Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Brak oznak "życia" i reanimacja
Autor Wiadomość
marek216 
GPS instruktor
serwis elektroniki



Pomógł: 18 razy
Wiek: 39
Dołączył: 11 Sie 2007
Posty: 754
Wysłany: 2009-11-10, 19:38   

Proponuje założyć klub wyznawców 9 nóżki i rozładowanej baterii.
Co usterka to te same rady: rozładuj baterię, zrób zwarcie na flashu.

Jak nie pomoże to lament dlaczego serwis drogi lub co gorsza nie naprawi.
Jak padła to masz dwa lata gwarancji - po co otwierasz :?:
_________________

Serwis elektroniki: www.soft-serwis.eu
Części i narzędzia: www.sklep.soft-serwis.eu
Projektowanie urządzeń: www.fenikstech.pl
Ogłoszenia dla elektroników: www.elektronika.sprzedawaj.eu

Nie pomagam na PW/GG/e-mail !
 
 
 
jach
azymut


Dołączył: 10 Lis 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-11-10, 21:28   

Gdybym miał to bym nie otwierał. Problem w tym ze paragon mi wyblakł i nic na nim nie ma.
 
 
dario200 
azymut


Dołączył: 07 Lis 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-11-11, 22:06   

Ja jestem świeżo po hard resecie. Ni z tego ni z owego po włączeniu stanęło na napisie navia i nic, nie dało się nawet nawiązać z AS. Zrobiłem reset poprzez zwarcie 9 nóżki z masą i odpaliła. Dodam, że oryginalna MapaMap zniknęła ale ważne, że navia żyje. Chodzi oczywiście o model Nv 45
 
 
jach
azymut


Dołączył: 10 Lis 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-11-12, 18:57   

Ja chce się dowiedzieć co mogło to spowodować zanim wydam nie małą kasę na jej naprawę. Nie chciał bym żeby znów się to powtórzyło.
 
 
pitusieq 
azymut


Dołączył: 15 Paź 2010
Posty: 4
Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-10-16, 10:28   Biały ekran, działajaca reszta

Witam wszystkich szanownych forumowiczow. Kiedys dzieki Wam udalo mi sie odblokowac moja Nv45 bez problemu (metoda by GLASER). Navia dzialala.. dzialala.. i nie wiadomo czego.. przestala:/ A problem wyglada nastepujaco:
Gdy Nav jest odpalana, pojawia sie bialy ekran, jedak panel dotykowy dziala, bez problemu mozna rowniez odpalic AM. Polaczenie z PC rowniez bez problemu. Reset (przycisk w obudowie) nic nie daje. Gdzies znalazlem wskazowke, aby rozladowac Navie i naladowac na maxa.. niestety to nie pomoglo.
Czy ktos z Was mial kiedys podobny problem? Z gory dzieki za zaineresowanie tematem.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez pitusieq 2010-11-05, 09:21, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-10-16, 11:38   

Nie uruchamia się panel Glasera? W jaki sposób uruchamiasz AM?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
pitusieq 
azymut


Dołączył: 15 Paź 2010
Posty: 4
Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-10-16, 11:57   

Uruchamia sie wszystko, oprocz widocznosci, caly czas bialy ekran, od samego poczatku. Uruchamiam wszystko "na slepo", czyli pamietajac gdzie byly umieszczone ikony.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-10-16, 12:00   

pitusieq, zainsataluj My Mobiler i sprawdź, czy w nim się coś wyświetla. Jęzeli tak to uszkodzenie mechaniczne ekranu.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
pitusieq 
azymut


Dołączył: 15 Paź 2010
Posty: 4
Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-10-16, 15:35   

Dzakus, zainstalowalem ale cos nie moge sie polaczyc :/ no nic.. chyba trzeba polowac na jakis wyswietlacz. Ale jesli wyswietlacz zostalby uszkodzony, nie byloby na nim zadnych plam? Ten jest caly bialy, zadnych plam, odbarwien.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-10-16, 16:17   

pitusieq, przeczytałeś na forum jak skonfigurować? Próbowałeś starszej wersji?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
pitusieq 
azymut


Dołączył: 15 Paź 2010
Posty: 4
Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-10-16, 16:34   

Dzakus, wlasnie sie w to wszystko wczytuje :). Posiedze, poczytam i moze sie uda :) Napewno poinformuje tutaj. Ale wydaje mi sie ze wyswietlacz wlasnie bylby najbardziej racjonalym wytlumaczeniem z tego wzgledu ze .. wszysto inne dziala.

[ Dodano: 2010-10-18, 02:14 ]
Hej, chcialem poinformowac ze kombinujac udalo mi sie w koncu polaczyc. Pozniej umieszcze opis jak to rozwiazalem.. moze komus sie przyda.
Zatem po udanym polaczniu dzieki MyMobiler wszystko dziala. Probowalem kalibrowac ekran jednak bez skutku.. nadal jest caly czas bialy. Jednak gdy zmienialem ustawienie jasnosci.. ekran przyciemnial sie.
Reasumujac, jaka diagnoza? Faktyczne uszkodzenie mechaniczne ekranu? (nie widac zadnych sladow).
Dzieki za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Piotrek
 
 
pahoro
azymut


Dołączył: 28 Sty 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-01-29, 14:25   

Witam
Jak mogę spróbować zrobić zwarcie 9 nóżki ? Co to oznacza (mam ten sam problem z navia)
 
 
0xFF 
azymut


Dołączył: 22 Cze 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-06-22, 14:45   Uszkodzone/niedziałające oprogramowanie

Witam.

Wgrywałem ponownie oprogramowanie do nawigacji gdyż poprzednio nawigacja stała mi na logo firmy. Sposób ze zwarciem pinów nie działał. Najpierw zainstalowałem z tego linku: http://chomikuj.pl/macpiter/Deska+Ratunkowa , lecz nie zadziałało, efekt był taki, że ekran mrugał, ale widziałem, że jedna ikonka się wyświetliła w lewym górnym rogu. Szukałem później oryginalnego oprogramowania od tego modelu i znalazłem to: http://chomikuj.pl/marivs...avia/Navia+Nv45 i po tym zabiegu, kiedy ukończyła się instalacja ekran zaczął mrugać. Zresetowałem urządzenie i teraz nawet ekran z logiem się nie wyświetla, lecz włączenie instalacji oprogramowania poprzez uśpienie i instalacje z karty nadal działa. Co może być przyczyną, co muszę dograć, czy mogę skorzystać z innego oprogramowania. Mam nadzieje, że otrzymam pomoc, bo nie wiem co mam już robić. Liczę na pomoc. :)

Pozdrawiam
0xFF
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-06-22, 14:51   

Spróbuj FW z chomika dvd76 po kolei wszystkich od Navii.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
0xFF 
azymut


Dołączył: 22 Cze 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-06-22, 14:54   

Poszukam jego profilu i przelecę wszystkie oprogramowania i napisze, który działa prawidłowo.

@down

Ok, dzięki, dam znać po zabiegach z nawigacją.
Ostatnio zmieniony przez 0xFF 2011-06-22, 14:57, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 9