Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2013-01-28, 19:09
Instalacja Mapamap w Lark FreeBird 35.x
Autor Wiadomość
jakris250
[Usunięty]

Wysłany: 2009-03-22, 11:29   

....
Ostatnio zmieniony przez jakris250 2009-04-10, 19:16, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1201
Wysłany: 2009-03-22, 11:44   

Niestety jeszcze raz przejrzałem i dostępna jest za darmo tylko aktualizacja do wersji5.2.36.0 którą już pobrałem , natomiast jeśli chodzi o to moją mapę to jest to chyba wersja pełna bo jest na niej zaznaczone moje osiedle a w niektórych mapach go nie było ,Kerik
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1409
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-03-22, 11:53   

Kerik napisał/a:
Nawigację Lark FreeBird 35.6 z Mapamap 5.2.36.0 z mapą polski 1260-200712


Nie może to być wersja pełna. Jest to wersja easy.
Tu masz wersję pełną do testów ;-)

http://www.mapamap.pl/files/MMTopLark618_2602.exe
_________________

 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1201
Wysłany: 2009-03-22, 12:16   

elektr69 jak ściągnę to mapę to co mogę z nią zrobić - wgrać ją kartę pamięci w mojej nawigacji i czy się ona u mnie otworzy i będę mógł z niej korzystać ???? , ponadto chciałem się jeszcze spytać czy w tej mojej wersji 5... na trasie będą komunikaty o fotoradarach ??
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1409
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-03-22, 12:27   

Kerik napisał/a:
jak ściągnę to mapę to co mogę z nią zrobić


Wersja którą ci podałem instaluje się w urządzeniu , a mapę możesz zainstalować na karcie.
Jeśli chodzi o komunikaty o radarach to w MapaMap nie ma takowych , ostrzeganie jest przy pomocy sygnału dzwiękowego. Ale jesli wolisz żeby ostrzegało cię słownie to jest taka możliwość musisz poszukać na forum pliku z komunikatem i podmienić ten ,który posiadasz.
_________________

 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1201
Wysłany: 2009-03-22, 12:39   

elektr69 to jeżeli instaluje się w nawigacji tzn. ze mi wymiecie wersję która mam i stracę gwarancję na to co kupiłem ?, chyba że ja czegoś nie kapuję ?. może podaj mi jak to zrobić od chwili ściągnięcia ?? Kerik
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
jakris250
[Usunięty]

Wysłany: 2009-03-22, 12:45   

....
Ostatnio zmieniony przez jakris250 2009-04-10, 19:15, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1409
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-03-22, 12:45   

Kerik napisał/a:
to jeżeli instaluje się w nawigacji tzn. ze mi wymiecie wersję która mam i stracę gwarancję na to co kupiłem ?


Gwarancję masz na urządzenie nie mapę , posiadasz klucz do wersji , którą masz teraz więc zawsze możesz do niej wrócić .

Kerik napisał/a:
może podaj mi jak to zrobić od chwili ściągnięcia ??


Instalacja jest prosta klikasz dalej , dalej ,dalej .... :mrgreen: , miedzy tymi "dalej" wybierasz jeszcze miejsce gdzie ma być zainstalowana mapa na karcie czy urządzeniu. Zobaczysz jak zaczniesz instalować.
_________________

 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1201
Wysłany: 2009-03-22, 12:54   

elektr69 czy mogę tą mapę zainstalować na karcie ? i czy po zainstalowaniu na karcie będę mógł z niej korzystać , jak i z tej co mam w urządzeniu ? Kerik
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1409
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-03-22, 13:01   

Kerik napisał/a:
czy mogę tą mapę zainstalować na karcie ?


Tu masz wersję typowo do karty:

http://www.mapamap.pl/files/MMSDTop6010_2520.exe

Tylko mapka jest trochę starsza. Przy tej instalacji będziesz mógł korzystać z obu wersji.
W tym przypadku aplikacja i mapa przypisuje się do karty.
_________________

 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1201
Wysłany: 2009-03-22, 19:07   

elektro69 to się narobiło mapkę mam na karcie ale nie wiem jak ją uruchomić , klucz niby wygenerowałem do wersji 6... ale nigdzie nie mogę go wpisać a ponadto nie zapisałem klucza od wersji kupionej 5.. bo generując klucz do wersji mapamap 6... wpisała się w miejsce wcześniej wygenerowanego klucza do 5... tak że najlepiej nie trzeba było się brać za taką robotą laikowi za takie działanie , chyba że mi coś jeszcze poradzisz????? Kerik
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
jakris250
[Usunięty]

Wysłany: 2009-03-22, 20:44   

...
Ostatnio zmieniony przez jakris250 2009-04-10, 19:13, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1201
Wysłany: 2009-03-22, 21:16   

Zainstalowałem tą na SD .Kerik
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
jakris250
[Usunięty]

Wysłany: 2009-03-22, 21:23   

...
Ostatnio zmieniony przez jakris250 2009-04-10, 19:13, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1201
Wysłany: 2009-03-22, 21:34   

[ Dodano: 2009-03-23, 19:07 ]

jakris250 jesteś wspaniały !!!!!! dziękuję za cierpliwość oby było więcej takich uczynnych

ludzi na tym forum .

Kerik
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 10