Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
out of memory
Autor Wiadomość
mleni 
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2008
Posty: 45
Wysłany: 2009-03-23, 20:13   out of memory

Witajcie!

mam dziwny problem że zainstalowałem iGo8 8.3.2.64873 i skórki GJ6.2p, diMka DTE v 1.1.11.8 TC8 i scar 2009 i mapy navteq Q3 Europę środkową.
Problem polega na tym jak wyznaczam trasę z Kielc do Orebic (Chorwacja) to wyznacza trasę i obliczanie jest ok, ale jeśli chcę zobaczyć symulację to już po paru metrach skretu manewru i miała być mapa podglądowa a już wyświetlał mi się komunikat

"Error
Out of memory
Requested: -997696
Cache: 356255 "

W czym tkwi problem?

Spróbowałem samo wejść w win CE 5
Wchodzę przez System potem Properties - Memory i widzę suwaka którego mogę przesuwać ilość pamięci, ale jak znowu uruchamiam iGo8 to znów powtarza się sytuacja i znowu resetuje w tym memory w Porperties. Posiadam Goclever 4330A.

Jeśli macie pomysły albo pokażcie czy w tym forum coś było opisane? bo ja i tam szukałem że ciężko znaleźć właściwej odpowiedzi.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 111
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-03-23, 20:18   

http://www.my-navia.pl/vi...emory*+igo+sys*

UPX napisał/a:
bład "out of memory"
[debug]
cache=2048
reserve_memory=2000000
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
mleni 
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2008
Posty: 45
Wysłany: 2009-03-23, 20:25   

Spróbowałem i nie chce iść dalej. Jakieś inne rady?
 
 
qwerter 
GPS instruktor



Pomógł: 16 razy
Wiek: 67
Dołączył: 15 Maj 2008
Posty: 690
Wysłany: 2009-03-23, 20:47   

mleni napisał/a:
Spróbowałem i nie chce iść dalej. Jakieś inne rady?

A wrzuć może to... http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=8601 działający link masz tu
http://www.wrzuta.pl/pliki/b9cTEJwm20/
Pass: srppcwarez
_________________
MODECOM MX3 marzenia się spełniają...
 
 
mleni 
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2008
Posty: 45
Wysłany: 2009-03-23, 21:29   

qwerter też mi nie pomogły ale zauważyłem że oryginalny skin iGO8 to spoko działa i nie wyświetla i chyba coś nie tak z pozostałymi skinami diMki czy Gujrona itd. czy myślisz że to spowodowało z aplikacją "out of memory"?
 
 
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1409
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-03-23, 21:40   

mleni napisał/a:
zauważyłem że oryginalny skin iGO8 to spoko działa


Usuń katalog save potem ustaw wszystko jeszcze raz i powinno być w porządku.
_________________

 
 
qwerter 
GPS instruktor



Pomógł: 16 razy
Wiek: 67
Dołączył: 15 Maj 2008
Posty: 690
Wysłany: 2009-03-23, 21:53   

mleni napisał/a:
qwerter też mi nie pomogły ale zauważyłem że oryginalny skin iGO8 to spoko działa i nie wyświetla i chyba coś nie tak z pozostałymi skinami diMki czy Gujrona itd. czy myślisz że to spowodowało z aplikacją "out of memory"?

Trudno powiedzieć... ale zastosuj sposób elektro69... to też może pomóc... ;-)
_________________
MODECOM MX3 marzenia się spełniają...
 
 
Apacz99
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 9
Wysłany: 2009-03-24, 12:25   

Niestety, po usunięciu zawartości katalogu save nadal wyskakuje "Out of memory..." - zastanawiam się czy nie ma to coś wspólnego z wielkością ekranu - gotowiec mógł być robiony na mniejszy niż 4,3"... Jeżeli komuś uda się uruchomić to nowe IGO na GoClever 4384 będe wdzięczny za pomoc.
 
 
Hornet15re 
Waypoint
Dzień Dobry



Pomógł: 1 raz
Wiek: 38
Dołączył: 21 Gru 2008
Posty: 90
Skąd: POLSKA
Wysłany: 2009-03-24, 14:54   

U wmnie wywala out of memory po obliczeniu trasy i próbie powrotu do kokpitu.Dzieje sie tak na nowej mapie od TA a na mapie od Emapy jest ok. Mam iGo 8.3.2 a dopisywanie w sys.txt nie pomaga.Pomaga natomiast właczenie innej skórki niż gurion...ale na to zgodzić sie nie moge :roll:

DSCF0944.JPG
Plik ściągnięto 63 raz(y) 100,7 KB

_________________
W 1968 wystarczyło kilka Mhz żeby posłać rakiete na księżyc, teraz potrzeba pentium 4 3.0 Ghz żeby odpalić Viste...
 
 
mleni 
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2008
Posty: 45
Wysłany: 2009-03-24, 19:10   

Hornet15re napisał/a:
U wmnie wywala out of memory po obliczeniu trasy i próbie powrotu do kokpitu.Dzieje sie tak na nowej mapie od TA a na mapie od Emapy jest ok. Mam iGo 8.3.2 a dopisywanie w sys.txt nie pomaga.Pomaga natomiast właczenie innej skórki niż gurion...ale na to zgodzić sie nie moge :roll:


Witaj u mnie też wydarzyła sytuacja jak u ciebie i myślę że miał rację ten:

elektro69 napisał/a:

Usuń katalog save potem ustaw wszystko jeszcze raz i powinno być w porządku.:roll:


Jak usunąłem "Save" to już wywalił mi się komunikat że nie udało usunąć i miałem wrażenie że to były uszkodzone pliki i nie tylko Save, inne pliki w tym Skiny , Scheme itd. że jedynie moim wyjściem było sformatowanie karty i od nowa zainstalować po kolei i już wreszcie działa dobrze i nie wyświetlają "out of memory". Chyba mam nadzieję że wam też pomoże. Najlepszą radą jest to że przed uruchomieniem iGo8 wszystko zainstalować na karcie SD, a później zrobić kopię na kompie tak żeby nie męczyć od nowa po kolei gdyby coś wywaliło, albo coś dołożyć pliki.

Przydatne są te ustawienia i te które dobrze można poustawiać od UPX:

UPX napisał/a:
Może powstałby wątek w sprawie wpisów w sys.txt i jak to wpływa na działanie iGO
Na początek:

Wyświetlanie nazw ulic w "dymkach"
[3d_config]
disable_roadsign_navigation_mode=0
0= nazwy ulic w dymkach
1= nazwy ulic "na ulicach"

bład "out of memory"
[debug]
cache=2048
reserve_memory=2000000

zwiększenie rozmiaru czcionki nazw ulic i miast
[3d_config]
roadsign_lines_per_screen=15 i mniejsza wartość tym większa czcionka

[warning]
warn_distances=110:1000,80:800,60:500,40:300
format: prędkość1:dystans1,prędkość2:dystans2 ... itd
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-03-24, 19:14   

mleni napisał/a:
Może powstałby wątek w sprawie wpisów w sys.txt i jak to wpływa na działanie iGO


Prosze:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=8901
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
mleni 
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2008
Posty: 45
Wysłany: 2009-03-24, 22:53   

Powiedzcie mi bo jestem ciekaw czy "out of memory" występuję wyłącznie w symulacji? czy też podczas jazdy? Choć nie przetestowałem na dłuższą trasę ale mam zamiar jechać, tylko obawiam czy tak może zdarzyć sytuacja z komunikatem?

Ach jeszcze jedno powiedzcie mi jaki plik jest odpowiedzialny na "Asystent pasa ruchu"?
 
 
UPX
Waypoint



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 03 Wrz 2008
Posty: 75
Wysłany: 2009-03-24, 23:15   

Uwagi do wszystkich skinów
Skiny ładowane są do pamięci navi dlatego im "bogatszy" w bajery skin np GJ, diMka
tym więcej musimy mieć wolnej pamięci w navi bo będzie "out of memory"
Im mniejsza waga skinu to prawdopodobieństwo wystąpienia bładu "out of memory"
jest mniejsze
Zróbcie test ze skinę iGO8 Ultra Skin 6.0.18 lub Kikker Skin v3.0.1 i Gurjon Skin 6.3

Po drugie wyczyścić plik data.zip ze zbędnych nieużywanych rozdzielczości i to samo z branding zip
 
 
borek41 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Wiek: 58
Dołączył: 27 Wrz 2008
Posty: 31
Skąd: Oświęcim
Wysłany: 2009-03-25, 13:01   

Zrobiłem test na 3 nawigacja Lark 410 i jakis z biedronki oraz na mojej tracer i tak co moge powiedzec po pierwsze to we wszystkich typach musialem ponownie zrobic IGO od podstaw ( werja IGO8 najnowsza jakas czeska) usunołem z nij rzeczy zbyteczne czyli jakies skiny dimka itp . wgralem gj6.3 dopislem wpisy do sys ktore sa zamieszczone w postach wyzej utworzylem wlasne POI . Usunołem budynki oraz BMP Autek z GJ .
Uruchomilem tak zrobione nawigacje po czym zalaczylem wszystkie poi dodane przez siebie ( a jest tego duzo ) testowalem na symulacji błąd out memory zniknął i sie nie pojawia oraz nawigacje zaczeły pracowc stabilnie i szybko . testy prowadzilem przez 8h zalaczone nawigacje w trybie symulacji . Takze jedyna rada wgrywac od nowa
 
 
Hornet15re 
Waypoint
Dzień Dobry



Pomógł: 1 raz
Wiek: 38
Dołączył: 21 Gru 2008
Posty: 90
Skąd: POLSKA
Wysłany: 2009-03-25, 17:51   

Zrestartowałem ustawienia iGo...wszystko poustawiałem od nowa i działa,nie ma błedu out of memory...ale pojawił sie znów przy przestawianiu koloru pasków w kokpicie,jak chciałem zrobić czarne to wywaliło out of memory,powróciłem do srebrnych i śmiga...przestawiałem po kilka ustawień i test...i tak do konca.Pozostawiłem srebrne paski i bład nie pojawia sie(jak narazie) Na innych skinach działa wszystko tylko gurion jakiś taki wymagający :lol:
_________________
W 1968 wystarczyło kilka Mhz żeby posłać rakiete na księżyc, teraz potrzeba pentium 4 3.0 Ghz żeby odpalić Viste...
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 11