Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2013-01-28, 19:09
Instalacja Mapamap w Lark FreeBird 35.x
Autor Wiadomość
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-02-23, 10:06   

Zmień kabel
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18858
Wysłany: 2010-02-23, 10:16   

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 punkt 8

P.S. Przed chwila dostałem PW (pisownia ryginalna):
Kod:
Wysłany:      Dzisiaj 10:32
Temat:     prozba o pomoc    
witam
mam prozbe pomogł bys mi z wgraniem programu nawigacyjnego mapamap do nawigacji lark 36.7 poniewarz nie potrzafie dojsc o co chodzi czytałam rozne fora ale nic.... :(
podczas instalacji programu wyswietla mji sie komunikat Niektóre składniki aplikacji niezbędne do zainstalowania systemu nawigacyjnego nie zostały zainstalowane .Instalacja nie może być kontynuowana . teraz jak prubowałam wgrac to podczas instalacji dokladnie usuwania map zawiesza sie :( bede bardzo wdzieczna jesli mi pomozesz
pozdrawiam
Może najpierw przeczytaj odpowiedz w utworzonym przez Ciebie wątku?
I w ogóle poczytaj forum:
Kod:
Dołączyła:       Dzisiaj 9:57
Ostatnia wizyta:      Dzisiaj 9:57 (Minut: 34)
Wizyt: 1  Łączny czas wizyt Minut: 34


P.S. 2 Dołączyłem do istniejącego wątku o zatrzymaniu instalacji MM na larku 35
_________________

 
 
nicol22054 
azymut


Dołączyła: 23 Lut 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-02-23, 11:40   

zmieniałam kabel ale on nie pomogł.. :/
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9629
Wysłany: 2010-02-23, 11:42   

A inne rozwiązania z http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 ?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
nicol22054 
azymut


Dołączyła: 23 Lut 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-02-23, 13:02   

aj nie bardzo wiem co mam tam wejsc

[ Dodano: 2010-02-23, 13:22 ]
wyczytałam na jednym z forum ze musze skonfigurować komputer do pracy z nawigacją? to prawda ???? bym mogla rozwiazac swoj problem
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9629
Wysłany: 2010-02-23, 15:03   

nicol22054 napisał/a:
wyczytałam na jednym z forum ze musze skonfigurować komputer do pracy z nawigacją?
Jeśłi masz połączenie przez ActiveSync to juz jest skonfigurowany
nicol22054 napisał/a:
aj nie bardzo wiem co mam tam wejsc
W każdy link po kolei i próbować metody.

Albo skorzystaj z innounp: http://www.my-navia.pl/vi...p=132680#132680
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
kozio23
azymut
poczatkujacy...


Wiek: 37
Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 2
Wysłany: 2010-03-13, 14:57   problem z instalacja najnowszej mapymap!!!!

Witam, mam oto taki problem.Zaraz po pojawieniu sie najnowszej wersji postanowiłem ja zainstalowac.Niestety, podczas instalacji wyskakuje taki komunikat" niektore elementy mapy nie zostały zaistalowane, co moze powodowac nie prawidłowe dzialanie aplikacji", taki komunikat pojawi mi sie podczas kopiowania zbiorów dzwiekowych.Prosze o pomoc!!!
 
 
 
michal1957
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 05 Lut 2008
Posty: 1154
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2010-03-13, 15:05   

Opisz sposób instalacji - czytnik, AS itd..a z pewnością ktoś pomoże. Wygląda to na błąd podczas kopiowania plików, jeżeli kabelek i AS to zmień instalację na czytnik, jeżeli czytnik to może format karty itd, itd Musisz podać więcej szczegółów.
_________________
Jeżeli wydaje Ci się że masz zawsze rację, masz rację, wydaje Ci się.
 
 
kozio23
azymut
poczatkujacy...


Wiek: 37
Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 2
Wysłany: 2010-03-13, 15:17   

Instaluje za pomoca laptopa i kabla.ściągnąłem plik, podlaczylem urzadzenie do kompa, zsynchronizowalem i instaluje.Wczesniej tez mialem ten problem, ale przed instalacja usunalem wszytsko i podzialalo teraz zawiesza mi sie podczas instalacji plików dzwiekowych.aha instaluje na pamiec urzadzenia.
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9629
Wysłany: 2010-03-13, 15:44   

Opisano w http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
maksiu55 
Waypoint


Wiek: 65
Dołączył: 30 Kwi 2008
Posty: 155
Skąd: slaskie
Wysłany: 2010-03-24, 13:56   problem z instalka MM

Witam .Mam taki problem pobralem ze strony Imagis upgarte mapy 632 top lark i chcialem zainstalowac na Larku otworzylem sobie instrukcje instalki i robilem w/g niej .Jednak juz w instalce mam feler powinno sie pokazac gdzie zainstalowac (chcialem na Larka ale nic takiego nie ma (w/g instrukcji)instalke zakonczono i :
1. po wlaczeniu powinien sie pokazac ekran aktywacji a u mnie pokazuje sie najpierw startowy MM a potem komunikat ze nie znaleziono map i aplikacja zostanie zamknieta po OK zamyka sie i tyle .Co robie nie tak ze nie moge zainstalowac tej aktualizacji.Lark polaczony przez usb z kompem zsynchronizowany itp.
dzieki za pomoc
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18858
Wysłany: 2010-03-24, 15:06   

Zacznij od przeczytania wątku, do którego przeniosłem Twój post. Zwróć też uwagę na linki (np ten dwa posty wyże)
_________________

 
 
maksiu55 
Waypoint


Wiek: 65
Dołączył: 30 Kwi 2008
Posty: 155
Skąd: slaskie
Wysłany: 2010-03-24, 21:39   

Przeczytalem juz chyba wszysto na temat instalki i nic instaluje juz chyba 8 raz i dalej bz.brak map.Jeszcze jedno wszedzie pisze ze podczas instalki pokazuje sie monit gdzie instalowac ja mam podlaczone urzadzenie do kompa i karte SD w czytniku tez do kompa a przy instalce zadnego komunikatu odnosnie mozliwosci instalowania na SD cz do navi,jak widac nie mam wplywu na to gdzie instalowac poza tym jest nowy problem teraz chyba juz namieszalem bo przy wlanczaniu Larka jak wlancza sie ekran z MM to jak sa te strzalki na dole na czerwono mam System inicjalizingi potem na nowo wlancza sie Lark z programem jakbym go dopiero co kupil (musze wszystko ustawiac od nowa

[ Dodano: 2010-03-25, 08:50 ]
wiem ze jestem upirdliwy ale bardzo prosze!!
w zwiazku z moimi postami z brakiem map podczas instalki pobralem mapy z linku podanego przez Glin http://www.mapamap.pl/files/MMTopLark632_3034.zip i w/g instrukcji wkleilem w Larka wszystko gra nareszcie mam wszystko tylko ze wersja map nie jest zgodna z ta z Imagis i nie moge zarejestrowac nie zgadzaja sie nr.Co mozna zrobic .Pomozcie bo juz siwych wlosow z ta mapa dostaje!
6.3.2 mapa GDE-2007_PL-2520-0809 wersja z Imagis
092F8FD94FF46043 nr urzadzenia
3034-200909 wersja map z Linku Glina
 
 
 
mar_1981 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Gru 2009
Posty: 14
Wysłany: 2010-09-07, 10:11   

Witam ponownie!

Nie wiem co ja odpie...dzielilem szanownych kolegów ale ostatnio dałem radę zainstalować mapę przez czytnik. teraz pojawiło się na stronie że do pobrania nowa wersja MMEasyLark6410 i ściągnąłem ją. nie chciała się menda zauktualizować więc zrobiłem formata NAND i chciałem znów przez czytnik wgrać ale po dojściu do momentu w którym powinien zapytać gdzie ma zainstalować czy na karte czy urządzenie wywala mi jakiś błąd. Jak wrócę do domu z pracy to zrobię zrzut i wstawię zdjęcie.

Normalnie załamuje się :-( HELP :-)
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9629
Wysłany: 2010-09-07, 11:40   

Wypróbowaliście WSZYSTKIE sposoby z http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 punkt 8 :?:
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10