Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2013-01-28, 19:09
Instalacja Mapamap w Lark FreeBird 35.x
Autor Wiadomość
lorek100
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Gru 2008
Posty: 5
Wysłany: 2008-12-06, 21:33   

Mam 3 kable - na każdym instalacja dochodziła do innego momentu.
Ponawiałem instalacje i tera wychodzi mi komunikat w larku:
mapamap startup error
no ui skin dll present
To brzmi groznie nie wiem co ma robić?
 
 
lelek
Navi Expert


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 432
Wysłany: 2008-12-06, 21:46   

Nie skopiowało wszystkich pików.
Myslę, że powinieneś poczytać ten temat: http://www.my-navia.pl/vi...der=asc&start=0
 
 
meo14 
Waypoint


Dołączył: 25 Maj 2008
Posty: 19
Wysłany: 2008-12-07, 12:47   

a czy lark jest w 100% naładowany ,chodzi o baterie ,bo ja tez miałem problemy i pomogło naładowanie do pełna i potem dopiero instalacja.
_________________
Lark 35.0
 
 
baba012
azymut


Dołączył: 03 Gru 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-12-07, 21:23   

naładowana bateria i dobry kabel, u mnie poszło za 3 razem.
 
 
Webster
azymut


Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-01-20, 16:52   Problem z instalacją MapaMap Top [Lark Freebird]

Witam, posiadam nawigację Lark FreeBird. Podczas instalacji MapaMap top wystąpił problem: "Nie mozna skopiowac plikow na dysk, sprawdz czy dysk nie jest zabezpieczony przed zapisem". Mapę instalowałem na wbudowanej pamięci flash i może to jest problemem. Teraz zainstalowałem mapę na karcie pamieci ale wystąpił inny problem. Po włączeniu urządzenia i kliknięciu na ikonkę "nawigacja" pojawia się coś takiego
Wspomne jeszcze, że w koncowej fazie instalacji wyswietla mi sie komunikat o tym, ze po odlaczeniu urządzenia od komputera bede musial wprowadzic numer seryjny ale nic takiego sie nie dzieje.
Bardzo proszę o pomoc
 
 
Tomasz_Chmiel 
guru



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1010
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-01-20, 18:02   

Masz włączony program File Transmiter.
Służy on do usuwania i kopiowania plików pomiędzy NandFlesh a StorageCard.
Aby z tago wyjść zrób tak:
1. włacz nawigacje.
2. następnie wybierz: Ustawienia>Wybierz nawigacje, pokaże Ci się pasek dostępu.
Naciśnij przycisk z prawej strony paska dostępu, wybierz NandFlesh a we fleshu MobileNavigator> mobilenavigator.exe.
Następnie klikasz "X" dwa razy i wybierasz "nawigacje"
Jeżeli dobrze wgrałeś Mapęmap to musi się uruchomić.
_________________
Pozdrawiam.
A Ciebie Gość w pierwszej kolejności!

Pulpity na różne nawigacje w tym Menu AnnA i sporo softu
http://chomikuj.pl/Tomasz_Chmiel
Ostatnio zmieniony przez Tomasz_Chmiel 2009-01-20, 19:36, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Webster
azymut


Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-01-20, 18:32   

Geniusz! :D
Dziękuje bardzo za pomoc, mapa działa. Mam jeszcze jedno pytanie. Ta mapa "easy" była zainstalowana na NandFlash od zakupienia urządzenia. Wczoraj kilka razy instalowałem wersję "top" na NandFlash i dopiero dzisiaj zainstalowalem ja na karcie pamieci. Jak to jest, ze na NandFlash mam folder: imagis, mobileNavigator i plik fileTransmittor.exe a na karcie pamieci tylko folder: MapaMap a w nim mapy i komunikaty ?
Moze obecna zawartosc karty pamieci jest zbędna ?
 
 
Tomasz_Chmiel 
guru



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1010
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-01-20, 19:10   

Bez Mapy z karty nie będzie Ci działała Mapmap w tej konfiguracji. Podczas instalacji wykasowano mapę Easy z NandFlesha. A Ty TOP zainstalowałeś na karcie i tam się obecnie znajduje.
Ale możesz zrobić to tak:
Włącz poprzez ścieżkę dostępu FileTransmiter i uruchom go tak jak w instrukcji w moim pierwszym poście uruchamiałes mapęmap. Zmień ścieżkę dostępu na FileTransmiter.exe. Czyli po właczeniu "nawigacja"ma Ci się pokazać to co na twoim screenie.
Wybierz z SD Mapęmap (podświetli się na niebiesko) i kliknij ">>" (trzeci klawisz od lewej pod SD w dolnym pasku. Program zacznie kopiować Mapęmap z SD do flesh. Potrwa to kilka minut.
Uwazaj żeby nie nacisnąć innego klawisza.
Jeżeli pokaże się sukces transferu to mapę masz już na fleshu.

Sprawdż najpierw wyjmując kartę czy mapa działa poprawnie.
Jak działa to możesz wykasować mapę z karty bo masz ja już w Nand.
_________________
Pozdrawiam.
A Ciebie Gość w pierwszej kolejności!

Pulpity na różne nawigacje w tym Menu AnnA i sporo softu
http://chomikuj.pl/Tomasz_Chmiel
 
 
Webster
azymut


Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-01-20, 19:27   

Postąpiłem zgodnie z twoimi wskazówkami i wszystko pięknie działa. "MapaMap" zrzuciłem na Nand. Jeszcze raz dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam
 
 
Tomasz_Chmiel 
guru



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1010
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-01-20, 19:32   

:lol: :lol: :lol: :mrgreen:

Jeżeli masz 35.0 lub 35.4

Zainteresuj się tym:


http://www.my-navia.pl/vi...der=asc&start=0
_________________
Pozdrawiam.
A Ciebie Gość w pierwszej kolejności!

Pulpity na różne nawigacje w tym Menu AnnA i sporo softu
http://chomikuj.pl/Tomasz_Chmiel
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1201
Wysłany: 2009-03-22, 10:45   Nawigacja Lark FreeBird 35.6 z Mapamap 5.2.36.0

kupiłem Nawigację Lark FreeBird 35.6 z Mapamap 5.2.36.0 z mapą polski 1260-200712 zarejestrowałem się i otrzymałem klucz odblokujący i nigdzie go nie wpisywałem nie wiem czy jest to konieczne ? jeżeli trzeba go wpisać to gdzie i jak to zrobić ? Nawigacja wygląda na to że działa ( na razie symuluję trasy ) w terenie nie sprawdzałem.
co znaczy skrót przy Mapamap 6.0 Pl+ GDE ?.

Kerik
 
 
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1409
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-03-22, 10:59   

Kerik napisał/a:
co znaczy skrót przy Mapamap 6.0 Pl+ GDE ?.


Wersja aplikacji 6 + główne drogi europy , a klucz masz do tego że jak by ci coś się stało z aplikacją zawsze możesz przywrócić.
Sprawdż jeszcze czy nie masz możliwości pobrania wersji 6 dla ciebie powinna byś bezpłatna wersja 6 z mapą PL_1260-200809.
_________________

 
 
Tomasz_Chmiel 
guru



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1010
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-03-22, 11:01   

Klucz Otrzymałeś po rejestracji po to aby w razie utraty map lub awarii urządzenia :evil: i konieczności wgrania jej na nowo móc ją aktywować.
I dopiero w takim momęcie jest Ci niezbędny. :!:
Mapa TOP 6 + GDE - Polska i głowne drogi Europy
_________________
Pozdrawiam.
A Ciebie Gość w pierwszej kolejności!

Pulpity na różne nawigacje w tym Menu AnnA i sporo softu
http://chomikuj.pl/Tomasz_Chmiel
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1201
Wysłany: 2009-03-22, 11:20   

Dziękuję za odpowiedź . no niestety wersja Mapamap 6.0 jest dla mnie w promocji odpłatna za 49.0 zł Kerik
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1409
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-03-22, 11:22   

Kerik napisał/a:
no niestety wersja Mapamap 6.0 jest dla mnie w promocji odpłatna za 49.0 zł Kerik


Wersja TOP jest odpłatna , ale easy jest bezpłatna.
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11