My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
[Tutek]Odblokowanie i inne
Autor Wiadomość
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9757
Wysłany: 2009-04-11, 17:34   [Tutek]Odblokowanie i inne

W artykule mogą wystopić błędy i nie jasności ,więc proszę
komentować!!!tylko na temat



1.Odblokowanie
    1.Miękkie
      1.Folder na karcie
          Wady:
          -Brak paska
          Plusy:
          +Nie ingeruje w wewnętrzne oprogramowanie
        1.Podpinamy nawigację do komputera
        2.Łączymy się przez ActiveSync
        3.Wchodzimy do Mój komputer>Urządzenie przenośne>SDMMC
        4.Klikamy drugim przyciskiem myszki na "puste pole".

        5.Wybieramy z menu kontekstowego "Nowy folder" i wpisujemy "explorer.exe"
        MIEJSCE NA SCRREN-SHOT

      2.Sposób by Dzakus, Glaser
    2.Twardę
      1.Sposób na Mantę2. Edycja init(bez paska)
          Wady:
          -Ingerencja w wewnętrzne oprogramowanie
          -Utrata gwarancji
          -Brak paska
          Plusy:
          +Niska awaryjność
        Aby skasować z autostartu menu w kasujemy klucz
        Kod:
        HKEY_LOCAL_MACHINE\init:Launch10
        w rejestrze nawigacji. Możemy to zrobić na komputerze(program CeRegistryEditor) lub na nawigacji(program Regedit).Ja opisze ten pierwszy sposób.
          1.Instalujemy CeRegEdit. Do pobrania: http://ceregeditor.mdsoft...hp?id=3&lang=pl
          2.Podłączasz kabel USB do komputera i nawigacji. Zaświeci logo ActiveSync.
          3.Uruchamiasz program CeRegEditor.Jeśli się sam nie uruchomił
          4.Wybierasz pierwszą ikonę na pasku narzędzi "Nawiązywanie połączenia z urządzeniem(F1)" lub wybieramy na "Połączenia>Połącz F1"
          5.Wybieramy z „drzewka" po prawej stronie HKEY_LOCAL_MACHINE\init
          6.Wybieramy z prawej strony obszaru roboczego wpis Launch10, klikamy na niego drugim(prawym) przyciskiem myszy i wybieramy z menu kontekstowego "Usuń"
          7.Już się pozbyliśmy się menu w nawigacji :-P

      3.Sposób by marit
      4.Sposób by Glaser

2.Zmiana ścieżek w oryginalnym menu
    1.Sposób I
      Kod:
      HKEY_CURRENT_USER\JBS:Path
      HKEY_CURRENT_USER\JBS:MapExeName

      Podobno działa tylko z ResidentFlash
      1.....
      2.....
      3.....

    2.Sposób II
      Przez Microsoft ActiveSync
      1. Podłączamy nawigacje pod PC
      2. Tworzymy plik "shell.ini" w treści pliku podajemy ścieżkę do programu Np.
        Kod:
        \SDMMC\Automapa EU\Automapa EU.exe
      3. Wchodzimy do Mój komputer>Urządzenie Przenośne>SDMMC
      4. Kopiujemy tutaj swój plik "shell.ini"
      5. Restartujemy nawigację
      6. Cieszymy się!!!
      Przez czytnik kart
        1.....
        2.....
        3.....

3.Skrót "Moja Navia" i "Kosz"
    1.Automatyczny
      1.Pobieramy plik "kosz.cab"
      2.Wrzucamy na nawigacje
      3.Przechodzimy do folderu do którego wrzuciliśmy plik "kosz.cab"
      4.Uruchamiamy plik "kosz.cab"
      5.Naciskamy guzik OK
      6.Na pulpicie są już ikony.

    2.Ręczny
      1.....
      2.....
      3......

4.Warto przeczytać

Trzeba zweryfikować
Ktoś chętny do napisania
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
Ostatnio zmieniony przez BladeX 2009-06-13, 14:44, w całości zmieniany 24 razy  
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2755
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-04-11, 17:55   

Kod:
Poszukuje kopii rejestru z Manty 060 lub innej w formacie .ceimg [Klik]

może zapytaj tutaj:

http://www.manta.info.pl/viewforum.php?f=138
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9757
Wysłany: 2009-04-11, 17:58   

Stamtąd biorę informację, więc chyba mnie nie lubią.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
Ostatnio zmieniony przez harry 2009-04-11, 18:32, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
oktik
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Lis 2008
Posty: 6
Wysłany: 2009-05-06, 23:05   

Cytat:
2.Zmiana ścieżek w oryginalnym menu

Kod:
HKEY_CURRENT_USER\JBS:Path
HKEY_CURRENT_USER\JBS:MapExeName

lub
Kod:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\BS:NaviPath

1.....
2.....
3.....


Zmieniłem ścieżki wg. tego opisu:

HKEY_CURRENT_USER\JBS:MapExeName
na \SDMMC\TomTom Navigator 7.910\TomTom Navigator.exe

HKEY_CURRENT_USER\JBS:Path
na \SDMMC\

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\BS:NaviPath
na \SDMMC\TomTom Navigator 7.910\TomTom Navigator.exe

Niestety przycisk "nawigacja" teraz nie działa.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9757
Wysłany: 2009-05-07, 17:09   

HKEY_CURRENT_USER\JBS:Path="\SDMMC"
HKEY_CURRENT_USER\JBS:MapExeName="TomTom Navigator 7.910\TomTom Navigator.exe"

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\BS:NaviPath="\SDMMC\TomTom Navigator 7.910\TomTom Navigator.exe"
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
oktik
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Lis 2008
Posty: 6
Wysłany: 2009-05-07, 18:52   

Próbowałem w sposób który piszesz niestety bez zmian. Dodawałem i odejmowałem znaki " , \ na wszystkie sposoby. Niestety nie pomaga.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9757
Wysłany: 2009-05-07, 18:54   

Przywróc wszystko i spróbuj zmienić nazwę folderu "TomTom Navigator 7.910" na "MobileNavigator" i pliku exe na "MobileNavigator.exe"
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
oktik
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Lis 2008
Posty: 6
Wysłany: 2009-05-07, 21:13   

Zmieniałem nazwy plików i katalogów tak jak piszesz, niestety bez skutku.
Pomyślałem, że może z jakichś przyczyn nie da się podać ścieżki do SDMMC więc wrzuciłem kilka plików na ResidentFlash i podałem ścieżki i niestety także nie działa.

Ponieważ moje cierpliwość jest na wyczerpaniu, proszę zatem o pomoc w wyłączeniu całkiem menu startowego oraz wstawienia w jego miejsce tylko i wyłącznie TomToma.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9757
Wysłany: 2009-05-08, 12:32   

HKEY_LOCAL_MACHINE\init:Launch10="SCIEŻKA DO TOMTOM'A"
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
oktik
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Lis 2008
Posty: 6
Wysłany: 2009-05-13, 20:02   

Czegoś chyba jeszcze brakuje.
W HKEY_LOCAL_MACHINE\init:Launch10=
dałem ścieżkę
"\SDMMC\MobileNavigator\MobileNavigator.exe"
a potem
\SDMMC\MobileNavigator\MobileNavigator.exe

Niestety niezależnie od zapisu nadal odpala się tylko Menu Biedronka :-/

Dałem zamiast tego :
\ResidentFlash\MapaMap30\Mapamap3.exe i.... działa.
Tak więc może faktycznie nie można podać ścieżki do niczego co jest na karcie ?

[ Dodano: 2009-05-19, 21:18 ]
Przekopiowałem katolog z TT oraz mapami na ResidentFlas
Dodałem wpis w
Cytat:
W HKEY_LOCAL_MACHINE\init:Launch99

\ResidentFlash\MobileNavigator\MobileNavigator.exe
bez żadnego cudzysłowia

i uruchamia się tt.
Jedyny bug jest taki, że jak weźmiemy w menu tt "koniec" trzeba zrobić reset przesuwanym bocznym włącznikiem. Poza tym działa ok.

Nadal szukam rozwiązania, które pozwoli na uruchomienie TT z karty SD.
Wrzuciłem nawet Menu z mojej starej NV45 na którym jest tylko przycisk "nawigacja"
w configu dałem

Cytat:
[320x240_background]
background = "Navia2008-SplashScreen.bmp"

[320x240_btn1]
btn_on = "Navia2008-NawigacjaON.bmp"
btn_off = "Navia2008-NawigacjaOFF.bmp"
btn_x = 93
btn_y = 200

btn_exe = "\SDMMC\MobileNavigator\MobileNavigator.exe"
btn_on_click_close = 0


Niestety po starcie menu się pojawia i ginie w tle zachowując się jak nieodświeżana tapeta w odblokowanym urządzeniu dając możliwość tylko otwierania menu kontekstowego po przytrzymaniu rysika w punkcie.
 
 
gega19
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Mar 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-05-25, 22:43   

Dzakus, wszystko zrobiłem jak opisałeś ale igo8 i automapa nie dają się uruchomić z twojego pulpitu tylko mapamap która jest wgrana orginalna na tej NAVI Nv45, co bym musiał zrobić?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9757
Wysłany: 2009-05-26, 13:56   

Który sposób?
AM wersja instalacyjna?

[ Dodano: 2009-05-26, 15:00 ]
Dubel - http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=90220#90220
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
gega19
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Mar 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-05-26, 14:07   

sposób glasera a AUTOMAPA wgrana na kartę gotowiec
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9757
Wysłany: 2009-05-26, 14:08   

Pisz w temacie Glasera. Skorzystaj z wersji instalacyjnej.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
gega19
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Mar 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-05-26, 14:15   

dzieki sprobuje instalacyjno
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10