Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Brak oznak "życia" i reanimacja
Autor Wiadomość
mohao
azymut



Dołączył: 26 Kwi 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-04-27, 06:13   pisało sięale wcale nie tak dużo ;p

mirko1, czytałem włąśnie, jest tylko w jednym temacie o tym programie... ale Piszesz że już trzy razy uwaliłeś sprzęt programem nydidot. jak go potem wskrzesiłeś? mam navie nv45. (a wczoraj za szybko działałem za mało czytałem)
napisz jak wgrywałeś OS na ten sprzęt? da radę jakoś to zrobić mimo braku połączenia z kompem i kartą pamięci? bo dostępu do 9 nóżki chyba broni dziwna metalowa blaszka która nie wiem do czego służy. a opisu hard do navi nv45 w necie znaleźć nie mogłem ale szukam wytrwale dalej, lecz jeśli można zainstalować po prostu jakimś sposobem OS... eh. i co ty na to?
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2009-04-27, 18:23   

Tak zgadza sie.
Wgrywalem os poprzez karte,no ale posiadam Blaupunkt i oryginalny OS.
A ten OS napewno nie bedzie pasowal.
I nawet odradzam wgrywanie innych OS niz wlasne,bo potem nie ma odwrotu.
Dziewiata nozka tez nie pomoze.

Musisz chyba jakos usunac ta metalowa oslone.
Idz do elektronika,jesli nie czujesz sie na silach sam jej zdjac.

Powodzenia ;-)
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
pago52 
młodszy inspektor GPS
pago52


Wiek: 33
Dołączył: 28 Maj 2009
Posty: 10
Wysłany: 2009-05-28, 00:07   Navia nv45 ResidentFlash

Witam. Mam problem, potrzebuje kopii ResidentFlash z navii nv45. Czy mógł by ktoś zamieścić na rapidzie lub jakimś innym darmowym serwerze.
 
 
Osama
azymut


Dołączył: 15 Cze 2009
Posty: 4
Skąd: Sierpc
Wysłany: 2009-07-13, 22:53   

Witam
mam identyczny przypadek, wisi na logo "Navia", pewnego razu sie zawiesiła w trasie. Idzie to jakoś zresetować, wprowadzić w bootmode, czy formacik zrobić?
 
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-07-14, 04:55   

Poczytaj o 9 nóżce.
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
pppp
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 22 Paź 2007
Posty: 95
Wysłany: 2009-07-28, 09:06   

Zostaw ją włączoną przez jakiś czas. Watchdog powinien zabanglać i przywrócić rejest do stanu default
 
 
jarmis
Waypoint


Dołączył: 22 Maj 2008
Posty: 55
Wysłany: 2009-08-03, 14:03   

Mam podobną sytuację i próbowałem z 9 i 12 nóżką niestety nie wsaje. Jakieś inne propozycje?
 
 
saphire 
Navi Expert
Daję wędkę nie rybę!



Pomógł: 5 razy
Wiek: 49
Dołączył: 19 Cze 2008
Posty: 274
Wysłany: 2009-08-04, 09:40   

Serwis.
 
 
 
osiekk 
azymut


Wiek: 36
Dołączył: 08 Wrz 2009
Posty: 3
  Wysłany: 2009-09-08, 18:59   Hard reset Navia nv45

Witam

Mam navie nv-45 gdzie po zalaczeniu wyswietla sie tylko ekran startowy i na tym koniec , nie ma polaczenia z komputerem tylko informacja ze znaleziono nieznane urzadzenie wgralem tam wczesniej nakladke byc moze to jest powodem zawieszenia sie calego win ce w zwiazku z tym prosze o instrukcje jak zrobic ten hard reset podobno po tym "system postawi sie od nowa"
 
 
markplus
azymut


Dołączył: 30 Kwi 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-09-13, 19:23   

Bardzo dziwna sprawa bo mi w tym samym czasie wydarzył się ten sam wypadek. Tylko ekran startowy. Też miałem nakładkę ale wszystko śmigało przez kilka miesięcy bez problemu. Teraz tylko ekran startowy. Może ktoś podeśle jakiś link do ożywienia tego pudełeczka.

Menu Navia Nv45.JPG
Taką nakładkę miałem.
Plik ściągnięto 28 raz(y) 130,28 KB

 
 
osiekk 
azymut


Wiek: 36
Dołączył: 08 Wrz 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-09-14, 20:48   

no mi tez dzialalo przez dlugi czas

[ Dodano: 2009-09-14, 20:51 ]
probowalem wedlug rad dostepnych w necie czyli reset 9 nozka +masa ale niestety nie ma zadnej reakcji
 
 
mohao
azymut



Dołączył: 26 Kwi 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-10-14, 15:28   

niespodzianka! dawno mnie nie było. generalnie mozilla upierała się ostatnio że forum nie istnieje... a tu nagle po dłuższym czasie dostałem PW.
a hard reset działa. bo zadziałał :) obudowę metalową łatwo zdjąć, małym śrubokrętem np. jest na zatrzaskach malutkich. miałem zdjęcia ale obawiam się, że je usunąłem..
także navia śmiga dalej.
w resecie pomógł mi opis jeśli dobrze pamiętam - resetowania akira mm-512.
no i dzięki za pomoc i dobre chęci :)
trzymta się
 
 
dario200 
azymut


Dołączył: 07 Lis 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-11-07, 13:21   

Witam, mam ten sam problem co osiekk. Czy komuś ten reset z 9 nóżką pomógł w tym modelu navi i na którym elemencie to trzeba zrobić bo myślę, że nie mam nic do stracenia.
 
 
marek216 
GPS instruktor
serwis elektroniki



Pomógł: 18 razy
Wiek: 40
Dołączył: 11 Sie 2007
Posty: 754
Wysłany: 2009-11-08, 06:58   

9 nóżka zleży od modelu kości.
Jeśli nie pomaga to tylko programowanie flasha na programatorze - pod warunkiem że zwieranie nie ubiło flasha.
_________________

Serwis elektroniki: www.soft-serwis.eu
Części i narzędzia: www.sklep.soft-serwis.eu
Projektowanie urządzeń: www.fenikstech.pl
Ogłoszenia dla elektroników: www.elektronika.sprzedawaj.eu

Nie pomagam na PW/GG/e-mail !
 
 
 
jach
azymut


Dołączył: 10 Lis 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-11-10, 17:38   

Ja odblokowałem nawigację przez wrzucenie pliku na kartę (opis z tego forum). Wrzuciłem też na kartę mapę- gotowca. Nic nie grzebałem, nic nie instalowałem a po jakimś czasie padła. Stoi na ekranie startowym a komputer nie rozpoznaje urządzenia. Co się mogło stać? 9 nóżka nie pomaga.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,5 sekundy. Zapytań do SQL: 11