obraz na monitorze; niektóre programy tego "nie widzą" i albo wyświetlają się malutkie okna, albo niektóre fragmenty okien pozostają nie powiększone... :cry:
Wygląda to jak na Twoim screenie - miejsce do edycji Nazwa wypchnęło miejsce do edycji Dane poza obszar do prezentowania danych...
_________________

 
 
maglisa 
Waypoint


Dołączyła: 03 Mar 2009
Posty: 63
Wysłany: 2009-03-20, 20:14   

harry napisał/a:
maglisa napisał/a:
w oknie Edycja nie otwiera mi sie pole Dane.
Pisałem już raz o tym; może najpierw rada:
- wyeksportować klucz, dokonać zmian poprzez edycję pliku tekstowego, zaimportować i ... po kłopocie... :mrgreen:
Mój przypadek: mam programowo powiększony obraz na monitorze; niektóre programy tego "nie widzą" i albo wyświetlają się malutkie okna, albo niektóre fragmenty okien pozostają nie powiększone... :cry:
Wygląda to jak na Twoim screenie...

No, to jest jakies rozwiązanie. :-D
A te sytuacje z obrazem na monitorze to skutek takiego trochę "na siłę" zmuszania rejestru do zmian w danych?
Mój screen jest z kompa nie z navki.
Nie rozumiem.
Doczytałam. JA nie mam powiększonego obrazu. Mam duży monitor (22") i rozdzielczość 1680x1050. To chyba jest ok dla tego monitora?
Próbowałam jeszce na lapku- z takim samym skutkiem.
Idę eksportować klucz. Może mi sie uda. :-D Boję sie strasznie.Trzymajcie mocno kciuki.
_________________
Uwielbiam elektroniczne gadżety!
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3460
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-03-20, 20:19   

maglisa napisał/a:
A te sytuacje z obrazem na monitorze to skutek takiego trochę "na siłę" zmuszania rejestru do zmian w danych?
Nie rozumiem pytania.
maglisa napisał/a:
Mój screen jest z kompa nie z navki.
Również pisałem o kompie z użyciem programu CERegEditor.
_________________

 
 
maglisa 
Waypoint


Dołączyła: 03 Mar 2009
Posty: 63
Wysłany: 2009-03-20, 20:26   

Doczytałam Twój dopisek i dopiero wtedy zrozumiałam, ze Ty mówisz o ekranie kompa, a nie navi. Początkowo mysłam, ze te okna obcięte lub pomniejszone sa na navi i jest to skutek eksperymentów z rejestrem. :-)

A ten eksport to powienien być normalny, czy Eksportuj jako...
W jednym i drugim przypadku Pojawia sie komunikat o błędzie:
Control Picture Panel has not parent window.

Oto zawartośc klucza. Nie wiem, co mam zmienić, przyznam, nie widać w ogóle noc, co wyglądałby mi na launch99. Co robić, Panowie, co robić...?

REGEDIT4

[HKEY_LOCAL_MACHINE\init]
"Launch10"="shell.exe"
"Launch20"="device.exe"
"Depend20"=hex:\
0A,00
"Launch30"="gwes.exe"
"Depend30"=hex:\
14,00
"Launch50"="explorer.exe"
"Depend50"=hex:\
14,00,1E,00
"Launch97"="GPSMC.exe"
"Depend97"=hex:\
1E,00
"Launch90"="notifyRep.exe"
"Launch99"="launch.exe"
"Depend99"=hex:\
1E,00
"Launch98"="OVL_Manager.exe"
"Depend98"=hex:\
14,00,1E,00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\init\BootVars]
"SystemHive"="save\\system.hv"
"ProfileDir"="save\\"
"Flags"=dword:0000000F
"RegistryFlags"=dword:00000001
_________________
Uwielbiam elektroniczne gadżety!
Ostatnio zmieniony przez maglisa 2009-03-20, 20:40, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-03-20, 20:33   

Spróbuj ci jutro zrobić łatkę, czyli powiększę okno.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
maglisa 
Waypoint


Dołączyła: 03 Mar 2009
Posty: 63
Wysłany: 2009-03-20, 20:42   

Dzakus napisał/a:
Spróbuj ci jutro zrobić łatkę, czyli powiększę okno.


:-D :-D :-D :-D
Kubusia stawiam!
To bedzie chyba - dla mnie ;-) - najprostsze rozwiązanie.
_________________
Uwielbiam elektroniczne gadżety!
Ostatnio zmieniony przez Sance 2009-03-20, 20:52, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3460
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-03-20, 20:44   

maglisa napisał/a:
komunikat o błędzie:
Nie mam jak teraz sprawdzić, ale też po drodze pojawai się komunikat o "jakiś" błędzie - klikam OK i eksport jest realizowany.
maglisa napisał/a:
eksport to powienien być normalny, czy Eksportuj jako
Preferuję "Eksportuj jako" nadając plikowi nazwę pozwalającą jednoznacznie zidentyfikować przyczynę eksportu i oczekiwany efekt zmian np. Przesuniecie Desktop.cereg.org
_________________

 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-03-20, 20:50   

Nie prościej jest z nawigacji edytować?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
maglisa 
Waypoint


Dołączyła: 03 Mar 2009
Posty: 63
Wysłany: 2009-03-20, 20:52   

Nie wiem. ;-) Zieloniutka jestem jak szczypiorek na wiosnę w tej materii. I jeszcze zestrachana, ze navke uwale.
_________________
Uwielbiam elektroniczne gadżety!
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3460
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-03-20, 20:55   

Dzakus napisał/a:
Nie prościej jest z nawigacji edytować?
Zależy komu... :mrgreen:
Ja tam wolę luksusowo wyedytować na PC, choć czasami zmiany realizuję przez RemoteDisplay z 3-krotnym zoomem.

[ Dodano: 2009-03-20, 20:56 ]
maglisa napisał/a:
I jeszcze zestrachana, ze navke uwale.
Przy eksporcie napewno nic się "nie uwali"... :mrgreen:
_________________

 
 
maglisa 
Waypoint


Dołączyła: 03 Mar 2009
Posty: 63
Wysłany: 2009-03-20, 21:02   

harry napisał/a:
Dzakus napisał/a:
Nie prościej jest z nawigacji edytować?
Zależy komu... :mrgreen:
Ja tam wolę luksusowo wyedytować na PC, choć czasami zmiany realizuję przez RemoteDisplay z 3-krotnym zoomem.

No, na PC lepiej widać. Chyba, ze cos się nie wyświetla, jak u mnie. ;-)
Spróbuje jeszcze zmienić rozdzielczość ekranu, może to coś pomoże.

harry napisał/a:
[ Dodano: 2009-03-20, 20:56 ]
maglisa napisał/a:
I jeszcze zestrachana, ze navke uwale.
Przy eksporcie napewno nic się "nie uwali"... :mrgreen:

Ale droga powrotna bywa ciężka i dłuuuuga... ;-)
_________________
Uwielbiam elektroniczne gadżety!
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3460
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-03-20, 21:09   

maglisa napisał/a:
Ale droga powrotna bywa ciężka i dłuuuuga...
Kobieto - słuchaj: nie będzie drogi powrotnej jeśli na razie spróbujesz tylko wyeksportować klucz rejestru; albo się uda albo nie...
Zacznij małymi kroczkami, bo jak tak dalej pójdzie gotowa jesteś się rozpłakać... :mrgreen:
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 12