Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Brak oznak "życia" i reanimacja
Autor Wiadomość
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-03-15, 19:06   

Zamknięcie topicu będzie najrozsądniejszym wyjściem zanim przerodzi się w wojnę.
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
firut1
azymut


Dołączył: 02 Mar 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-03-16, 14:23   

Witam! Niestety programy do rejestru z poziomu nawigacji nie widzą pliku backup robionego w CeRegEditor na kompie. Niewidzą też backupu z apteczki :-? Po odpaleniu programu do restartu USB wyskakuje błąd,że czegos brakuje i żeby w panelu sterowania w połączeniach utworzyć nowe połączenie. Najgorsze, że żeby dalej grzebnać potrzebna mi klawiatura a ta z apteczki nie odpala. Może ktoś robił udany reset za pomocą 9 nóżki? POZDRAWIAM
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-03-16, 14:47   

Wybierz ten plik w CeRegeditor-że, nacisnij F2 i zapisujesz w formacie .reg
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
boogeyman
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Mar 2009
Posty: 49
Wysłany: 2009-03-16, 14:59   

no a jak nie to zawsze mozesz pokoleji wszystko sprawdzać i zmieniac :D:D:D
 
 
firut1
azymut


Dołączył: 02 Mar 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-03-18, 13:20   

Dzięki! Spróbuje w tym nowym formacie. a co do ręcznej naprawy chciałem ale nie działa mi ta klawiatura z apteczki
 
 
maxpl 
GPS instruktor



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 683
Skąd: Polska
Wysłany: 2009-03-18, 22:42   

firut1 napisał/a:
nie działa mi ta klawiatura z apteczki

Jest to klawiatura wywoływana z systemu WINCE.
Sprawdź tą klawiaturę.

JOTKBD.rar
Pobierz Plik ściągnięto 114 raz(y) 14,2 KB

_________________
Jeżeli myślisz, że jesteś "cienki" to nie jesteś sam. Każdy kto tu trafi stanie się ekspertem tylko musisz dużo czytać zanim zadasz pytanie.
 
 
damianmu
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Cze 2008
Posty: 39
Wysłany: 2009-03-22, 13:26   

Mi też padła navia nv45 i mam pytanie czy ten sposób z 9 nóżką działa na tym modelu pamięci hynix hy27uF084G2B (to ta z nv 45)? Ponieważ ta 9 nóżka też jest odpowiedzialna za "Chip Enable".

Link do dokumentacji:
http://www.hynix.com/data...%20(Rev0.4).pdf


Działa!!! Tylko że ResidentFlash zostało sformatowane.
 
 
sett155
azymut


Dołączył: 09 Mar 2009
Posty: 2
  Wysłany: 2009-03-22, 21:50   Brak oznak "życia"

Witam. Mam problem ze swoją navią nv 45. Po zakupieniu około (2 tygodnie temu) odblokowałem Navię i wszystko działało ok. Dokupiłem SD 8GB i zrobiłem "upgrade" nawigacji wgrywając pełną MM. Dodałem także TomTom 7.910 z najnowszymi mapkami na SD Western_and_Central_Europe oraz Eastern Europe. Wszystko działało bardzo dobrze. Testując ją na trasie kolejny raz po godzinnej jeździe z podłączoną ładowarką samochodową nagle tak jakby wyłączyła się po prostu ciemność. Próbowałem miękkiego restartu i nic. Potem twardego i też nic kompletnie nic się włącza. Reset też nie pomógł. Po podłączeniu kablem USB do komputera widzę że ładuje akumulator - świeci się czerwona lampka. Po włączeniu przełącznikiem ON/OFF lampka czerwona wygasza się i widać ledwo zielone światełko ale bardzo słabo. Nie mam pomysłu na odblokowanie. Sprzęt jest nowy więc nie chcę go rozbierać. Nie wiem czy mi uwzględnią reklamację w razie czego. Lecz w gwarancji nic nie jest opisane że nie wolno nic zmieniać oprogramowania. Na tę chwilę moja Navia nie daje znaku "życia" Pomóżcie mi. Proszę.
Dodam że przejrzałem już dużo postów na forum.
Pozdrawiam - sett155.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-11-05, 10:04, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-03-22, 21:52   

Jak nie daje znaku życia to reklamuj oddadzą kasę lub wgrają nowy soft imho wyjdziesz na swoje
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
sett155
azymut


Dołączył: 09 Mar 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-03-22, 21:53   

Jedynie chyba to zostało. Jutro będę reklamował.
 
 
@RTURO
azymut


Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-04-09, 09:56   Navia dead?

Troche przesadziłem... próbowłem odblokwac navke.. gdzies popełniłem bład. i teraz nie wlancza sie tzn. stoi na ekranie NAvia.... a gdy podłanczam ja do kompa wogłe jej nie czyta:(((( jakies pomysly?
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-04-09, 11:14   

Który model?
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
Troojan 
Waypoint


Dołączył: 02 Mar 2009
Posty: 17
Wysłany: 2009-04-11, 12:30   

ja mialem cala nawie zapackana pawciem + odblokowaniem z manty i ruznymi badziewami potem dzialo sie jak ty piszesz i uznali mi gwaracje :) naprawili :P
 
 
mohao
azymut



Dołączył: 26 Kwi 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-04-26, 08:15   

Witam. podczepię sięjeśli pozwolicie, jako że uwaliłem właśnie navię... chcąc obrócić ekran jakimś programem.. link znalazłem gdzieś na forum, zainstalowałem programik w domyślnym katalogu navia tak jak zaproponował msactivesync, przy próbie obrócenia powiedziała navia że musi się ponownie uruchomić na co ja ok a ona na to reset jak mówiła, tylko że pokazuje teraz tylko piękny napis navia i tak stoi, nic się nie dzieje , zero kontaktu ani z nawigacją przez rysik, ani z kompem, ani z kartą pamięci...
czy tylko 9 nóżka? jeśli tak to jak otworzyć to ustrojstwo? :) a może idzie jakoś zmienić temu soft? ah i jeśli tylko hard przez małe spięcie to dajcie od razu linka do dobrego dokładnego opisu.
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2009-04-26, 16:39   

Nydidot.
A tyle sie o tym pisalo.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 12